LEDARE • Efter senaste tiden eskalerande våldsvåg återkommer mönstret från vänstern: de poängterar i sociala medier, TV och tidningar att vi ”inte ska peka finger”, inte spela ”the blame game” utan istället ”samarbeta”, ”lägga prestigen åt sidan”, ”samarbeta över blockgränserna”, ”lyssna på varandra” och andra floskler. Men nej, vi ska inte lyssna på Socialdemokraterna. Vi ska inte låtsas som att de har några lösningar. Vi ska peka finger. Vi ska spela ”the blame game”. Det är faktiskt det viktigaste vi kan göra. Ansvarsutkrävande krävs och folket måste påminnas hela tiden, alltid, om vems felet är. Det är centralt för annars upprepas historien och de clowner som satt oss i denna situation riskerar att återigen få makten.

Har ni följt debatten från vänsterhåll? I Aktuellt häromdagen debatterade sossarnas Ardalan Shekarabi mot SD:s Richard Jomshof. Shekarabis centrala tes var att ”inte peka finger” gestaltat av denna skärmbild:

Image

Han är inte ensam. Vänsterjournalisten Owe Nilsson, långvarig reporter på TT som låtsades vara oberoende, skrev denna tweet:

Det finns säkert hur många andra liknande inlägg som helst där vänsterliberaler högst av allt önskar att folk ska ”släppa prestigen”, ”sluta peka finger”, ”börja samarbeta”, ”sluta käbbla” och så vidare. Jag förstår varför de önskar detta:

De är, vilket många påpekar i sociala medier, skyldiga. Ansvariga. De har med berått mod tagit beslut efter beslut i 40 års tid för att skapa den situation med invandrarvåld vi ser idag. Där 13-åringar avrättas och bomber dödar 25-åriga kvinnor. Där svenskar förnedringsrånas, våldtas och misshandlas brutalt.

Att i en sådan situation desperat försöka undvika att bli utpekad för de beslut man tagit är förståeligt, utifrån deras perspektiv. Men inte vårt.

Avgörande att peka finger

Det är nämligen helt avgörande att just peka finger. Att peka ut de ansvariga. Att spela ”the blame game”. Att säga ”vad var det vi sa?”. Varför? Jo, som jag skrivit om tidigare, för att upplysa folket så att de är medvetna om det så de inte väljer samma politiker eller litar på samma journalister.

Shekarabi, och övriga sossar, i social och vanlig media, försöker skamlöst framställa sig att ha lösningarna på problemen. De låtsas som att deras katastrofala beslut aldrig skedde. Det är otroligt skamlöst och det är ett trick för att lura befolkningen. När de står där i TV och bröstar upp sig med meningslösa sosse-förslag så är det alltid någon som inte vet, inte minns eller inte tror på att det var sossarnas beslut som satte oss i skiten.

Ja, Moderaterna under Carl Bildt och Reinfeldt var lika illa. Detta gestaltades av DN alldeles nyligen när de skrev om Beatrice Ask (M) och Tomas Bodström (S) som både var justitieministrar tidigare.

– Men ingen kunde förstå att det skulle gå så här illa, sa Bodström till DN.

Beatrice Ask, som jag debatterade emot under min tid i riksdagen, var lika aningslös:

– Jag tror inte att man förutsåg de sociala problem som skulle kunna uppstå i utsatta områden, säger hon till DN.

Vi stod mittemot varandra, otaliga gånger, där jag påpekade detta. Hon lyssnade inte. Ingen annan heller.

Men Moderaterna under Kristersson har åtminstone bett om ursäkt, halvt, samt lagt om sin politik, vilket Josef Fransson (SD) noterade:

Jag skrev om detta nyligen:

Aldrig har sossarna bett om ursäkt. Aldrig har de erkänt sina katastrofala beslut.

Sossarna har blod på sina händer. De berövade hela det svenska folket det land som var och kunde fortsätta vara ett paradis på jorden. Ett land som av folk världen över sågs som något speciellt och som var något unikt med den unika form av tillit som fanns mellan människorna i ett av de mest homogena länderna på jorden.

Detta stal sossarna från svenskarna allt medan de försökte utrota all opposition mot deras vansinne. Istället gav de svenskarna en smak av hur stora delar av resten av världen ser ut med misär, otrygghet, fattigdom, intifador och fulhet. Där svenskar domderas runt av ockupanterna som kallas ”flyktingar” av den förrädiska gammelmedian. Där svenskars land och städer tas ifrån dem. Där deras vackra oaser vid stenbrottet, sjön, parken eller skolan numera är förtryckarnas områden, där svenskarna tvingas att kyssa deras skor medan de spottar på dem.

Ni sossar förstörde ett paradis – för det kommer jag aldrig någonsin glömma och aldrig någonsin förlåta er.

Vi ska inte lyssna på dem

Så när sossarna låtsas som att de aldrig gjort något fel, att de har lösningarna och samtidigt ber de enda som alltid haft rätt (SD) att ”lägga prestigen åt sidan och ”inte peka finger” gör de det endast för att flytta fokus bort från deras ansvar.

Men om man inte utkräver ansvar och inte upplyser folk om sossarnas ansvar i detta, så är vi dömda att få tillbaka samma pajasar som satte oss i skiten. Då är vi dömda att folk röstar på sossarna igen, vilket de ser ut att göra idag tyvärr. Det räcker inte heller att vissa sossar låtsas ha förstått sina misstag, 40 år för sent. För dessa personer har bevisat att de inte har intelligens nog att förstå verkligheten omkring sig, samt sakna ryggrad för att göra det som krävs.

De är med andra ord korkade eller fega eller både och. Och sådana pajasar ska man under inga omständigheter ge nytt förtroende. Just därför är det helt avgörande att vi om och om igen påminner folket om att de just är korkade, fega – och oärliga.

Som jag skrev i denna ledare; ”en politikers främsta uppgift, långt viktigare än allt annat, är att ha rätt, våga säga det och våga göra det. Det spelar ingen roll om han är otrevlig mot motståndarna, om han har stort ego eller om han använder ord en politiker ”inte borde” använda. Det spelar ingen roll om han bryter mot alla konventioner över hur en politiker ”borde vara”. Det enda som egentligen spelar någon roll är om han, eller hon, har rätt och gör rätt.”

Och sossarna har haft fel, helt och hållet. De har inte haft förmågan att förstå vad som är rätt, vad som är verkligheten och även om de hade det har de inte ryggrad nog att göra något åt det. Det är samma personer då som leder partiet nu.

Därför ska vi inte lyssna på dem, vi ska inte släppa prestigen. Vi ska hänga ut dem för vad de är: skamlösa, fega, lismande, korkade och rent ut sagt onda varelser, som förvandlat Sverige från ett paradis, till ett mångkulturellt kaosland.

Hade det funnit någon rättvisa hade de alla spärrats in i en mörk cell och man hade slängt nyckeln i ån. Men nu får vi nöja oss med att peka finger. För Sveriges bästa.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Aldrig glömma, aldrig förlåta vad sossarna gjort”

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Sluta gå efter form istället för innehåll”