Untitled design (29)

Bild: montage/SSU

Inrikes

Efter Samhällsnytts avslöjande: S uppmanar Omar Al-Ganas att avgå

Publicerad 10/16/2018
Annons

Som Samhällsnytt kunde avslöja igår har Socialdemokraternas kommunfullmäktigeledamot Omar Al-Ganas under flera år gett uttryck för antisemitiska, våldsbejakande, islamistiska och kvinnofientliga värderingar. Vi försökte nå Socialdemokraterna för en kommentar om deras inställning men de vägrade svara. Nu har dock lokaltidningen Frilagt fått bekräftat att Socialdemokraterna efter vårt avslöjande inte längre har något förtroende för Al-Ganas och uppmanar honom att avgå.

*Texten är uppdaterad, se nedan.

– Vi anser förtroendet vara förbrukat, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande per e-post enligt tidningen Frilagt.

Enligt pressmeddelandet, underskrivet av kommunföreningens ordförande Irene Nilsson, ska Omar Al-Ganas först ha gått med på att avgå från sina uppdrag och avsluta sitt medlemskap i partiet men ska sedan ha ändrat sig.

I mitten av förra veckan kom det till S-styrelsen i Hässleholms kännedom att Omar Al-Ganas under ett antal år uttryckt åsikter i strid med socialdemokratiska värderingar och agerat på ett oacceptabelt sätt i sociala medier. Innan några beslut fattades av S-styrelsen i torsdags kväll (11/10) fick Omar en chans att förklara sig för styrelsen. Han ångrade sitt agerande och meddelade att han självmant lämnar sina uppdrag och medlemskap. Efter detta möte har Omar ändrat uppfattning. Styrelsen uppmanar honom nu att lämna samtliga uppdrag, då vi anser förtroendet vara förbrukat. För närvarande har vi inget ytterligare att tillägga.

Frilagt ställde också frågan vi aldrig fick svar på av Lena Wallentheim; nämligen om Omar Al-Ganas popularitet och att han kryssade sig förbi henne.

– Jag kommer inte som enskild socialdemokrat att gå ut och ge några kommentarer till dem som kryssat andra kandidater på vår lista, skriver hon till Frilagt och menar att antalet kryss inte påverkar vem som ska ha de ledande positionerna i partiet.

LÄS MER: Brorson till militanta islamismens ledare vann internvalet i S: ”Jag hatar judar”

Uppdatering: Frilagt har publicerat ytterligare en uppföljningsartikel om det Samhällsytt avslöjade. Där påstår Omar Al-Ganas bland annat att han ”inte kommer ihåg” att han ville att Trump skulle få nackskott samt fortsätter att hävda att han ”var barn”, när flera av kommentarerna gjordes närmare 17 års ålder.

Även Kristianstadsbladet skriver om vårt avslöjande. Även där påstår Al-Ganas att han ”inte minns” samt att han vägrar avsäga sig sina uppdrag.

Samhällsnytt kommer att följa utvecklingen om hur Socialdemokraterna hanterar Al-Ganas framtid i partiet.

Tyckte du denna artikel var intressant? Glöm då inte att stödja Samhällsnytt med en månatlig donation! Klicka här för att se hur du kan bidra!

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons