Efter att en polisman mördades i det särskilt utsatta området Biskopsgården i Göteborg har ytterligare skjutningar och mord inträffat i den gängkriminella miljön. Men trots att skotten viner runt om på landets gator fortsätter förtroendet att öka för statsminister Stefan Löfven (S) – en ny mätning visar att han stiger med två procentenheter och därmed är den partiledare som svenska folket har störst förtroende för.

I slutet av juni uppmärksammade Samnytt att statstelevisionen slagit fast att Löfven är den partiledare med högst förtroende hos väljarna. Detta trots att han nyligen har avsatts av riksdagen och att det nu råder regeringskris.

LÄS ÄVEN: Statstelevisionen: Löfven har störst förtroende bland väljarna

En ny undersökning rörande partiledarnas förtroende som Expressen/Sifo har genomfört efter polismordet i Göteborg och ytterligare fler skjutningar visar att händelserna inte påverkar förtroendet för Löfven.

Med 38 procent är Löfven den partiledare som väljarna har högst förtroende för, följt av Moderaternas Ulf Kristersson som backar en procentenhet.

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostars ökar stort bland väljarna med hela elva procenteneheter sedan föregående mätning i juni. Centerpartiets Annie Lööf backar däremot med hela sex procentenheter.

Mätningen:

Stefan Löfven (S): 38 procent (+2)
Ulf Kristersson (M): 36 procent (-1)
Nooshi Dadgostar (V): 29 procent (+11)
Ebba Busch (KD): 28 procent (+2)
Jimmie Åkesson (SD): 28 procent (+1)
Annie Lööf (C): 26 procent (-6)
Nyamko Sabuni (L): 11 procent (+1)
Per Bolund (MP): 11 procent (-1)
Märta Stenevi (MP): 10 procent (-1)

Antal genomförda intervjuer: 1066.

LÄS ÄVEN: Statstelevisionen till försvar för Löfven – hävdar att väljarna inte vill ha nyval