polis

Faksimil Facebook

Inrikes

Efter attacker mot anhöriga: Kriminellas släktingar flyr Sverige

Publicerad 3/12/2023
Annons

Sedan en längre tid tillbaka pågår en kontinuerligt eskalerande våg av gängkriminellt invandrarvåld i Stockholmsområdet med skjutningar och sprängningar. I centrum står bland annat en konflikt mellan ”Kurdiske räven” och ”Greken”. Eftersom nu även anhöriga till kriminella attackeras är den senaste trenden brottslingarna flyttar sina anhöriga utomlands.

Nyligen blev en 50-årig man i Tullinge skjuten till döds. Mannen bedrev själv ingen kriminell verksamhet, men hans son uppges vara knuten till det så kallade Vårbynätverket. Mordet på mannen tros därför bero på hans sons kriminella kopplingar och en pågående gängkonflikt.

Med hänvisning att gängen nu börjat ge sig på kriminella, har åklagarmyndigheten beslutat belägga de häktade misstänktas identiteter med sekretess. Det rör sig dock om två minderåriga ynglingar. Att Stockholmskriminella ger sig på sina fienders familj och släktingar är en ny trend som skapar ytterligare brutalitet i den redan utsatta staden.

LÄS ÄVEN: Justitieministern avfärdas oro för våldsvågen

Områdespolis Martin Lazar menar att det handlar om att nya gränser passeras och att man nu gör sådant som inte var tänkbart tidigare.

Nya gränser har passerats nu. Efter Adriana-fallet trodde jag att man skulle få sig en tankeställare även i den kriminella världen, att man inte ska ge sig på oskyldiga. Men i stället har det blivit tvärtom,

Under den föregående helgen dog två kvinnor, 18 respektive 50 år gamla, i en lägenhetsbrand som också misstänks vara en gängkriminell hämndaktion. Branden uppstod i ett flerfamiljshus och enligt uppgift ska det finnas kopplingar mellan boende på adressen och gängkriminella.

SE ÄVEN: VIDEO: Skjuter med automatvapen i flerfamiljshus

För att möta denna utveckling börjar nu gängkriminella att flytta sina anhöriga till utlandet sår att de ska slippa repressalier. Man anser det säkrare i de hemländer som man tidigare uppgett sig ha flytt till Sverige ifrån. Ökad återvandring har varit ett framskjutet diskussionsämne i den migrationspolitiska debatten men just detta incitament har inte funnits med i de samtalen.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons