tempus (1)

tempus

Inrikes

Efter Samnytts granskning: Tempus läggs ner

Publicerad 2/23/2021
Annons

I augusti 2020 avslöjade Samnytt hur den vänsterliberala tidningen Tempus fick hundra miljoner kronor av myndigheten för Press- Tele och Radio (MPRT), trots att de bröt mot reglerna. De hade inte tillräckligt med eget redaktionellt material för att uppfylla kraven. Nu meddelar tidningen att de lägger ner verksamheten.

Vårt första avslöjande följdes upp av flera artiklar, bland annat denna där flera vittnen vittnade om fusket. Även Revisorsinspektionen öppnade ett ärende mot Tempus efter våra artiklar.

Nu meddelar Tempus att tidningen läggs ner. I ett pressmeddelande på deras hemsida skriver de att det som Samnytt avslöjade leder till deras nedläggning:

Omvärlden förändras, förutsättningar förändras och när det idag, utan omarbetning, inte längre är möjligt att tillgodoräkna sig materialet som presstödsberättigat, har vi accepterat det beslutet. Och dess effekter på vår verksamhet.

[..)

Styrelsen har därför tagit det tråkiga beslutet om en omedelbar men kontrollerad nedläggning, med intentionen att samtliga prenumeranter och leverantörer hålls skadefria

Tidningen startades för 41 år sedan och har under åren fått tiotals miljoner – uppemot över 100 miljoner av skattebetalarnas pengar omräknat för inflation, i presstöd.

LÄS ALLA VÅRA ARTIKLAR OM TEMPUS HÄR

Vill ni se fler granskningar av vänstermedia?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
844Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons