En miljon kronor till konst för daggmaskar och skalbaggar

Delningar

Kulturbryggan, ett organ inom den statliga myndigheten Konstnärsnämnden, har i år beviljat bidrag på närmare elva miljoner kronor till olika konstprojekt. Ett av projekten går ut på att göra konst som ska beskådas av daggmaskar, småkryp och växter.

Kulturbryggan startade som kommitté inom det statliga utredningsväsendet 2010 med uppdrag att föreslå regeringen en långsiktig och ändamålsenlig plattform för att fördela bidrag till nyskapande kulturprojekt. Sedan oktober 2015 är Kulturbryggan ett särskilt beslutande organ i Konstnärsnämnden.

I år har Kulturbryggan beviljat totalt 10 776 000 kronor i bidrag till 14 konstprojekt. Totalt fick man i 115 ansökningar.

Ett projekt vid Konsthall Norra Kvarken i Nordmaling i Västerbotten beviljades 1 030 000 kronor i bidrag för konst för fåglar, humlor, skalbaggar, maskar och svampar. Projektet kommer att bjuda in fyra konstnärer men inte för att avbilda livsformerna, utan istället ska dessa blir mottagare av konsten, skriver Kulturbryggan.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

231 KOMMENTARER

  • Ett grundläggande krav borde väl vara att skattefinansierad konst skapas för skattebetalarna oavsett om vi sedan väljer att avnjuta den eller inte. Såvitt jag vet betalar väl inte daggmaskar och skalbaggar någon skatt?

 1. Firmafest på Samhällsnytt ? För mycket glögg ? Det här kan inte vara sant utan ett felpostat första april inlägg ?

 2. Det är det jag säger allt är korruption dessa ansökningar om pengar till olika projekt är ju vänners vänner sen delar de på resten av anslagen vore det riktiga ansökningar så får de inte anslag . Hur sjukt som helst att detta får pågå med skattemedel inte undra på att skatterna är höga . AFS vill rensa upp detta krävs det 400 olika myndigheter borde räcka med max 20-30

 3. Rånen av inbetalda skattemedel tar sig hela tiden nya och alltmer groteska former. Det är perverst hur skattemedel missbrukas i Sverige och då har inte ens alla vansinnesmyndigheter nämnts.

 4. Fluorsköljningen av barnens tänder har den verkligen utvärderats ?
  Jag vill finna en orsak till all galenskap som sker.

  • Där har du en av förklaringarna – förmodligen.
   Fluor användes ju av Nazisterna i dricksvattnet i fånglägren för att man visste att det gjorde folk mentalt slöa…

   • Har aldrig tidigare hört talas om just det men jag har funderat ofta och mycket över att befolkningen har förändrats i så hög grad.
    Finns även i tandkräm och jag har hört att det tillsätts i USA på sina håll i dricksvattnet .( har inga bevis för detta)

  • Andra föräldrar i min sons skola åthutade mig för att jag sade nej till fluorsköljning. Det var i början av 80-talet.

    • Tack Birgitta. Min son blev trakasserad av andra elever för hans ”morsas stollighet”. Han är nu 44 år gammal och har ännu inte haft ett enda hål i tänderna. Sedan fem år använder han tandkräm utan fluor.

 5. Vilket jävla vansinne – MEN jag ser hellre att pengarna går till svenska
  daggmaskar och skalbaggar – som bevisligen gör nytta – än att dom går
  till ytterligare en tjattrande tältkärring från MENA som inte vill
  integreras och inte jobba med 11 småungar som alla ska leva på bidrag
  livet ut

   • ….och stora planer på hur vänligt och pnuttinuttigt ett samhälle kan bli. Svenskar och invandrare står och kramar varandra i varenda gathörn för de är så lyckliga och välmenande mot varandra….

  • Korrekt. Att ersätta den etniska svenska kulturen med en politiskt utnämnd ny kultur (i detta fall postmodernismen – det kvasiintellektualiserade flummet), är själva definitionen av kulturmarxism.

 6. Självklart skall utsatta skalbaggar, kackerlackor och maskar ha del av de tusen miljarder kronor vi investerar i parasiter som valt Sverige!

 7. Min enda last här i livet är snus, men man lär väl få gå över till tyngre grejer om man ska klara sig mentalt i det här dårhuset.

  • Ser du några paralleller till forna öst? Man körde skörden från gård till gård när pamparna gjorde sina rundturer – för att visa hur hur bra deras styre var.

   Våra politiker är fartblinda. Enda de ser är hur bra det går för Sverige och kan satsa på sådant här. Hade de varit i verkligheten hade de sett till att uteliggarna fått hjälp före andra.

   • Ja det går bra nu. Det är ju inte som att vi har några statsskulder och fortsätter att låna över vår kapacitet. : /

 8. Börjar bli mycket sånt här, rena trollningar med skattepengar, gjort för att förarga medborgarna och visa vilken makt man har, makt att bränna pengar framför näsan utan att någon kan göra något åt det. Ett slags sätt att försäkra sig om att så lite som möjligt går till folket.

   • ja, det är samma som när Eliasson gör armband mot våldtäkter, det är såklart inte för att han tror det kommer fungera eller att det är något bra utan för att göra folk förbannade (hans förhoppning då att just SD’are ska förargas).

 9. Måste nog sätta mig och fundera ut något kulturprojekt, det verkar finnas outtömliga bidrag att håva in.
  Miniaryrtavlor för havsdjur längre ner än 3000 meter. Kanske kan funka.

  • Låter enkelt, men stöden är bara till för dem som bevisat sin värdegrund under många år på sena krogkvällar tillsammans med de som betalar ut bidragen.

 10. Konst = konstiga projekt
  Inte konstigt att det nästan alltid är någon annan = den gråa massan av skattebetalare som betalar…för annars är det väl inte konstigt nog….

 11. Varför tror de att maskar och svampar är intresserade av konst?Det är ingen hejd på fantasin när det gäller orsaker att strössla pengar omkring sig,förmodar att de tar en mille från skattemedel för att göra konst för svampar och maskar undrar hur den konsten ser ut för att en svamp ska fatta vad det föreställer särskilt när de inte har ögon att se med.

 12. OT. ”Baby it´s cold outside” från 1949 har förbjudits tack vare ”MeeToo”. Tack, nu slipper jag höra gubbsjuke Rod Steward sjunga den usla låten!

 13. Ett tidsenligt uttryck av ett degenererat samhälle, spruckna toalett stolar, trasiga kartonger, köttbitar, penisar och fittor . och nu baggar och mask,
  Allt det här är dyr konst….
  Jessus.

 14. 1:a aprilskämt lär väl vara ytterligare en tradition på avveckling. Jag menar, hur ska man kunna slå sånt här? Även de mest knäppa företeelser visar sig ju vara på riktigt.

 15. Någon som blir förvånad??? Det är väl Alice Bah som är ansvarig minister för ”konsten” och därmed ansvarig för mina skattepengar!!!

 16. ”Kulturarbetare” är viktiga för vänsterfolket. Det gäller att göda dem med skattemedel, vad de än hittar på.

  • Vänsterkulturfolk är som grupp de mest ohederliga man kan hitta idag , dessa sinnessjuka projekt skapas endast för att kunna tillgripa skattemedel som stoppas oavkortat i fickorna . .

   Detta är enda orsaken , annan finns knappast !

   • Snart nog vill de ha bidrag för ”moderna” projekt, där barn lär sig läsa och skriva i skolan, förutom att tänka kritiskt och träna på kreativitet.

  • Inga problem för mig , tyvärr har vi en gravt söndersupen 7-klöverregering som ger miljonerna till vem som helst som sträcker ut handen . . även grovt kriminella kan hämta ut miljoner i Sverige !

   • Precis,det är det som är min poäng.En barnfamilj som har det kämpigt skulle få hela sin framtid räddad av en miljon.Känns mer värt än konst för svampar t.ex….

 17. Det luktar barnprogram/Kunkhe om det här.

  Har daggmasken ett konstintresse? Föredrar masken grafitti eller Carl Larsson? Eller vill hen titta på Leonardo da Vincis Monalisa?

  Det är många frågor att räta ut innan projektet sjösätts. Regeringen får göra en utredning om detta viktiga. Vem i regeringen är bäst lämpad för att föra dialog med maskarna…?

  • Just när vi inte trodde det kunde bli värre, Vendela … Din sista fråga är mycket intressant, jag gissar på Fridolin. 😀

   • Jag hade honom i tankarna. Innan han närmar sig maskarna anser jag han bör göra handhjärtan. Bara för att få maskarna att förstå hans vänskapliga intentioner.

    Precis qelizabeth när man trodde botten var nådd – så kom ännu en svårslagen idé från förvaltarna av våra skattemedel…

 18. Jag har alltid undrat var så kallade konstnärer får sina inkomster
  ifrån. Konstnärslönen (Bidraget) existerar väl inte längre hoppas jag.

  Men jag antar att det här besvarar min fråga!

  Fixa ett bidrag på en mille, sen är det bara att snickra ihop nåt skit för en hundring som daggmaskarna kan stå och glo på.

  • ”Konstnärer” jag känt bor/bodde i inre jämtland och var förtidspensionärer i hyrda hus på vishan förut. levde svart.
   Dom hade bättre fysik än jag.
   Mentalt kan man ju diskutera.

 19. Ska vi lägga 10 miljoner på att hjälpa 100 stk undan att leva på gatan eller skall vi göra konst av skalbaggar. Självklart skalbaggekonsten!

 20. Det här är verkligen KONSTigt.
  Men, men…hoppas att maskarna blir glada så att dom inte slingrar sej bort från projektet.

  • Precis. Det kvasiintellektualiserade flummet kallar de själva för ”postmodernism” för att få det att framstå som finare.

 21. En råsop mot de föräldrar som kämpar i sin ensamhet för sina handikappade barn. Barn som varken kan andas eller äta på egen hand. Även om behovet är uppenbart får de avslag, på avslag.

 22. Finns mycket man kan kasta bort pengar på, det viktiga verkar vara att det inte kommer hemlösa fattigpensionärer till godo.

 23. En regering som lägger 1 030 000 på konstprojekt för maskar, skalbaggar och andra småkryp måste förklaras otillräknelig och avsättas.

  Om denna sinnesförvirrade idé är ett mått på hur Sverige mår – tror jag att patienten är döende…

 24. När man tror att förbrukande av skattemedel på vansinne nått botten, så dyker det alltid upp något nytt vansinne med slöseri av skattemedel som inte en enda svensk är intresserad av att tvingas finansiera.
  Är det inte kulturprofiler som göds på oklara grunder så är det konst som vänder sig till fåglar, humlor, skalbaggar, maskar och svampar.

  Varför måste ”kulturen” tvångsfinansieras med våra skatter. Är våra ”kulturarbetare” så odugliga att de inte klarar att försörja sig själva på sitt arbete?

   • Jag är helt övertygad om att de kulturarbetare som behöver/kräver bidrag är fruktansvärda latmaskar som inte förstår att de inte kan leva på sina alster.
    Som alla andra svenskar skall de naturligtvis söka sig ett jobb de kan försörja sig på. Att pyssla med det de brinner för får de naturligtvis göra på sin fritid och hoppas på att de lyckas.

  • Det är ju naturligtvis parasiter på vänsterkanten med IQ som ett kräldjur.
   Alice ”Kha Bunke” och ”fin media” är ju de som gillar kultur som inte skattebetalarna är det minsta intresserade av att finansiera.

 25. Tja, när det gäller att slösa bort skattepengar är förmågan hos våra folkvalda obegränsad. Svamparna och daggmaskarna tackar och bugar.

 26. vad händer om skalbaggarna visar att dom gillar det? hur mycket skulle vi behöva betala då?

  och hallå svampar?????

 27. Hahahahahahahahahahahaha 😂
  Allvarligt talat. Vad håller idioterna på med.
  Konst för insekter, maskar och svamp.
  Hade det inte varit bättre att lägga pengarna på sjukvård, äldreomsorgen eller något annat där det faktiskt gör nytta.

  • haha jag har aldrig hört talas om nåt så skadat.
   när man tror vi nått botten så……….vad blir nästa steg?

    • men det kan ju ändå tänkas finnas någon form av väldigt oetiskt syfte bakom det.

     men att visa konst för humlor och svampar? är inte det helt oförklarligt?

     • Okej. För det syns inte åt mig.
      Kan inte se den det jag skrev tidigare.
      Damp kan vara riktigt bra om man har dom riktiga åsikterna.
      Är bra att alltid bra att upprepa sig.

     • Jag kan inte annat än hålla med dig. Jag hade hoppats på att jag hade vågat stått med mig och påbörjat nå liknande.
      Men jag antar att jag är för feg om jag inte kan få en eller två till med mig. Annars så hade jag gjort det direkt. Men när man har 82% mot sig själv så känns det meningslöst men ändå inte då jag vet att nån måste tycka som jag
      Med att tycka så menar jag för folkets bästa även fast dom inte inser det just nu.
      Hade jag vetat att jag haft fler med mig och vi hade kunnat träffats och diskuterat detta riktigt så hade det känts bättre.
      Även fast jag har mina extrema åsikter så tror jag ändå att svennson innerst inne känner någorlunda likadant. Det är nog nu och svenskarna och dom svenska medborgarna som gjort rätt för sig kommer först. Sen kommer så kallade Muhammed från vad han säger att Afghanistan fast han egentligen är från Marocko och myndigheterna har släppt ut honom från fängelse för dom vet att han kommer att dra sig emot Europa och Sverige.

     • har krigat för SD mot vänner släkt arbetsplatser i 15år och jag har gjort det i tron att en vacker dag vaknar folk och då är grunden redan lagd. så det ”stora uppvaknandet” får en famn att hamna i. meeeen det blir ju aldrig som man tänkt sig att det ska bli, det såg vi ju i valet.

      och som du säger svensson exploderar snart för han får inte ihop det.
      TVs Dimridåer döljer trådarna mellan alla grejer han ser i verkligheten.

     • Tyvärr är inte SD svaret som jag och många andra har trott.
      Vi behöver ett nytt parti med riktigt liberala tankar som samtidigt är nationalistiskt och öppet för Direktdemokrati. Därför jag tar mina idéer.
      Jag är verkligen inte rätt person att starta ett nytt parti med riktiga värderingar som inte säger att alla är lika mycket värda men att deras värderingar är det. Men måste jag då ingen annan vågar att göra det och jag kan få tillräckligt många med mig så gör jag det trots att jag är antisocial för Sverige kommer främst. Jag är så trött på att Muhammad kommer före Petter.

     • tyvärr har du rätt. vi får se SD har vart lika tysta som sosse som har myglat. kan betyda att dom försöker låta nuvarande teater spela färdigt. jag vet inte.

      själv fick jag nog av SD´s velande innan valet och röstade på kasselstrand i protest. misstag? kanske, jag ångar det inte iaf.

      hur fungerar liberal nationalism?

     • Håller med dig.
      Än så länge verkar min inriktning vara döfödd då jag är den enda som verkar ha dessa åsikter.
      Men jag hoppas att det finns fler.
      Utan dessa vettiga argument och åsikter så kommer det vita folket att vara dött. Varför ens kämpa när vi kan ha annat?

     • Vi kan blanda bäst vi vill men det blir som blir av blandatet är något som vi inte räknat med.

     • En sak till. Jag var sosse själv när jag var 18:år och inte insåg hur jävligt det såg ut.
      Även jag var hjärntvättad en gång i tiden men insåg allvarlet och röstade på SD som i slutändan var en besvikelse. Det behövs ett riktigt parti som sätter svenskarna och svenska medborgare först. Men som det ser ut nu så det ser ut nå så är det Muhammed från från vem vet vart som går först.

     • En sak till som jag glömde.
      Jag är inte rädd för att lyssna på vad ni andra tycker (så länge det är mariotet och det är för allas bästa i det här landet). Vill tillägga att bara för att dom flesta tycker en sak så behöver det inte betyda att det är dom flestas bästa utan man tycker det är bäst för en själv. En fråga. Har ni någonsin satt er in i en annans människas skor?
      Som flesta svara nog nej på den frågan tyvärr.

     • alla är välkommna att gå i mina skor om dom skulle kännas bättre.
      då får man räkna med hårt arbete mellan 0530-16. tror många byter tillbaka innan arbetsdagen är klar.

     • Jag önskar att jag visste hur kändes att vara som dig.
      Jag avundas dig som kan arbeta och ge tillbaka till detta samhälle.
      Är därför det skulle behövas ett nytt parti. Ett parti som vet hur det är att komma från botten upp till toppen.

     • Hur vanvettiga min värderingar än verkar så hoppas jag att det biter sig fast hos någon och diskuteras. För jag tycker att mina värderingar är bäst för mitt eget folk och dess allierade än tvärtom som det är nu.

     • Ja du Om jag ska vara ärlig så vet jag inte om min åskådning är riktig. Det jag menar med liberalism kanske skiljer sig åt från din uppfattning och jag ändrar mig om jag har fel.
      Liberalism för mig är att folket i det land man bor i ska ha det bra. Jag menar med det inte att olika jobb ska ge lika mycket osv utan det jag ser som liberalism är att dom du har det kämpigt så ska du bli erbjuden hjälp. Även fast din situation inte kanske blir så mycket bättre så blir kan din hjälp till samhället bli uppskattad.
      Som sagt så vill jag att det svenska ska få det bra oavsett bakgrund och dom ska få känna sig behövda.
      Med nationalism menar jag att sätta det svenska folket först. Vi ska inte behöva ta hand om andra länders odågor eller analfabeter.
      Jag vet en alkoholiserad människa som är jätte duktig på slöjd. Men får denne person visa detta mer än via kommunala arbeten. Nej är svaret.

      Så svaret på din fråga är att det går inte nå bra då vad vet är den enda människan med humana åsikter som sätter till eget folk först och främst oavsett vilken bakgrund du än har.

     • Jag är extremt dålig på politiska termer så rätta mig gärna om jag har fel.

      Jag är ute efter vårt folks bästa i första hand men även hjälpa dom riktigt behövande på plats om det finns medel till det.

     • Jag ser till individens bästa men även vad invividen kan göra för nationens bästa.
      Som det är nu så är du är du skit kan och skit göra.

     • Du får ursäkta mig men vad menar du med 50-92?
      Jag är inte så insatt. Det är först nu på slutet som jag öppnat munnen så att säga även fast jag haft mina åsikter innan.

     • 1950-1992 nu är jag född mittemellan där så det kan gå tillbaka längre men ”Folkhemmet” verkar du eftersöka och det existerade i runda slängar däremellan.

     • Aha. Exakt det jag är ute efter.
      Hur det var innan denna massinvasion.
      Är född på 80-talet och minns tiden innan detta. Hade jag gått i skolan idag hade jag blivit avstängd pga fel åsikter.
      Du få ha en trevlig kväll och jag hoppas verkligen att det blir bra i slutändan.

     • En sak till som jag såg i en annan kommentar.
      Hur ska vi kunna möjliggöra en utopi som folk säger om dom inte tror på den mer än att det är dröm?
      Om folket ställer upp är det inte längre en dröm utan en uppnåbar realism.

     • Vill tillägga en sak också.
      Vet hur det är befinna sig vid samhällets yttersta gräns då själv känt av det men den störta anledningen är att jag har hjälpt personer vid den verkliga yttersta gränsen.
      Jag skiter i vem du är din historia så länge den är sann.
      Man ska få hjälp om man behöver hjälp.

 28. Detta skulle kanske delvis förklara varför vi riskerar få tillbaka Löfven som statsminister.
  Det verkar vara värre än man kunnat ana.

 29. Allt är uppbyggt av samma grundmateria (stjärnstoft) – tänk på det nästa gång ni går förbi en gråsten, den kanske lever och betraktar dig 😉

 30. Jag har aldrig tyckt att det har varit häftigt att betala skatt men nu är måttet snart rågat. Är det inte pengar som slängs ut på kriminellas s k vård eller bidrag till muslimska barnfabriker så är det sådana här infantila projekt som kommer att få Svensson att göra uppror snart. Tyvärr har SD somnat in, de borde ta upp varje snedsteg som regeringen hittar på och basunera ut det för folket. Fyra år till med dessa obildade människor vid makten känns som en mardröm som aldrig tar slut.

 31. När man ända är ute i skogen kan man passa på att plocka 20 kilo Bolmörtsskivling för att imundigas på Nobelfesten. Tänk vad pengar vi skulle spara.

 32. Bidrag från skattebetalarna är kommunism. ALLT som är statsfinansierat är kommunism. Inklusive tvångsskatten för SVT !

 33. Detta är helt säkert ett Miljöpartistiskt initiativ…dom tror att pengar kommer som manna från himmelen.

 34. De kan väl inte på allvar tro att svampar kan uppskatta konst, så syftet måste vara ett annat än det som uppges. Sannolikt att håna de som betalat in skattepengarna?

 35. kul att se att allt skatteslit till slut gjort nytta….på riktigt.
  jag kan åka till jobbet kl 05 imorrn och känna att det gör nytta.

 36. Alltså, nu får regeringen skärpa sig!

  Nu måste skatten höjas så fler maskar och skalbaggar kan kan få njuta av konst. Det skall ju inte vara en förmån som enbart erbjuds vissa priviligierade maskar och skalbaggar.

  Det är djupt orättvist. Höj skatten!!!

 37. När man trodde att det inte kunde bli galnare i detta land……så blir det det. Hela tiden.
  Kan vi inte bara lägga ner allt vad konst och kultur heter, vi skulle spara enorma summor. Kunde lämpligen användas till våra svenska uteliggare. Kan inte kulturpatrasket försörja sig på sin ”konst” får dom väl skaffa ett riktigt jobb som alla andra.

 38. När man vet att Annie Lööf har betalt för att stå o yra som ett barn , när vi betalar för att städa efter romläger , när polisen o brandkår rycker ut för att släcka upprepade bilbränder , så låter det här med skalbaggar det vettigaste jag har hört på länge

 39. Kulturbryggan skriver att syftet är att bringa klarhet i vad som är upp och vad som är ner, vad som är gult, vad som är blått.

  Det skulle jag kunna tala om för dem för halva priset.

 40. Vi får väl hoppas att det är dagens politikers likmaskar som skall förnöjas med lite konst, det kan de nog behöva och förhoppningsvis snart

 41. Kan man inte starta ett försäkringsbolag, ett som täcker ALLT som svenska staten täcker, men som inte slösar med pengar.
  Så får folk välja om de vill betala in till detta, säg hälften i premie mot vad staten plockar, ELLER som idag – avdrag på lönen, 50% direkt till staten.

 42. Daggmaskar är hermafroditer – dvs de är både hannar och honor samtidigt. Hur ska #metoo klara av att en daggmask kan vara en patriarkal struktur som våldtar och beter sig samtidigt som den är ett kvinnligt våldtäktsoffer. Feniministerna får vrida sig som maskar på kroken för att klara ut den knuten

 43. Hva med å sette opp et krisesenter med psykolog ute i skogen. Gud vet hva for slags traumatiske opplevelser disse stakkarslige insektene har vært utsatt for. Kanskje trenger de et møtested hvor de kan lufte sine innerste tanker å meditere.

  • Det blir nog nästa miljonprojekt med tanke på alla döda som flyr över medelhavet så är det nödvändigt.

 44. Vansinne!! Detta går enbart ut på att skaffa ”Jobb” åt flummiga konstnärer som har spenderat alla sina högskolepoäng på att studera ett ämne som inte gör dom kvalificerade till ett enda riktigt arbete! Konst kan dom pyssla med på sidan av ett riktigt arbete så att inte skattebetalarna blir tvungna till att via skattesedeln stödköpa deras idiotier!!

 45. Som sagt tidigare väldans lätt att slösa bort andras pengar på diverse absurda projekt, kan vi inte få tillbaka lite ansvar så politiker som håller på så här får betala själva och bli av med jobbet.

 46. Det finns tusentals sätt att råna skattebetalarna. Politikerna och myndigheterna hjälper gärna till. Förutom till sjukvård, pensionärer, skolor etc. Områden som borde vara prioriterat. Det är ett hån att ge pengar till skalbaggekonst. Istället för tex rum till hemlösa. Eller assistans till funktionshindrade. Vad är det för samhälle vi lever i. Då man uppmuntrar islamistiska religiösa föreningar med skattepengar? När inte ens kollektivtrafiken fungerar som den ska. Enskilda och samhället förlorar miljarder på sena ankomster, produktion samt skatt varje år. Det behövs verkligen politiker som satsar på samhällsfunktioner istället för nonsensprojekt. Man är inte konstnär bara för man säger det. Bort med flummet.

 47. Så vitt vi kan bedöma är svampar oempatiska och inte mottagliga för sådana sinnesintryck som mänskliga konstprodukter i bästa fall kan förmedla. Vissa skalbaggar gillar att rulla små bollar av dynga, vilket får ses som höjden av kreativitet i deras värld. Men det finns en sorts människor som tycker flummiga idéer är balla och ”nyskapande” – ju mer utflippat desto mer behjärtansvärt. Konsten ligger här inte så mycket i slutresultatet som i att drömma upp själva projektet och formulera dess plan i en ansökan som går igenom. Man kan alltså tycka att skattepengar här satsas på byråkratiska manövrer som inte ger någon reell utdelning för allmänheten. Det står givetvis vem som helst fritt att lägga sig i skogen och underhålla krypen där på valfritt sätt, dock utan subventioner.

 48. Undrar om konstnärerna tänker köra performance med publikdeltagande och skjuter sig i huvudet så maskarna får nåt att kräla i.

  Herregud så genomskinlig denna omdirigering av finanser till vänstern i detra fall är .

 49. Det här med maskar och småkryp kan vara bra för barn att träna
  synen ja ögonen. Nu har småttingar läsplattor eller lärplattor.
  Hursom om man har sådana här apparater måste man sitta så man
  kan se långt också.
  Sitter barnet och stirrar på en display blir det närsynt, det måste kunna
  växla mellan att se långt och nära i samma ögonblick.
  I Sverige har man kollat synen sedan artonhundratalet och år
  1922 var bara 2 % av befolkningen närsynt.
  Som vuxen går det inte att träna upp synen med den här metoden

 50. Ska inte maskarna och skalbaggarna få tillgång till fik, toaletter och kapprum? De behöver kunna ta igen sig efter att avnjutit konsten.

 51. Kulturprofilerna blir bara fler och fler. Antagligen Alice som beviljat kulturstöd? Låter som en ömmande grupp för MP

 52. Återigen kastas våra skattepengar i sjön!!! Lägg våra pengar på oss Svenskar, så vi får något för pengarna!!! IDIOTER!!!!

 53. Måtte inte detta flum spridas till andra länders media man får ju skämmas, de måste ju undra över vad Sverige är för ett tokland som satsar 15 mille på konst till svampar och maskar det kan väl knappast bli värre men man vet aldrig imorgon kan vi nog läsa om nya stolleprov.

 54. Är någon förvånad? Den kollektiva galenskapen i Sverige vet vi ju är enorm. Visst vore det bättre om pengarna satsades på annat, t.ex. på att korta vårdköerna, så cancersjuka slapp dö i väntan på behandling. Men det finns det som är värre:

  Att låta perversa kärringar (av båda könen), utspökade som groteska monster, tortera dagisbarn med sina sexuella avarters äckligheter, t. ex.

LÄMNA ETT SVAR