kent ledare vekhet

Kent ekeroth ledare Ekeroth: Sverige vek sig för stenkastande invandrarmilisen

Ledare

Ekeroth: ”Sverige vek sig för stenkastande invandrarmilisen”

Publicerad 4/22/2022
Annons

Som ett brev på posten i detta veka land. Det dröjde inte länge innan myndigheter och politiker föll som ett korthus inför de invandrarmiliser som tagit över delar av landet. Ett anmärkningsvärt utspel från polisen innebär nu att svensk yttrandefrihet inskränks och att polisen och samhället ger efter för invandrarvåldet.

Som få har missat valde muslimska invandrare i Sverige att göra samma sak som de gjort länge i sina hemländer: kaos. Trots att de välkomnats in i landet, trots att hårt arbetande svenskar genom skatter och pålagor betalat för MENA-invandrarnas utbildning, bostäder, kollektivtrafik, sjukvård, bidrag, skola och allt, trots att de själva valde att komma till det sekulariserade Sverige och trots mycket mycket annat – så kan de inte respektera Sverige. De respekterar inte att landet de själva valde att slå sig ned i har yttrandefrihet, religionsfrihet och är till synes fritt från det islamska tankesättet.

Maken till otacksamhet får man leta efter.

Så trots allt de fått, trots att de asylshoppat sig hela vägen hit så tror de att de äger detta land. Att det är deras regler som gäller. Att de bestämmer. Tänker man efter är det kanske inte så konstigt. För svenska staten och samhället i stort har både sagt och visat att det är deras land.

Invandrarnas land

Exempelvis har ledande politiker och media hela tiden tryckt ut att Sverige är invandrarnas land lika mycket som svenskarnas. Ni minns säkert det famösa uttalandet från bland andra Fredrik Reinfeldt, som satt och sa att det är invandrarna som gör Sverige. Liknande uttalanden har gjorts av Mona Sahlin, Maud Olofsson och Annie Lööf.

Myndigheter och övriga å sin sida har inte varit sämre. Det har tagits hänsyn till folks kulturella föreställningar i domstolar, man har kvoterat in invandrare, man diskriminerar svenskar på arbetsmarknaden för att ge invandrare jobb, man subventionerar tandvård till illegala invandrare medan svenskar får fullpris, man tillåter islamiska böneutrop, man inför en HMF-lagstiftning som invandrare men inte svenskar skyddas av, man tillåter icke-medborgare att rösta i lokalvalen och mycket mer.

Man har sagt och säger rakt ut till invandrarna: ”Den dagen ni passerar vår gräns tillhör vårt land er lika mycket som oss, om inte mer.”. Ungefär som Miljöpartiets före detta partiledare Åsa Romson gav uttryck för när hon insinuerade att alla som åker tunnelbana är svenskar, ett uttalande jag tyckte var anmärkningsvärt, så jag la upp det på min personliga Youtube-kanal där det gick viralt:

Sig själv att skylla

Som jag alltid framhållit har svenskarna sig själva att skylla för situationen. Hade vi inte bjudit in dem och därefter sagt till dem att detta är deras land, så hade de kanske inte varit lika kaxiga. Hade vi inte gjort polisen vek, våra lagar veka, våra myndigheter veka, så hade de kanske inte varit lika stöddiga. Men det gjorde vi (förutom några få av oss) och nu får vi skörda vad vi har sått.

Det slutar såklart inte där. Igår sänkte vi oss ytterligare ett steg. Efter att korankravallerna härjat i ett antal dagar, där poliser blivit utsatta för våld som kunde blivit dödligt, backar nu polisen och ger eftergifter till invandrarmilisen som etablerat sig i landet. Polisen gick nämligen ut med ett pressmeddelande där de förklarade att de ämnar begränsa yttrandefriheten på grund av invandrarvåldet.

Så här förklarade polisen hur de ser på kommande bedömningar vid tillståndshanteringen av planerade demonstrationer eller dylikt:

 – Det är synnerligen allvarliga brott som de senaste dagarna riktats mot vårt samhälle, poliser och övrig blåljuspersonal. Det är brottslighet som uppvisar en likgiltighet för människors liv och hälsa och detta kommer vägas in i kommande bedömningar, säger kommenderingschef Jonas Hysing.

Benjamin Prom, polisområdeschef i Norrköping, var en av de poliser som försökte stoppa de våldsamma muslimerna under korankravallerna. Enligt Prom kommer Paludan inte att få genomföra fler demonstrationer i staden.

– Han kommer inte beviljas tillstånd till det med tanke på de våldsamheter som har utbringats av det, sa han.

I klarspråk: ”Kommer invandrarna vara våldsamma så ger vi inte tillstånd”. I ännu mer klarspråk: ”Invandrarmiliserna vann, vi ger upp, bättre att inskränka svenskars frihet så invandrarna inte blir våldsamma”.

Ansvaret är såklart invandrarnas. Men ansvaret vilar även på etablissemanget i Sverige som uppfostrat invandrarna att det är deras land, att de kan göra vad de vill och att samhället viker sig varje gång.

Snabbt förfall

Det är faktiskt en fascinerande uppvisning i vekhet och eftergivenhet. Knappast förvånande heller. Svensken är i sin kultur oerhört konflikträdd. När då såna här saker sker får svensken panik och gör allt för att det ska bli ”god stämning igen”. Politiker hakar såklart på tåget.

Kommundirektören, om än inte formellt sett politiker men nog så politisk, uppmanar nu polisen att inte ge tillstånd till riksdagskandidaten Paludan.

Många på den socialkonservativa kanten har reagerat på detta. Knappt ingen på den vänsterliberala. När Katerina Janouch kritiserade polisens beslut på Twitter gick den vänsterliberale polisen Viktor Adolphson i svaromål och svarade kaxigt att ”hon får stå ut” med den svenska polisen.

Politiserad poliskår

Att vänsterliberalerna försöker omdana svenska polisen till ytterligare ett vänsterliberalt näste är väl ingen hemlighet. När jag satt i riksdagen var det uppe på bordet att ”akademisera” polisutbildningen. Det är ett finare ord för att vänsterliberalisera den. En del av polisutbildningen förlades till blodröda Södertörns högskola. Att lägga utbildningen vid just det universitet är såklart ett sätt att lyckas med ambitionen att vänstervrida polisen, eftersom våra universitet alla är mer eller mindre röda.

Jag, som då satte i justitieutskottet, protesterade och vill inte se den omdaningen. Men alla, inklusive Moderaterna, gick på sossarnas plan. I sig fascinerande vekt.

Alldeles nyligen kunde ni här på Samnytt läsa om en sådan effekt, när invandrarpolisen Nadim Ghazale, som öppet hatar SD, också ville inskränka yttrandefriheten eftersom muslimer ”blir ledsna av provokationer”.

Mycket riktigt sa polisen dessutom att det ”hade varit bra” att pröva frågan om hets mot folkgrupp igen, trots att det redan är avklarat i svensk rätt sen tidigare, vilket polischefen Arkenheim dessutom säger sig vara medveten om:

– Vi tror att det hade varit bra med ytterligare en prövning, för vi förstår ju att det här väcker anstöt. Samtidigt så har vi ju en stark yttrandefrihet som behöver behöver ställas mot detta, sa Jimmy Arkenheim, lokalpolisområdeschef i Malmö.

Är detta måhända djupa staten vi ser?

LÄS ÄVEN: Efter koranbränningarna: Irak kräver att Sverige visar ”särskild” respekt för islam

Vilket exempel sätter detta?

Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige (AfS), poängterade i en tweet den princip polisen nu valt att ha, och vad den, om den appliceras lika för alla, leder till:

Det är ju konsekvensen av polisens nya direktiv – om den hade tillämpats lika för alla. Men som vi vet, och som jag skrivit om innan, så fungerar det inte så. Lagar och regler appliceras selektivt beroende på vem som har makten. Polisens nya inställning kommer självklart inte gälla för sossarna. De kommer däremot gälla för Paludan, och vem vet, kanske även SD.

För många år sedan, jag tror det var precis innan SD kom in i riksdagen, så hölls en tyst, liten och alltigenom fredlig protest mot sossarna under deras Almedalstal i Visby. Jag var där och såg det. Det var en mindre grupp personer som tyst stod längst bak i folkmassan och höll upp ett par plakat som riktade kritik mot sossarna. Tror ni de fick stå kvar? Absolut inte – polisen forslade dem snabbt därifrån. Jag kommer alltid minnas det då kontrasten mot hur polisen agerar i andra sammanhang är så stor. Exempelvis när SD hållit torgmöten där polisen låtit en skränande, aggressiv mobb hållas i timtal.

Lagar och regler är nämligen betydelselösa. De används allt mer selektivt för att skydda makten och attackera ”fel” åsikter. Det är anarkotyranni, som jag pratat om flera gånger.

Våld lyckas

Så, vad polisen och samhället nu visar är att våld lyckas. Invandrarmilisernas taktik om att skrämma, hota, förstöra, attackera fungerar. Det har polisen nu klargjort, inte bara för oss utan framförallt för MENA-invandrarna. Högt och tydligt säger man ”kasta sten, var våldsam, så får du din vilja fram”.

I väst betraktas våld ofta som ett tecken på svaghet. Den som först tar till våld ses i vår kultur som den förlorande parten. Det är en person som förlorade argumentet, som intellektuellt inte klarade av att hävda sig mot motparten. Även om den personen kanske vinner slagsmålet, så ses han i princip alltid som förloraren, eftersom han inledde våldet och därmed är sämre än den andre.

I MENA-kulturerna är det annorlunda. Där ses våld som styrka, vilket deras misslyckade länder vittnar om. Eller vilket våra förorter vittnar om. Eller vilket situationen på våra skolor vittnar om. Vi har importerat en våldskultur som nu gör vad man kunde förväntat sig av den.

Orm-dikten (”the Snake”) är en känd dikt, skriven av medborgarrättsaktivisten Oscar Brown Jr 1963, handlar om en kvinna som tar hand om en sjuk orm och vårdar den, men ormen biter henne i sängen. Trump gjorde det ånyo uppmärksammad när han läste den under ett av sina massmöten.

Analogin kan med lätthet göras även i vårt arma land: vi tar in dem, försörjer dem och gör ständiga eftergifter, gör våld på våra egna samhällen och värderingar. Sen biter de den hand som ger dem allt detta. Inte förvånande – vi får vad vi tar in.

Det som egentligen är förvånande, även om man vid det här laget är luttrad, är hur vekt det svenska samhället är, som återigen inskränker våra rättigheter av rädsla för deras våld.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Vad är nackdelen med tvångsdeportation?”

LÄS ÄVEN: Påskhelgens kravaller bekräftar att islam inte hör hemma i Sverige

LÄS ÄVEN: Nadim Ghazale går islamisternas ärenden i polisuniform

Kent Ekeroth
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1013Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons