Solvesborg M

M-toppen Kith Mårtensson och dottern Diana Sjöström ligger bakom kuppen. Foto: Facebook

Ledare

Ekeroth: ”Moderaterna har en ny undanflykt varje dag”

Publicerad 11/10/2022
Annons

LEDARE. De som läser Samnytt har säkert inte missat väljarsveket i Sölvesborg, där Moderaterna med flera hoppade av det framgångsrika Samstyret. Efter avslöjande granskningar här på Samnytt har dock Moderaterna och Kith Mårtensson varit flitiga med att hitta på undanflykter, närmast en ny varje dag. Det borde väljarna se igenom.

Först lät det som att anledningen till deras avhopp var att Louise Erixon (SD) var ”frånvarande”. Det var den omedelbara officiella positionen från Moderaterna. Men sedan började sanningen sippra fram allt mer.

Mejlkorrespondens mellan Mårtensson (M) och Erixon (SD) visar att Moderaterna endast var intresserade av sina poster, varav många arvoderade. I ett e-postmeddelande skrev Mårtensson uttryckligen att de ”vill ha kvar våra platser” samt att politiska förhandlingar ”tas när vi hittat samsyn”. Pengar före politik alltså. När detta uppmärksammades blev det ännu mer press på Moderaterna, som därefter försöker blanda bort korten.

Offerkofta

En av taktikerna var att ta på sig offerkofta i media om det ”hat” som Kith Mårtensson (M) påstår sig ha fått utstå. Vad det ligger i det vet vi inte exakt, men vi kan ana. När en demonstration anordnades i helgen beskrev hon det demokratiska uttrycksättet som att folk ”hatar” istället för att respektera folks åsiktsyttringar som en del i demokratin. Offerkofta-tricket fortsatte sedan i lokalmedia och SVT.

Men de olika undanflykterna slutar inte där. Sedan var det ”allas lika värde” som var anledningen. Därefter HTBQ-frågorna, vilket Samnytt var först att rapportera om. I samma artikel erkänner Mårtenssons dotter att hon och hennes mamma Kith ”varit emot Samstyret från första början”. I ett felskickat mejl ser vi också att Kith Mårtensson starkt ogillar SD.

Ändå får hon inga kritiska frågor i BLT när hon säger att M och SD ”hela tiden haft samma inriktning” och när hon i media påstår att det hade gått att få samsyn. Samnytt har visat, genom chattar och mejl, hur Moderaterna hela tiden varit ointresserade av förhandlingar, om de inte fick sina pengar. Det är otvetydigt. Det står svart på vitt.

Skenheligt

Men ändå försöker Moderaterna i Sölvesborg nu desperat hitta på den ena undanflykten efter den andra; först var Erixon frånvarande, sen var det att ”mandatfördelningen skulle radera ut M:s inflytande” för att i nästa andetag förneka att det hade med det att göra. Sen hette det att SD:s ”familjepolitik” varit fel.

Moderaterna kampanjade dessutom för Samstyret bara tre dagar innan valet, vilket Samnytt visade i vår artikel. Så Kith och dottern har kuppat igenom detta bedrägeri.

Ännu mer skenheligt blir det när Kith Mårtensson i snyftartikeln i SVT babblar som sin tro på Gud och sen säger:

 – Det har aldrig varit så viktigt som nu, när man ser den här utvecklingen, att engagera sig för demokratin.

Ursäkta? Engagera sig för demokratin? Kith Mårtensson blåste precis alla väljare i kommunen, framförallt de som röstade på Moderaterna, genom att i valrörelsen ge intryck av att man stöttar Samstyret och vill fortsätta, för att sedan göra tvärtom. Det är inte att ”engagera” sig för demokratin – det är att begrava den.

Detta vet Kith Mårtensson givetvis om, men hon slänger sig med meningslösa flosker och värdeord för att hon vet att hon inte får några kritiska frågor från SVT.

Egentligen behöver man inte läsa mer än två saker: Kith Mårtenssons chattar och e-post samt vad hennes dotter Diana Sjöström (M) sa i en intervju med Samnytt:

Jag och min mamma Kith var emot Samstyret från början. Så inget nytt under solen. Vi var de enda i gruppen som röstade emot detta när vi röstade om det efter förra valet.

I ljuset av det – är det verkligen någon som tror på Sölvesborgsmoderaternas desperata undanflykter?

Läs Samnytts granskning av väljarsveket i Sölvesborg nedan.

LÄS MER: AVSLÖJAR: M-toppar var ute efter lönerna – struntade i Sölvesborg
LÄS MER: S mutade M-toppen i Sölvesborg med kommunalrådspost
LÄS MER: Sölvesborgs M-topp om sina kritiker: ”Sprider lögner och hat”
LÄS MER: M-toppen i Sölvesborg: ”Jag är anti-SD”
LÄS MER: Så säger M-politikerna i Sölvesborg om brytningen med SD
LÄS MER: M-toppen bakom väljarsveket i Sölvesborg känner sig ”hotad”

Kent Ekeroth
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons