Elever på en mellanstadieskola i Marks kommun misstänks ha hällt i någon typ av kemikalie i en lärares vattenflaska vilket har resulterat i att personen fått söka vård vid ett flertal tillfällen.

Situationen på skolan i fråga beskrivs av flera personer som mycket allvarlig.

– Det råder en fruktansvärd kultur som har eskalerat och det blir inte bättre. Vi har starkt ifrågasatt ledningen och flaggat för detta under lång tid, säger en förälder med barn på skolan till Borås Tidning.

På polisen i Kinna bekräftar Gustaf Lantz att en anmälan gjorts som handlar om en manipulerad vattenflaska och att en förundersökning är inledd. Nu avvaktar man en analys.

Trånga lokaler

Förklaringen föräldrarna fått till stöket är att lokalerna är trånga. Verksamhetschef Caroline Ekberg bekräftar den svåra situationen.

– Elever respekterar inte andra elever och respekterar inte heller lärare, vi har mycket stora utmaningar, säger hon.

Förvaltningschef Mari Sandell Molander vill inte uttala sig om enskilda ärenden men säger att hon inte tänker dementera någonting och att man har ”en situation med mycket utmaningar, så är det”. Insatser ska pågå för att förbättra läget på skolan.

Toalettvatten

Pappan till en av de tre misstänka flickorna, som alla går i årskurs sex, har dock en annan bild.

– Min dotter har tillsammans med två andra flickor velat busa med sin lärare. De tog hennes vattenflaska och fyllde den med vatten från toaletten, säger han till Aftonbladet.

Fler anmälningar

Men skolans tillförordnade rektor betecknar det som ”en mycket, mycket allvarlig händelse” och uppger att ”en förälder sitter inte på all information”. Samtidigt finns det fler polisanmälningar kopplade till skolan, vilket bekräftas av polisen.

– Det handlar om vårdnadshavare som betett sig hotfullt, säger Sandell Molander.