Natten mot tisdagen påträffades en allvarligt knivskadad yngling i Malmö. Han avled under tisdagen av de skador han åsamkats. En 25-åring med kriminell bakgrund jagas av polisen som misstänkt för dådet. Brottsoffret uppges vara ett så kallat ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. även den misstänkte gärningsmannens är utländsk medborgare. Det rapporterar Sydsvenskan och SVT.

Det var strax före klockan 02 på natten som larm kom till polisen om att en ung man knivhuggits utomhus på Algatan i Malmö i det ökända problemområdet Seved. Den skadade fördes med ambulans till sjukhus men kunde inte räddas till livet.

Vittnen berättar att knivdådet föregåtts av ett högljutt bråk mellan ett antal personer. Det framgår inte vad bråket handlade om och är oklart varför ynglingen, som av sin kvinnlige gode man uppges ha varit en skötsam 17-åring, gjorde ute i sällskap med kriminella klockan två på natten en vardag. Den gode mannen uppger dock att ynglingen förändrats den senaste tiden och kan ha hamnat i dåligt sällskap.

Den person som polisen söker som misstänkt för dådet är en 25-årig man med en rad domar på sig sedan tidigare, bland annat för stöld och narkotika. Hans härkomst uppgavs initialt inte men senare kom uppgift om att det rör sig om en utländsk medborgare som trots tidigare brottslighet inte har utvisats.

25-åringen är begärd häktad i sin frånvaro och misstankar finns om att han flytt utomlands, varför polisen vill att en internationell efterlysning går ut.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning och hölls avspärrad till klockan 07 på tisdagsmorgonen. Ej närmare preciserade bevis uppges ha säkrats på platsen. Bilder från övervakningskameror i området ska gås igenom och polisen vill även ha in fler tips från allmänheten.

Efter att ynglingen fått uppehållstillstånd i Sverige visade det sig att han inte var så ensam som först befarats. I Iran – där många av de afghaner som kommer till Sverige har varit bosatta – finns hans mamma och syster.

Enligt ynglingens gode man var det dennes dröm att även resten av familjen skulle få komma till Sverige som anhöriginvandrare. Så blir det nu inte. Enligt uppgift söker både den gode mannen och myndigheterna dock familjemedlemmarna för att underrätta dem om dödsfallet.

Ynglingen var tidigare inackorderad på ett HVB-hem i Arlöv men hade nyligen slussats ut till en egen lägenhet i närheten av Algatan där han mördades. Han hade ett tillfälligt uppehållstillstånd i enlighet med den så kallade gymnasielagen.