För någon vecka sen lade Samnytt upp en uppskattad intervju med Richard Jomshof, SD:s partisekreterare. Nu försöker extremvänstern och gammelmedia utmåla den, och Jomshof, som nazistisk. Argumentationen är lika långsökt som den är falsk och korkad.

Intervjun publicerades den 3 september och var viktig eftersom den gav svar till många av de tvivlare där ute som av olika anledningar blivit tveksamma till att rösta på Sverigedemokraterna. Jag ställde frågor där Jomshof fick förklara varför det är viktigt att alla, inklusive tvivlare, ska rösta på SD.

Men idag publicerade extremvänstern, följt av Expressen, en artikel där man försöker brunsmeta Jomshof genom långsökt ”guilt by association” baserat på i vilken stol och i vilken studio Jomshof råkat sitta. Rubriken är ”SD-toppen var i studio hos förintelseförnekare”.

Jomshof svarade helt korrekt på den insinuanta frågan:

Jag har valt att ställa upp på en intervju med Kent Ekeroth och Samhällsnytt, en av många intervjuer denna valrörelse. Jag har ingen koll på vilken studio de använder. Detsamma gäller alla andra studior jag har besökt både innan och under denna valrörelse.

Ingen logik

Den vänsterextrema tidningen försöker bevisa sin tes med två stycken flera år gamla skärmdumpar från den person som driver studion, men inget visar att han förnekade något. Man kan såklart ha åsikter om varför personen tyckte att det han delade var intressant, men det är egentligen helt irrelevant. Personen i fråga är en tekniker utan någon politisk relevans överhuvudtaget. Dessutom känner jag – som har judisk bakgrund – honom och vet att han inte är vad de anklagar honom för. Jag är väldigt bekväm med min personliga kännedom om honom, oavsett vad media vill spinna det till.

Vad är gammelmedias tes? Att vi inte får hyra studiotid om en tekniker på plats har fel åsikter? Får man åka taxi med förare som tycker fel? Får man fika på ett kondis där ägaren är dissident?

Den studio där Jomshof intervjuades har använts inte bara av invandringskritiker utan av vanliga, icke-politiska personer, företag och organisationer. Ska de brännmärkas också?

Samnytt hyr ibland också studion för att göra videoproduktioner. Vi kan inte ta ansvar för vad de som jobbar med studion har för åsikter eller vilka andra personer som intervjuats där. Vi vill inte heller göra det, för det är som sagt irrelevant. Om den logiken tillämpas skulle Jomshof inte ens kunna ställa upp i intervju i SVT.

Vi har dessutom inte ekonomin att hyra vilken studio som helst och inte heller möjligheten, eftersom mediabranschen generellt sett är väldigt vänster och antidemokratiskt stänger dörren för aktörer de ogillar.

Brunsmetning

Jomshof ska inte behöva ta reda på vem som äger, driver eller jobbar på en plats där han råkar intervjuas. Han intervjuades av mig, Kent Ekeroth, med judisk bakgrund, en person han känner sedan 16 år tillbaka som före detta kollega. Han ställde helt enkelt upp på en intervju och platsen råkade bli i studion (den initiala planen var att filma på plats inne i stan).

Inget av det gammelmedia försöker blåsa upp är givetvis rimligt på något sätt. De vet själva om det. Jomshof intervjuades av mig och delgav sina och sitt partis åsikter i en uppskattad intervju. Varken mer eller mindre.

En rimligare fråga att ställa och uppmärksamma är vilka demokratiska värderingar de övriga partierna har som i motsats till SD ser sig som för fina för att vilja nå ut till Samnytts hundratusentals läsare med sina politiska budskap.

Google ströp vår reklam efter möte med den socialdemokratiska regeringen. De försöker på olika sätt stoppa vårt mediastöd, vilket hände i somras. Nu vill de genom ”guilt by association” och skrämseltaktik stoppa oss för att göra studioproduktioner samt skrämma SD genom lögner av detta slag.

Gå inte på propagandan.