ambulans-slottsgrand
Inrikes

En död efter stort knivbråk i Uppsala – försöksutskriven psykpatient begärd häktad

Publicerad 5/19/2020
Annons

Natten mot lördagen knivskars en man i 20-årsåldern svårt i samband med ett större bråk i Uppsala. Mannen avled senare av de skador han åsamkats. Fyra personer greps och anhölls för mordet och den huvudmisstänkte – en försöksutskriven 19-årig psykpatient – har nu begärts häktad.

Den knivskurne mannen påträffades klockan 02:42 i lördags av polisen på Slottsgränd i centrala Uppsala. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Fyra anhölls, tre släpptes

Fyra personer greps och anhölls misstänkta för inblandning i mordet. Tre av dessa försattes senare på fri fot medan den fjärde har begärts häktad som på sannolika skäl – den högre misstankegranden – misstänkt för mord.

Misstankar om inblandning kvarstår mot de tre som frisläppts. Samtliga fyra nekar till brott. Polisen är förtegen med uppgifter om händelsen.

Nyligen utsläppt från psykisk tvångsvård

Den person som begärts häktad är en svenskfödd 19-åring med utländsk bakgrund uppvuxen i det problemtyngda området Gottsunda/Valsätra. Han förekommer inte med några domar i brottsregistret men har nyligen, enligt handlingar som Samhällsnytt tagit del av, frigivits efter att ha varit föremål för psykiatrisk tvångsvård.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1107”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons