LEDARE • Det är värt att påminna om snöflingevänsterns ständigt återkommande taktik: att gråta krokodiltårar över saker de egentligen håller med om eller i alla fall inte nämnvärt bryr sig om. Det senaste exemplet är Jimmie Åkessons självklara uttalande att ”det finns en över gräns” för Sveriges stöd till Ukraina.

Det är Åkessons uttalande i Göteborgs-Posten som fått snöflingorna att gå i taket. Eller låtsas gå i taket. För egentligen tycker de varken det är kontroversiellt eller ens fel. Alla är överens att det finns en övre gräns. Vore så inte fallet skulle ju Sverige skänkt allt till Ukraina omedelbart. Som Jomshof uttryckte det på X:

Menar du att ni i de senaste (och tidigare) budgetförhandlingarna pläderat för att varenda krona ska skickas till Ukraina, inget till svensk välfärd? Jag menar, det finns ingen övre gräns.

Menar du att ni vill att vi ska sluta satsa pengar på svensk skola (t ex) och i stället skicka allt till Ukraina? Jag menar, det finns ingen övre gräns.

Menar du att vi ska skrota planerna på att bygga ut svenskt försvar? Ska vi skrota planerna på att fördubbla antalet brigader och i stället skicka hela försvarsanslaget till Ukraina? Jag menar, det finns ingen övre gräns.

Och hur ska vi göra med våra stridsvagnar, Archersystem och JAS-plan, ska allt skickas till Ukraina? Jag menar, det finns ingen övre gräns.

Och så enkelt är det. Inget parti, inte Johan Pehrson (L), inte Magdalena Andersson (S), inte Annika Strandhäll (S), – ingen av dem har verkat eller kommer att verka för att vi ska lägga alla våra resurser på Ukraina. Det är inte ens kontroversiellt och de vet de om. Men de vet också om att de får en massa rubriker om de låtsas vara upprörda och samtidigt låtsas att Åkessons helt självklara uttalande är ”putinism” som vissa påstår.

Vi har som alltid mannen uppe i det blå, riksdagsledamot Joar Forssell (L), som har fel i nästan allt, som eskalerar vansinnet med att kalla Åkesson för ”landsförrädare”.

Det kommer alltså från en som är med i Liberalerna, som öppnade dörren för massinvandringen (och gärna skulle fortsätta göra det). Tveksamt om han ens vet vad landsförrädare är, för då skulle han vara tvungen att slänga alla speglar han har i hemmet.

Detta med krokodiltårar har jag skrivit tidigare om. Det är ju bara ansiktet utåt för sjuklöverns ständiga hyckleri. Om Åkesson säger det som alla andra de facto är överens om, så låtsas man som att man inte är överens, snyftar till det i media och tror att man är godhetens apostel för att man, idiotiskt nog, låtsas som att det inte finns en övre gräns.

Men de ljushuvuden som för den retoriken måste svara på Jomshofs frågor: vad ska ni frånta svenska folket när er icke-existerande ”övre gräns” gör att vi måste nedprioritera centrala och livsavgörande frågor för det folk vi som politiker är satta att värna? Är det sjukvården? Skolan? Polisen? Eller är det underhållet på våra vägar eller elledningar som ska skäras in på?

Var går gränsen för Liberalerna eller för den delen Socialdemokraterna och alla andra som ljuger om att det inte finns någon övre gräns?