LEDARE. Annie Lööf är för många sinnebilden av den oärliga, lismande och slingrande politikern. Det enda löfte hon lyckats hålla är att inte beblanda sig med SD – i övrigt har hon gjort det ena stora sveket efter det andra. Dessutom håller hon ett väldigt högt tonläge, inte minst mot SD, men är väldigt tyst om de mycket större och allvarligare peddo-skandaler som ständigt härjar i hennes parti.

Tidigare idag skrev Samnytt om ytterligare en ny pedofil-skandal där en lokal partiordförande ertappats med att söka sexkontakter med minderåriga barn. Kort därefter avgick han från alla uppdrag och försvann från offentligheten.

LÄS MER: Nytt pedofilfall i Centerpartiet

Fallen är många. Fredrick Federley avslöjades leva i ett samboförhållande med en pedofil, som begått grova brott. Christer Yrjas huserade två dömda pedofiler på sin gård i Tomelilla, vilket Samnytt avslöjade. 63-årige Denny Olofsson i Lindome som vid sidan om sitt uppdrag som centerpartistisk nämndeman och värdegrundsexpert våldtog en minderårig flicka flera gånger. 44-årige Bo Gunnar Hedlund, bosatt i Grythyttan och invald i kommunfullmäktige i Hällefors, sexuellt utnyttjade en minderårig flicka som var inneboende i familjen som fosterhemsplacerad. Erik Paulsson är ett annat exempel som Samnytt också avslöjade.

I samband med att pedofilskandalerna duggade tätt fick Centerpatiet samtidigt en rad tunga avhopp, exempelvis Anders W Jonsson som var förste vice ordförande, Elin Gustafsson, Annie Lööfs politiskt sakkunniga, Emil Källström som var partiets ekonomisk-politiska talesperson och flera andra.

Sten i glashus

Trots dessa allvarliga och frekventa avslöjanden, tillika med partitoppar, så går Annie Lööf ut anklagar SD för ”sunkig partikultur” efter att Peter Lundgren dömts för sexuellt ofredande. Snacka om att kasta sten i glashus. Det behöver kanske inte heller påpekas men att bli dömd för sexuellt ofredande trots att kvinnan som ska ha blivit ofredad inte ville att han skulle dömas då det är överspelat och de är vänner, är radikalt mycket mildare än våldtäkt på småbarn.

– Det här handlar om en händelse som är utredd mellan mig och Peter sedan flera år tillbaka och det har aldrig varit mitt önskemål att detta skulle bli en rättslig process eller en grej i media. Jag ser Peter som en nära vän och om han tänker driva ärendet vidare så har han mitt fulla stöd, sa kvinnan då.

Men i Annies vridna lilla värld är det SD som är sunkigt. Uttrycket ”Se grandet i sin broders öga men inte bjälken i sitt eget” kommer här väl till pass.

Har C ett pedofilproblem?

Vi minns väl alla hur länge Centerpartiet och Lööf försökte hålla Federley om ryggen. Han bjöds till och med in i värmen när han tilläts kandidera i kyrkovalet, men hoppade av även där efter den massiva kritik som riktades mot honom och Centerpartiet.

Många reagerade på Lööfs dubbla måttstockar, där hon tystar de grova och allvarliga pedofilskandaler som verkar vara så frekventa inom hennes parti, men håller extremt högt tonläge mot avsevärt mindre förseelser. De reaktionerna är fullt förståeliga.

Frågan är varför Annie Lööf inte tydligare och resolutare tar avstånd från de många pedofilskandalerna? Är det något mönster inom Centerpartiet de behöver gräva djupare i? Varför är det just där pedofilskandalerna duggar så tätt? Ha det odlats en acceptans inom partiet för pedofili? Det var kanske det som ledde till att Centerpartiets ungdomsförbund ville legalisera barnsex (liksom nekrofili och sex med djur). Även centerprofilen Caspian Rehbinder var inne på samma spår.

Det är inte längre en konstig fråga att ställa – är Centerpartiet en hubb för pedofiler? Hur mycket känner Annie Lööf till? Och varför agerar hon inte mer resolut när detta uppdagas?

Det är snarare detta hon bör vara indignerad över, istället för att kasta enorma stenar i glashuset hon själv befinner sig i.

C-politikern hade pedofilträffar på gården – är ordförande i familjenämnden

C-politiker blottade könet för småbarn – försvarade sig med att han är centerpartist

AVSLÖJAR: Centertopp lever med dömd pedofil – ”Måste se människan bakom”

Pedofilhärvan inom Centerpartiet växer – Annie Lööf inblandad

Efter pedofilhärvan – nu säljer Federley gården och blir präst

AVSLÖJAR: Centertopp häktad för pedofilvåldtäkter – ”Det är ett yngre barn”

C-profilens krav: Legalisera barnporr