heineken öl bar

Vänstra fotot: Antony Stanley from Gloucester, UK, CC BY-SA 2.0

Ekonomi

Efter coronanedstängningar – nu sparkar Heineken 10 % av sin arbetskraft

Publicerad 2/12/2021
Annons

Med målet att genomföra kraftiga besparingar kommer den nederländska bryggerijätten Heineken att säga upp tusentals anställda.

Det var tillsammans med presentationen av företagets årliga siffror beskedet om omorganisationen kom. 8 000 jobb innebär omkring tio procent av företagets globala arbetsstyrka som i dagsläget ligger på ca 85 000.

Nedskärningarna ska genomföras under de kommande åren. Hur många av de drabbade jobben berör anställda i Nederländerna är oklart.

Pandemin slog hårt

Heineken drabbades hårt av pandemin då restauranger och pubar över hela världen stängdes ned. I vissa länder, som Sydafrika och Mexiko, infördes även ett totalt alkoholförbud som en del av bekämpningen av smittspridningen.

Åtgärderna resulterade i att företaget sålde åtta procent mindre under fjolåret och omsättningen gick ned med 16 procent till 23,8 miljarder euro.

Omorganisationen syftar till att skära ned kostnaderna med 35 miljoner euro per år. Fram till 2023 vill Heineken också spara omkring två miljarder euro på att effektivisera produktionen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
847Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons