erika-bjerström-elsa-widding

Youtube

Inrikes

Elsa Widding i Twitterbråk med SVT:s klimatkorrespondent

Publicerad 10/25/2022
Annons

I en gammal video har Elsa Widding (SD) ifrågasatt statstelevisionens och dess klimatkorrespondents rapportering kring den påstådda klimatkrisen, vilket fått den senare att reagera.

Originalvideon är uppladdad den 6 september 2021 och i den berättar Widding om hur hon kontaktats av SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström som talar om att man klippt ur vissa sekvenser ur en annan video och skulle sända detta.

I en artikel där Expressen tar upp detta påstår man att Widding inte specificerar vilken ”Erika” det gäller, trots att hon specifikt nämner Erika Bjerström på SVT i början av videon.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Rödgrön ilska – Elsa Widding (SD) ifrågasätter klimatkrisen

I videon, som kan ses i sin helhet nedan, ifrågasätter Widding bland annat att den samlade vetenskapen skulle vara överens i klimatfrågan. Widding gör också klart att hon mer än gärna svarar på frågor och intervjuas men då bara i direktsändning.

På SVT säger sig Anne Lagercrantz, divisionschef på SVT Nyheter, vara förvånad över att en riksdagsledamot ”ifrågasätter den vetenskapliga grunden för medias klimatbevakning”.

På Twitter har Bjerström och Widding råkat i luven på varandra.

Videon:

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1053Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons