Foto: Skärmdump/redymzoy0 från Pixabay

”En Arg Blatte” stänger ner Twitter-konto – säger sig vara skuggbannad

552 Shares

Den populära YouTubern ”En Arg Blatte” har raderat sitt Twitter-konto. Detta meddelade han i morse via Facebook. Orsaken uppger han vara så kallad ”shadow banning” samt Twitters nyinförda regler som måste följas om man vill diskutera invandring.

Twitter har blivit en systemkritiker fattigare. Den svenska YouTubern ”En Arg Blatte” även internationellt känd som Angry Foreigner meddelade i morse att han avslutar sitt Twitter-konto som han drivit sedan flera år tillbaka. Trots över 25 000 följare uppger han att han märkt en påtaglig skillnad i engagemang den senaste tiden.

Få inte panik kära medborgare. Jag raderade min Twitter självmant. Engagemanget har blivit löjligt uselt på sajten, trots mina 25k följare och känner man sig shadowbannad är man la för fan det.

Troligtvis beror detta på deras nya anständighetsregler kring att prata invandringspolitik, så krävs inget geni för att klura ut hur meningsfullt ett twitterkonto är. Socialmedia-giganter gräver sin egen grav via politisk korrekthet.

Shadowbanning istället för att portas
Shadow banning – skuggbanning – är ett alternativ till regelrätt banning. Vid vanlig banning hindras användaren att använda plattformens funktioner fullständigt och kan därigenom inte nå ut till sina följare.

Vid shadow banning informeras aldrig användaren om åtgärden som publicerar sina poster som vanligt i tron om att de når läsarna. Men i realiteten har räckvidden för inläggen kraftigt begränsats i hemlighet av plattformens administratörer.

Den andra orsaken som ”En Arg Blatte” uppger är de regler som Twitter införde i juli månad som gör det svårare att kritisera invandring – det tema som i mångt och mycket blivit ”En Arg Blattes” signum.

”En Arg Blatte”:s YouTube-kanal har mer än 225 000 prenumeranter och han har bland annat intervjuats av de konservativa systemkritikerna Paul Joseph Watson och Gavin McInnes. Den sistnämnda blev själv raderad av Twitter för ett år sedan.

Hans Westlund

552 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.