T.v. Mördaren Ahmad Nazari. T.h. Ingrid. Foto: Polisen/Facebook

’Ensamkommande’ Ahmad bröt nacken av 69-åriga sexpartnern ”mormor-Ingrid”

6.6K Shares

I början av sommaren var Samhällsnytt först med att avslöja att det var den ensamkommande afghanen Ahmad Nazari som erkänt mordet på en 69-årig kvinnlig asylaktivist i Kil. Vi kunde även berätta att han fick ett avslagsbeslut i sitt asylärende redan 2017. Nu åtalas migranten för mordet och Samhällsnytt har tagit del av förundersökningen.

Det var strax innan midnatt den 26 juni som SOS Alarm mottog ett larmsamtal från den 20-årige afghanen Ahmad Nazari som berättade att han utfört ett mordförsök på sin ”före detta lärare” Ingrid boende på Frej Alsterlinds väg i värmländska Kil.

LÄS ÄVEN: Mördaren från Kil Ahmad Nazari hade avslagsbeslut från Migrationsverket – redan 2017

Bröt nacken av Ingrid
Enligt Ahmeds uppgifter i polisförhör mördade han Ingrid efter att de två hade druckit vin och påbörjat ett sexuellt umgänge i sängen.

Ahmed berättar att han mördade Ingrid genom att fatta stryptag om hennes hals med armen och samtidigt vrida om hennes nacke. Det har enligt den rättsmedicinska undersökningen medfört att hon åsamkats en fraktur på halskotpelaren med skada på ryggmärgen som förorsakat hennes död.

Det dödliga kampsportsgreppet berättar Ahmed att han lärt sig genom filmer.

LÄS ÄVEN: ’Ensamkommande’ används som sexleksaker i utbyte mot uppehälle

Nedan följer bilder från polisens rekonstruktion av mordet där Ahmad visar för polisen vad han har gjort i Ingrids sovrum:

Kallades ”mormor” av migranterna
Ingrid som, enligt information på internet och en väninnas uppgifter i polisförhör, var engagerad partipolitiskt för Miljöpartiet hade även ett starkt engagemang för att integrera så kallade ensamkommande barn.

Hon satt i styrelsen för den asylaktivistiska föreningen Integration i Kil men involverade sig även i migranternas dagliga liv bland annat genom hjälp i asylprocessen, läxor och matlagning. Detta framkommer bland annat genom mängder med SMS-konversationer mellan Ingrid och migranter.

LÄS ÄVEN: Mördade kvinnan i Kil engagerad i ensamkommande

Ingrids väninna uppger även att det fanns en oro bland vännerna för att hon engagerade sig för mycket och ’curlade’ migranterna. Ingrid kallades för ”mormor” av migranterna och hon kallade själv i sin tur de unga männen för ”mina pojkar”.

Sexuell relation med ”mormor”
En av dessa pojkar är mördaren Ahmad som enligt egen utsago numera är 20 år gammal. Han uppges vara född i Iran och enligt Migrationsverket invandrade han till Sverige i november år 2015.

Samhällsnytt berättade tidigare att Ahmad erhållit asylavslag från Migrationsverket redan i december 2017. Men sedan dess har ärendet legat hos migrationsdomstolen i Göteborg. Vanligtvis tar överklagandet till en migrationsdomstol inte längre än sex månader, men i det här fallet har målet varit pågående i 1,5 år utan att något beslut fattats.

Det framgår av polisförhören att Ahmad och Ingrid ska ha haft en nära relation sedan år 2016 och ett sexuellt umgänge sedan minst ett år tillbaka.

LÄS ÄVEN: Personal på HVB-hem hade sexuella relationer med ’ensamkommande’

Polis: Vilken roll har Ingrid haft i ditt liv?

Ahmad: Ja, lärare först. Först och främst. Och sen så, ja, en sexuell relation.

Polis: Berätta om det.

Ahmad: Ja, det var sommaren tjugoarton, efter midsommar, tror jag. Och sen så, det var en kväll
som vi satt och drack vin. Och det började från den kvällen.

Polis: Beskriv den kvällen.

Ahmad: Ja, satt och pratade och drack vin. Ja det blev ganska mycket, vin, och sen så skulle, gå
hem, men hon sa att Du får stanna och, ja, tillbringa natten här. Och sen så, ja, hon
förnärmade sig till mig och, ja, (ohörbart), båda två berusade, så.

Polis: Vad är det som händer mellan er då?

Ahmad: Ja, vi haft sex.

Uppgifterna förstärks ytterligare i samband med den rättsmedicinska undersökningen som visar att spår av Ahmads sperma fanns i Ingrids vagina och anal.

 

”Mormor” skickade orosanmälan om Ahmad
Ahmad berättar att han inte riktigt vet varför han mördade Ingrid men menar att han mår dåligt och hänvisar till psykisk ohälsa.

Det framgår att Ahmad kan vara ”manisk” på grund av sjukdom. Polisutredningen visar att Ahmad har diagnostiserad bipolär sjukdom och att han tidigare i perioder inte har skött sin litiummedicinering.


Samtidigt framgår det av polisutredningen att Ahmad som erhållit avslag på sin asylansökan är orolig för att utvisas ur Sverige. På grund av det ska Ingrid tidigare ha gjort en orosanmälan rörande Ahmad. Det resulterade i att polisen tvångshämtade honom på HVB-hemmet, en åtgärd som han inte ska ha accepterat. Det ledde till ”en väldig uppståndelse på plats”.

Ahmad blev därefter placerad på psykkliniken i Karlstad, vilket vittnen menar ska ha skapat ett starkt hat mot Ingrid och att han periodvis tagit avstånd från hennes hjälp.

Hyllades som integrerad
En nära väninna till Ingrid som även hon engagerade sig i föreningen Integration för Kil vittnar i polisförhör om hur deras sällskap generellt såg Ahmad som en väldigt duktig person med de bästa förutsättningar för att lyckas integrera sig i Sverige.

Han ”var väldigt hjälpsam, väldigt go, kramig, mysig”, återberättar en kvinna i föreningen.

Hade bild på strypning i telefonen
När polisen granskar Ahmads elektronik påträffar man en Snapchat-bild föreställande en strypning i hans telefon.


Ahmad: ”Har avrättat Kent Ekeroth”
Den nära relationen med Ingrid kan även ha smittat av sig politiskt på honom. I polisförhör uppger Ahmad, som fick rösta i kommunvalet förra året, att han är miljöpartist precis som Ingrid.

Ahmads politiska engagemang sträcker sig enligt förhör längre än till att bara rösta. När polisen frågar Ahmed om geografiska detaljer kring hans gångväg vid gripandet svarar han istället med vad har gjort tidigare.

Ahmed berättar för poliserna att han avrättat antingen den tidigare sverigedemokratiske riksdagsledamoten och Samhällsytts medarbetare Kent Ekeroth eller medborgarjournalisten Joakim Lamotte genom att kasta denne framför ett tåg.

Det är oklart huruvida Ahmad verkligen haft planer på att mörda Ekeroth eller Lamotte.

Åklagare yrkar på utvisning
I stämningsansökan till Värmlands tingsrätt yrkar nu kammaråklagare Cecilia Aronsson på att Ahmad utvisas och förbjuds återvända till Sverige efter avtjänat fängelsestraff.


SVT utelämnar information
När den skattefinansierade public service-aktören SVT ska rapportera om åtalet utelämnar man Ahmads namn trots att han har erkänt mordet. Vidare undanhåller SVT även för läsarna att den åtalade är en ”ensamkommande” migrant och benämner istället Ahmad som ”en 20-årig man”.

SVT censurerar vidare en väsentlig del i åtalet och bakgrunden till brottet, den att Ahmad och 69-åriga Ingrid hade en sexuell relation. Statstelevisionen får kritik i sociala medier för sin bristfälliga rapportering.

Tvångsmedia: "…att intet förtiga, tillägga, eller förändra".SVT nämner inte med ett ord den sexuella relationen…

Posted by Erik van der Heeg on Friday, October 11, 2019

Efter kritiken publicerar SVT sent på fredagseftermiddagen en ny artikel där man skriver att den ”20-årige mannen känt sig utnyttjad känslomässigt och sexuellt”.

LÄS ÄVEN: Samnytt TV – När invandringen kom till Kil

6.6K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.