Hundar Misshandlad

T.v. Hundägaren Eivor Nilsson. T.h. Stulna hundvalpar. Foto: Faksimil Facebook/Stefan Olsson NSK.

Inrikes

Eivor, 51, rånades brutalt på sina hundvalpar: ”Blodet bara rann från huvudet”

Publicerad 1/12/2019
Annons

Tidigare i veckan blev en hunduppfödare i Skåne brutalt misshandlad i samband med ett rån. Tre maskerade män som bröt på ett utländskt språk fick med sig sex hundvalpar. Nu har flera valpannonser skrivna på dålig svenska och till låga priser dykt upp på olika hemsidor.

Det var vid 9-tiden på onsdagsmorgonen som en hundkennel i Önnestad strax utanför Kristianstad i Skåne blev utsatt för ett brutalt rån. Den 51-åriga ägaren Eivor Nilsson var på väg för att släppa ut sina Golden Retriever-valpar när tre maskerade män anföll henne på gården, rapporterar NSK.

Männen sprejade rödfärg i ansiktet på Eivor för att sedan börja slå henne i huvudet med ett hårt föremål. Därefter svimmade hon av slagen.

– Jag kommer att dö. Ska livet sluta vid 50 år så här, tänkte jag innan jag svimmade, förklarar Eivor.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156196622967061&set=pcb.208349240119161&type=3&theater&ifg=1

Efter att Eivor vaknat till medvetande försökte en av männen att bryta hennes nacke. Försöket avbröts och istället satte männen silvertejp över mun, ögon, händer och fötter för att oskadliggöra hundägaren medan de kommunicerade på bruten svenska. Totalt fick de med sig sex hundvalpar.

– De bröt på ett utländskt språk. Det gick inte att ta miste på, återberättar Eivor.

Eivor: ”Blodet bara rann från huvudet”
Ordentligt nedblodad lyckades Eivor sedan att ta sig fram till sin mamma som också befann sig på gården.

– Blodet bara rann från huvudet när jag stapplade in i huset. Det var tur att min mamma inte mötte männen, säger Eivor.

Eivors mamma larmade ambulans och polis. Misshandeln resulterade i ett svullnader på huvudet, en skadad hornhinna, blåmärken över kroppen och en benfraktur.


Sätter upp kameror
Hundägaren anser att det inte råder något tvivel om att det är ett beställningsjobb. Anledningen är att hon har haft annonser ute både Blocket och hundkennelns hemsida om nya valpar till försäljning. I sängen på Kristianstad sjukhus undrar hon hur hundvalparna har det hos rånarna. Samtidigt pustar hon ut över faktumet att hon i varje fall överlevde attacken.

– Jag är glad för att jag lever. Nu sätter jag upp larm och kameror, förklarar Eivor.

Polisen
Enligt Peter Frostlund, inre befäl vid Polisen i Kristianstad handlar det om ett grovt rån. Polisen ber nu allmänheten om tips ifall att någon ser hundarna till salu eller andra konstiga saker på Blocket.

– Vi är förstås intresserade av att allmänheten hör av sig om de får nys om att sådana hundar är till salu på något konstigt sätt på Blocket eller någon annanstans, säger Frostlund.

Valpannonser
De senaste dagarna har ett flertal annonser med Golden Retriever-valpar till försäljning dykt upp på internet. Gemensamt för annonserna är ett lågt pris och att de är skrivna på dålig svenska.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2439583406084002&set=p.2439583406084002&type=3&theater&ifg=1

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216121762855092&set=p.10216121762855092&type=3&theater

Tipsa
Om du har ett tips finns det nu en Facebookgrupp: Kvinna Brutalt Rånad, Valpar Stals. – Hjälp Oss Få Hem Valparna

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons