LEDARE • När Europas politiska ledare långsiktigt inte gör något åt de återkommande migrantinvasionerna kommer de givetvis att fortsätta. Precis som jag sa år 2021 säger jag igen: betrakta dem som gamla hederliga tidens invasionsförsök och agera därefter. Men nu agerar tidigare principfasta politiker som Matteo Salvini och Giorgia Meloni som klassiska vänsterliberala medlöpare. Är det så lätt att korrumperas?

Den är igång igen, migrantinvasionen. Just nu främst ön Lampedusa i Medelhavet, men det är givetvis bara en anhalt för deras riktiga mål: Europas fastland. Vi har sett det förr många gånger. 2015 är en sådan. 2021 en annan. Det finns många fler år att nämna. I realiteten pågår detta hela tiden men med olika intensitet.

Just nu strömmar det in filmer från Lampedusa om hur de blivit helt ockuperade av migranter från Afrika främst. Ta en titt:

Lätt att korrumperas

Det är förvånande att Italiens premiärminister Georgia Meloni är så handfallen, efter att hon tidigare varit så tydlig i frågan. Hon verkade inte ha karaktär nog att stå emot trycket när hon väl fick makten, vilket Samnytt rapporterat om. Man hade önskat att det var Salvini som hade makten – han fick saker gjorda under sin tid som inrikesminister. Varför han inte agerar nu kan man också undra. Kanske beror det på häxjakten mot honom i domstolarna sist när han stoppade migrantbåtarna.

När Salvini senast satt vid makten, år 2020 som inrikesminister, stoppade han migrantinvasionen till Italien. Men det tolererade inte etablissemanget. I oktober 2020 kallades han till domstol efter att ha stoppat en migrantbåt att lägga till på Sicilien året före. Förhöret hölls för att avgöra om Salvini skulle åtalas för hanteringen. Vid en fällande dom riskerade Salvini upp till hela 15 års fängelse och med det givetvis sin politiska karriär. I maj 2021 beordrade dock en domare att han inte skulle ställas inför domstol.

I ett liknande fall ställdes han dock inför en domstol i Palermo i oktober 2021. Det fallet är faktiskt ännu inte avslutat utan processen återupptogs alldeles nyss. Matteo Salvini anklagas här för kidnappning och vägran att lämna ut officiella dokument för att ha försenat landstigningen av 147 migranter i augusti 2019. Sanslöst. Det är liknande processer som nu riktas mot Trump i USA, eller för den delen mot Samnytt här i Sverige när vänstern försöker stämma oss för att slå mot vår ekonomi och skrämma till tystnad.

Det återstår att se hur det hela går, men vänsterns sug på att stämma och åtala de politiker som utför folkets vilja kanske har hejdat Salvini.

Ekonomisk utpressning?

Enligt källor i EU är även Italien passivt då de, och ledande politiker, är beroende av pengar från EU. Dessutom sägs det att stoppa båtarna ”bryter mot nationell, internationell och EU-rätt” och att vänsteraktivistiska åklagare/domare kommer att gå efter regeringen som de gjorde med Salvini. Dessutom har EU vapen att ta till mot länder som inte accepterar massinvandring och den italienska regeringen vågar inte stå upp mot det.

– De vill ju vara regeringsfähiga och inte sluta som Silvio Berlusconi, avsatt av Bryssel och obligationsmarknaden, säger en källa inom EU när jag pratar med honom.

– ECB har hållit Italiens ekonomi flytande de senaste tio åren, mer det än transfereringarna även om vi talar om 2000 miljarder SEK i rena donationer bara genom coronafonden exempelvis. Den italienska regeringen är desperat att få sina utbetalningar från den och allt det ska godkännas av Kommissionen regelbundet samt alla ändringar.

Alltså: regeringsdugligheten står och faller på om Italien får EU-pengar och håller räntekostnaden så låg att staten kan finansiera sitt skuldberg. Och eftersom EU styrs av vänsterliberalerna och samma byråkrati får Meloni och Salvini helt enkelt nedprioritera migrantinvasionen.

Men det är i mina ögon helt fel, kortsiktigt och katastrofalt.

Hellre fattigt än mångkulturellt

Det är känt sedan gammalt att om vi låter en person resa hit på detta sätt så kommer alla andra också att försöka ta sig hit vilket innebär att miljoner och åter miljoner kommer att försöka. EU bjuder in till det såklart, genom att inte stoppa det och genom att förhindra att regeringar såsom den i Italien sätter stopp.

Men om analysen av Italiens passivitet är korrekt, vilket den troligen är, så är det en patetisk uppvisning av personer som troligen innerst inne är emot massinvandringen. Ponera att jag skulle varit premiärminister i Italien – då skulle alla EU:s bidrag, hot, löften eller mutor ignorerats. Om det i sin tur skulle inneburit att Italien, eller vilket land det nu handlar om, temporärt blir fattigare så får det vara så.

Jag lever hellre i ett svenskt Sverige som är fattigt än ett mångkulturellt kaozland som är rikt. Nu är det givetvis en oxymoron eftersom massinvandring per definition leder till fattigdom – även i Italiens situation.

I en demokrati kan folket såklart reagera kortsiktigt när ekonomin faller eller när bidragen slutar, men det är värt det om det innebär att ens land bevaras och förblir italienskt, svenskt eller vad det nu må vara.

EU är problemet

Svenskar har hjärntvättats till att tro att EU är nödvändigt men det är en stor del av problemet. EU hindrar medelhavsländerna från att mota bort migranterna och de tar till sina juridiska vapen mot de som står upp mot massinvandringen, som nu verkar vara fallet med Italien. EU är problemet.

Det är en sorglig situation att stödet för den vänsterliberala byråkratin är så cementerat. Och minst lika sorgligt är det att se hur tidigare så tydliga politiker som Salvini och Meloni så lätt och snabbt kan förmås att överge sitt försvar för sitt hemland för något så kortsiktigt som pengar, eller juridiska processer.

Ekonomi kommer och går men om man bevarar ens befolkning så har man i alla fall ens land kvar. Och då kan ekonomin alltid studsa tillbaka med rätt politik. Men förändras den demografiska sammansättningen med massinvandring är det förlorat för alltid.

Det är därför Salvini och Meloni borde strunta i EU och internationella regler, som i allt att döma är förlegade. De borde göra det som är rätt, nu och i framtiden, och förkasta EU, och alla lagar och regler som stoppar dem från att bevara Italien italienskt. I långa loppet skulle de även hjälpa oss att bevara Europas europeiskt och Sverige svenskt.

Det vore en historisk insats de skulle bli ihågkomna för. Nu riskerar de istället att bli glömda som veka medlöpare.

????????
Kan du överväga att stötta Samnytt? Vår ekonomi beror endast på mikrodonationer eller prenumerationer från våra läsare, men endast ett fåtal procent av alla som läser oss hjälper till att hålla verksamheten igång. Det krävs mycket för att producera nyheter 7 dagar i veckan, 16 timmar om dygnet och just nu behöver vi att fler hjälper till. Så om du inte redan prenumererar eller donerar, klicka gärna HÄR för att donera eller HÄR för att bli prenumerant. Tack!
????????

LÄS ÄVEN: Meloni öppnar för mer migration: ”Europa och Italien behöver invandring”
LÄS ÄVEN: Ekeroth: En invasion ska behandlas som en sådan
LÄS ÄVEN: Lampedusas vice borgmästare om migrantinvasionen: ”Vi har fått nog!”
LÄS ÄVEN: VIDEO: Tusentals afrikanska män stormar EU