Polisen jagar 20-årige Mikahil Akgün för ett mordförsök vid Årstaskolans högstadium i Stockholm i slutet av april. Det skriver myndigheten på sin hemsida.

Polisen larmades till skolan vid lunchtid den 28 april i år sedan två personer, en i 15-årsåldern och en i 25-årsåldern, knivskurits. Enligt uppgift greps Mikahil Akgün i samband med knivdådet tillsammans med en annan jämnårig man, men försattes snart på fri fot igen. Förra månaden häktades han i sin frånvaro för mordförsök, och är nu efterlyst.

Mikahil Akgün pekas ut som ledare för det så kallade Årstanätverket. Han har flera gånger tidigare dömts för brott, främst narkotikabrott, och pekats ut som inblandad i två skjutningar i Årsta: En mot en lägenhet och en mot ordningsvakter vid Årsta torg. Tillsammans med flera andra invandrarmän med Mellanösternbakgrund i sitt gäng skapar han ”stök” i Årsta, enligt rättegångshandlingar som Samnytt tagit del av.

Nu vädjar Stockholmspolisen till allmänheten om hjälp med att gripa den 20-årige gängledaren. Den som vet något om var han befinner sig kan kontakta polisen på telefon 114 14 eller via ett webbformulär på polisens hemsida. Den som tipsar polisen får vara anonym, upplyser polisen.

”Mikahil Akgün bedöms röra sig främst i området kring Årsta i Stockholm men har kontakter över stor del av södra Stockholm, men även övriga regionen ses som trolig vistelseplats”, skriver polisen på hemsidan.