Efter att Dagens Nyheter i en artikel tagit upp sajten Exakt24:s granskning av den vänsterextrema terrorgruppen Afa har man fått sina lokaler i Göteborg vandaliserade.

I slutet av maj publicerade DN artikeln där Sahlgrenska universitetssjukhus säkerhetschef Peter Alverman påstod att man var utsatt för en ”allvarlig påverkanskampanj”. Skälet till den dramatiska rubriken var att Exakt24 avslöjat att en vänsterextremist tillhörande Afa arbetar på sjukhuset.

I artikeln pekas Exakt24 ut som högerextremt med hänvisning till Expo. Att sajten vid upprepade tillfällen försökt få svar från sjukhuset om medarbetaren betecknar man som ”trakasserier”.

– Det är en allvarlig påverkanskampanj som pågår mot Sahlgrenska universitetssjukhusets förvaltning och det är oacceptabelt att enskilda medarbetare som upprätthåller funktioner på vår myndighet utsätts för trakasserier, vilket de gör i dag, sa Peter Alverman till DN.

Säpo kopplades in mot journalisterna

Sjukhuset ska ha gjort polisanmälningar och även Säpo uppges vara inkopplat för att hantera granskningen av Sahlgrenskas anställda. Anställda vid sjukhusets presstjänst ska ha upplevt situationen som så pass hotfull att man stängt sin presstelefon.

LÄS ÄVEN: Säpo vill förbjuda media att visa terrorismens konsekvenser

Efter attacken från den vänsterliberala tidningen har Exakt24 fått fönster på sina lokaler i Göteborg sönderslagna.

– Terroristerna vet att fria medier är en grundläggande kontrollmakt inom demokratin eftersom vi granskar maktens maktmissbruk, säger chefredaktör Erik Almqvist.

LÄS ÄVEN: Exakt24 avstängda från Youtube