ebba busch thor 2018

Foto: Poltikerveckan Almedalen.

Inrikes

Ebba Busch Thor: Rimligt med SD-samtal

Publicerad 7/4/2019
Annons

När KD-ledaren Ebba Busch Thor anlände till Almedalen på torsdagen frågades hon ut om sitt lunchmöte med Jimmie Åkesson (SD) för ett par dagar sen och reaktionerna på denna. På en pressträff avvisade hon kritiken som framförts och menar att fokus bör läggas på andra saker.

Ebba Busch Thors lunchmöte med Jimmie Åkesson i tisdags fördömdes av bland andra Annie Lööf (C).

Busch Thor avfärdar Lööfs kritik och anser det vara rimligt att två vuxna människor som är invalda i Sveriges högsta beslutande församling ska kunna äta lunch tillsammans och föra ett samtal.

LÄS ÄVEN: Jimmie Åkesson i möte med Ebba Busch Thor: ”Viktigt att man ibland möts över partigränserna”

KD-ledaren anser inte att hon med samtalet stängt dörren till Centerpartiet eller Liberalerna. Samtidigt påpekar hon att partierna valt att ge Sverige en socialdemokratisk regering och själva stängt dörren till en borgerlig regering.

Från Liberalerna säger den nya partiledaren Nyamko Sabuni att Busch Thor får äta lunch med vem hon vill men menar samtidigt att KD måste välja mellan L och SD samt att man inte tänker förhandla med SD och helst regerar med C.

LÄS ÄVEN: Sabuni: KD måste välja mellan L och SD – vill regera med C

Överlag anser Busch Thor att uppmärksamheten som lunchmötet fått är överdrivet och att politikerveckan i Almedalen borde handla om andra saker.

– Jag har väldigt svårt att förstå varför en lunch kan få så stor uppmärksamhet och det har stora delar svenska folket också.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1044Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons