I oktober 2022 spreds en bild på ett TV4-märkt anteckningsblock. I anteckningarna som glömts kvar i riksdagens matsal fanns stödord till en intervju med energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) – tillsammans med öknamnet ”Ebba-Slebba”. Samnytt var första media att rapportera om händelsen som senare ledde till att reportern tvingades sluta bevaka politik. Men nu är hon tillbaka.

Dagen efter ”Ebba-Slebba”-skandalen stod det klart att den kvinnliga reporter som glömt kvar sitt anteckningsblock inte längre skulle få bevaka politiska frågor för TV4.

– Vi tycker att det som reportern ändå har gjort har skadat oss så pass mycket och det har varit tveksamheter kring det så det är därför vi fattar beslutet, sade TV4 Nyheternas chef Fredrick Malmberg till Expressen vid tidpunkten, och tillade att hon betett sig oprofessionellt samt skadat tv-kanalens trovärdighet.

LÄS ÄVEN: TV4-chefen bekräftar: Vår reporter skrev ”EBBA SLEBBA” i riksdagen

Gör comeback

Men nu verkar det som att begränsningen blev väldigt kortvarig. Trots att TV4 i oktober sade att den skulle gälla ”tills vidare” befann sig den kvinnliga reportern på regeringens presskonferens om inreserestriktioner på torsdagen – och bevakade politik för TV4.

Endast två månader har passerat sedan incidenten ägde rum.

TV4 har i skrivande stund inte uttalat sig om hur det kommer sig att man låter reportern bevaka politik igen efter att ha ”skadat TV4:s trovärdighet”.

LÄS ÄVEN: TV4-beslutet: ”Ebba Slebba”-reportern slutar bevaka politik