Peter Hultqvist (2)

Peter Hultqvist (S)/Bromma flygplats 1936. Foto: Faksimil Twitter/Okänd

Inrikes

Efter ”SD är grisar” – nu stödjer Hultqvist censur på sociala medier

Publicerad 2/3/2021
Annons

Efter att Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) attackerat Sverigedemokrater för att vara grisar har S-toppen återigen gett sig ut för att slänga ut anklagelser om högerextremism och jämförelser med Nazityskland. Nu vill han se censur på sociala medier mot oliktänkande.

Det var i förra veckan som Samhällsnytt uppmärksammade hur Hultqvist hade författat en ledarkrönika där han gick till attack mot Sverigedemokraterna som han menar är ”grisar” och använder ett språkbruk hämtat från Nazityskland. Detta samtidigt som Socialdemokraterna anklagar SD för att polarisera samhället och debattklimatet i landet.

LÄS ÄVEN: Försvarsminister Hultqvist: Sverigedemokraterna är grisar

På tisdagen fick försvarsministern en debattartikel publicerad i Aftonbladet i vilken han frågar: ”Varför är det alltid synd om Sverigedemokraterna?”. Hultqvist hävdar att uppfattningen i landet är att SD:are ”för det mesta blir missförstådda och tar på sig offerkoftan”.

Han delger även sin egen analys av vad han menar är SD-ledaren Jimmie Åkessons taktik när han blir konfronterad med uppgifter om någon partimedlem. Hultqvist menar att Åkesson ständigt framträder som oinformerad om de senaste händelserna i partiet och vägrar ta ansvar.

Hultqvists förklaring till Åkessons hållning är att SD vill ”tvättas rena och göras salongsfähiga inför valet 2022”.

Hultqvist: ”Stormtrupper i sociala medier”

Utöver vad Hultqvist menar är SD-ledamöters tonläge i riksdagens debatter besväras han även av så kallade ”villiga stormtrupper i sociala medier” som uppges i förgrovade former driva ”propagandan” vidare.

Försvarsministern verkar inte vara intresserad av att försvara yttrande- och åsiktsfriheten för alla i det svenska samhället utan verkar vilja begränsa den för oppositionen. Han nämner gillande hur Swebb-TV censurerades av YouTube eftersom ”man bröt mot reglerna om hatretorik”.

För Hultqvist var det besvärande hur riksdagsledamot Björn Söder (SD) kunde engagera sig i riksdagen med att ställa frågor till justitieministern om internetjättar som hotar yttrandefriheten när det redan stod klart för Hultqvist att avstängningen handlade om så kallad hatretorik.

Hultqvist avslutar med att påstå att SD alltid slinker undan och slipper stå till svars men slår fast att ”ränderna går aldrig ur”.

Att en och annan SD-kandidat får avgå efter att ha varit för grov i offentligheten ändrar inget. Så här rullar det på. Ränderna går aldrig ur!


LÄS ÄVEN: Försvarsministern bekymrad över mediala Sverigebilden – vill se psykologiskt försvar

Det kan i sammanhanget noteras att det i Sverige finns ett parti som faktiskt samarbetade med Hitler och nazisterna – det är Peter Hultqvists eget parti Socialdemokraterna. Försvarsministern behandlar med tystnad sitt eget partis brott och överträdelser under andra världskriget, men i dokumentären nedan kan man ta del av den mindre smickrande sidan av S historia:

Det bör även tilläggas att filmen togs ner av IT-jätten Youtube efter publiceringen – något som senare förklarades som ett misstag och som inte fått någon reaktion från den rödgröna regeringen.

LÄS MER: SD:s film om socialdemokraternas mörka historia nedtagen av Youtube – och upplagd igen

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons