En röst på Alternativ för Sverige är en röst för Swexit

933 Shares

➤ DEBATT ”Man kan lura hela folket en del av tiden och en del av folket hela tiden, men man kan inte lura hela folket hela tiden.” Detta citat tillskrivs ofta Abraham Lincoln och stämmer mycket väl in i den historiska tid vi lever i. Vi ska sluta se mörkt på framtiden och inse att vi lever i en tid av paradigmskifte. Liberalerna och socialisternas tid som makthavare i Europa och Sverige är snart över, allt fler européer inser att de är lurade.

Våra politiker har lurat svenskarna med att vi aldrig mer kommer kunna resa, studera eller arbeta i övriga Europa om vi lämnar EU. Dessa myter försöker de befästa, men de börjar krackelera. Ställ följande fråga till era vänner som är EU-anhängare:

“Kunde ingen svensk resa, studera eller arbeta i Europa innan EU-medlemskapet?”

Några av de mest populära länderna att turista, arbeta och studera i för svenskar är länder utanför EU. Fler måste uppmärksammas på de absurda argument som används som huvudsakliga skäl till varför vi måste fortsätta vara medlemmar i EU.

Det har blivit lite lättare att resa, studera och arbeta i Europa för svenskarna. I gengäld får vi ett Europa där lyxmigranter från Mellanöstern och Afrika med lätthet tar sig från Grekland hela vägen upp till Sverige. I gengäld får vi lönedumpande arbetskraft från öst som svenska arbetare tvingas konkurrera emot. I gengäld får seriösa svenska företag och svenska bönder konkurrera mot europeiska företag samt bönder som har helt andra villkor.

De nedmonterade gränserna fick de kriminella att jubla då vapen, knark, multikriminella samt romska tiggarligor väller in utan hinder. Som om de kriminella inte redan hade det lätt i Sverige så agerar EU katalysator och underlättar ytterligare för dem. Lägg till att vi betalade 27 miljarder netto förra året till EU – för att ”berikas” av alla ovanstående konsekvenser, en kostnad som förväntas skena kommande år.

Vi ser däremot ljuset i tunneln, Gula Västarna och Brexit med flera händelser visar att vi kan vända utvecklingen. En röst på Alternativ för Sverige i det stundande EP-valet är en röst för friheten åter till nationalstaterna, ett Europa där vi samarbetar utan att små länder underordnas de stora eller att nationalstaterna underordnas internationella krafter.

Med Alternativ för Sverige i Europaparlamentet ska vi göra en repris av UKIP:s lyckade kamp som slutade med Brexit. Desto fler europeiska länder som står utanför EU, desto viktigare blir det för EU att förhandla fram goda villkor med dessa länder.

Vi kommer också lyfta kravet om skadestånd i hundramiljardersklassen till följd av att flera EU-medlemsländer brutit mot Dublinförordningen, vilket lett till att hundratusentals ekonomiska migranter med enkelhet tagit sig till Sverige istället för att få sin asyl prövad i första EU-land.

Sverige kan stå på egna ben, vi förlorar på att vara medlemmar i EU och tron om att det går att reformera EU inifrån är lika befängd som den att det hade gått att reformera Sovjetunionen inifrån. Samarbete är bra, men underordning är aldrig en framgångsrik väg.

Låt oss återigen bli en stark självständig exportnation som själva kan sluta handelsavtal med andra länder – såsom Schweiz, Island och Norge, utan att klåfingriga EU-byråkrater blandar sig i. Låt oss bli herrar över vår egen gräns, låt oss använda alla miljarder som går till EU för att stärka välfärden och sänka skatten för hårt arbetande svenskar. Det är dags att sluta låta EU-vurmarna lura svenska folket.

Gustav Kasselstrand, partiledare Alternativ för Sverige
Jeff Ahl, styrelseledamot Alternativ för Sverige

Detta är en opinionstext. Åsikterna som uttrycks i texten är skribentens.

933 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.