Alla röster är inte räknade, men det ser onekligen ut som att svenskarna gav Sverige en chans på något nytt för en gångs skull.

47 000 röster sägs övervikten för det socialkonservativa blocket vara, när utlandsrösterna ännu inte räknats. Normalt sett kommer inte utlandsrösterna vara till någons fördel så pass mycket att Kristersson, Åkesson och de andra partierna skulle förlora detta försprång. Vi får nu vara noggranna så att valets integritet inte riskeras.

Om resultatet håller sig, så har i vilket fall svenskarna för första gången någonsin i princip valt något nytt. Inte socialistiskt styre, inte liberalistiskt styre – utan ett styre som förhoppningsvis tillvara tar den egna befolkningens intressen bättre.

Det är en lång väg att vandra, med förhandlingar med i grunden liberaler såsom Moderaterna och Liberalerna, men på väldigt många områden kommer det bli en stor skillnad jämfört med hur socialisterna styrde. Isåfall är det upp till bevis med riktiga förändringar som vanligt folk känner både i plånböckerna men även gällande brott & straff och en rad andra områden.

Nu gäller det att våga – att stå emot det tryck som garanterat kommer från det vänsterliberala etablissemanget. Myndighetschefer måste givetvis omgående bytas ut – exempelvis Migrationsverket generaldirektör – för att effektivt kunna styra landet såsom de röstberättigade valt. Man får och kan inte vika sig för vänsterliberala mediala drev.

Upp till bevis – nu har vi chansen – och jag är övertygad att om man gör det vi vet att folk egentligen vill ha, så kommer marginalen i nästa val att vara långt mycket större till de socialkonservativas fördel än i detta val.