Fatima Khawari.

Ensamkommandebeslutet ”inte tillräckligt bra”

Delningar

➤ Khawari är även besviken över att lagförslaget endast gäller 8 000 personer.

– Nu har vi ett annat regelverk på plats. Man får söka asyl i Sverige, men är det så att man får ett nej så är det nej. Om vi inte har den ordningen, ja då har vi ingen ordnad migrationspolitik längre, uppgav statsminister Stefan Löfven (S) för bara ett par veckor sen.

Men igår blev det alltså klart att många av dessa troligen ändå kommer att få stanna.

Fatima Khawari, talesperson för afghanerna och organisationen Ung i Sverige, är dock inte nöjd.

– Ung i Sverige anser att det här beskedet är bra, men inte tillräckligt bra. Det omfattar inte så många som vi hoppades på, säger hon till Dagens nyheter.

– Lagförslaget är väldigt bra för integrationspolitiken. Genom studier ska människor få stanna och de kommer kunna fortsätta kämpa för sin rätt att stanna och få stanna i samhället. Det är ett bra perspektiv, men det förslaget är inte så tydligt.

– Det är också oklart vad som kommer hända med de som har asylprövningar som avgörs innan det här förslaget har röstats igenom i riksdagen. För de som lagen inte gäller kommer vi att kämpa vidare för.

Splittrad opposition
Regeringen ska nu försöka få igenom ändringen med blocköverskridande samtal.

Inom Sverigedemokraterna är man starkt kritisk till beslutet.

– Beslutet att låta de allra flesta av de sk ensamkommande stanna, är en praktskandal. Ännu en gång bekräftas MP:s skadliga inverkan på regeringen, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i ett uttalande på måndagen.

– Det är skrämmande i vilken snabb takt Sveriges invandringspolitik åter har börjat liberaliseras igen.

Även Moderaterna har gjort klart att man avser rösta nej ifall förslaget når riksdagen.

I Centerpartiet är man dock glada.

– Centerpartiet har drivit på länge för att de minderåriga som kom hit och har drabbats av långa handläggningstider ska få möjlighet att stanna. Vi är lättade över att regeringen äntligen lägger fram ett förslag på det här området. Vi har fått vänta länge på att det ska komma, säger Johanna Jönsson (C), migrationspolitisk talesperson.

Hos Liberalerna har man ej ännu tagit ställning.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

805 KOMMENTARER

 1. Barn?

  Det handlar om företagsamma, afghanska män i vapenför ålder som bluffar sig in i Sverige för att utnyttja det välfärdssamhälle, som vi svenskar har byggt upp, för sig och sina anhöriga som skickat hit dem och som kalkylerar med att kunna ”återförenas” med sin vägröjare i drömlandet Sverige.

 2. Fatima Khawaris swischinsamling på hennes och hennes brors privata konto (460 000) har till stora delar gått rakt in till det redan rika, välbärgade och rika islamistiska Muslimska Brödraskapet på Södermalmsmoskeen. – Fin tjej.

  De som demonstrerade i 22 dagar rapporterar utgifter på 110 000 för mat trots att de fått mat gratis samtidigt. – Dessa pengar har gått till södermalmsmoskeen. – Ingen välgörenhet från MB sålunda. Cyniska inkomster. Tax Free!

 3. Ytterligare en skammens dag. Här lägger sig stefan sig platt för extrempartiet mp endast för att få ha makten. Samma gjorde stridshinsten fredrik när han gjorde upp med mp. Allt för att gå emot SD´s politik som de senare tar efter. Självklart skulle antalet vara noll. Den som de skulle ta med sig när de försvinner från Sverige
  är muslimen fatima.
  SD 2018

 4. Varför i helvete ska hela tiden denna Fatima få stå i rampljuset och komma till tals, hon har ju inte i denna del av världen att göra!

 5. Varför ge denne Afghanbedragare ”filmstjärna status” genom att lägga upp denna typ av foto. Samnytt gör inte sverige en tjänst tack vare detta utan snarare blir dragåsna åt illegala bedragarna i bästa MP stil.

 6. Finns det verkligen något som är tillräckligt bra i Sverige och som denne Khawari kan vara nöjd med?

  Hur ser hennes? deklaration ut, hur mycket skatt har betalats in och hur mycket har betalats ut i bidrag till Khawari?

 7. Svenskar kan ge tillbaka. Det har jag själv erfarenhet av. Man får dock pinka dom i ansiktet en bra stund innan de reagerar. Men till slut så återgår dom till manligt beteende och ”ger tillbaka”.

  Så det finns faktiskt lite hopp. Pyttelite.

 8. 8000 ensamkommmande. Utgifterna är 1,5 miljoner per person och månad enbart för boendet. Detta i 4 år. Regeringen vill ha det så.

 9. Löfven är en feg åsna som i sin maktiver viker sig för MP dessutom gynnar detta dom som ljugit om sin ålder bedrövligt.

 10. Man skulle ju kunna önska att Löfven nu sätter eld på Migrationsverket och utvisar dom som har fått avslag innan förslaget ska röstas igenom.
  Det skulle mildra det politiska självmordet som han genomförde igår!

 11. Var kommer hon ifrån.vad vet hon om Sverige och alla vi som arbetar och sliter för att allt ska fungera.Jobbar hon och betalar skatt,troligtvis inte.En mupp som jag tycker ska vara tyst.bidra med något först innan man börjar kräva än massa från oss vanliga som bor här.
  Carl

  • Hon vet inte ett skit om Sverige, hon kommer aldrig att bli en del av sverige, ingen av dom som sitter i förorterna och kollar på al jazera kommer på riktigt vara en del av sverige !

 12. Ler lite åt motprestationen dom ska studera för att få stanna. Vilka ämnen då?
  Menar raketforskare o läkare trots sin blygsamma ålder.
  Gymnasiet är ju ett par steg ner då.
  Nej fy fan, är så arg att skriver jag vad jag verkligen önskar så lär hets mot folkgrupp bara vara en myggfjärt.
  Så håller det inne som så mycket mer.
  Den svenska modellen….

  • Ja man går runt som en tickande bomb !
   Fanskapet är inte heller nöjd, skulle så jävla gärna vilja få chansen att fråga henne vad hon grundar sina idéer om att vi har nån sorts skyldighet att ta hand om henne och hennes patrask ?

 13. Åk hem då om det inte passar !
  Hur skall dessa klara Gymnasiet dom har ju knappt gått ut mellanstadiet eller lägre samt klarar Västerländskt skriftspråk.

 14. Räkna med att de ”ensamkommande” nu får stanna med hennes hjälp. Vilken seger för henne och de rödgröna (centerpartiet-S-MP) och vilken katastrof för oss andra som inte vill att Sverige går statsbankrutt

 15. ”Centerpartiet har drivit på länge för att de minderåriga [17-åringar i 25-års-åldern] som kom hit och
  har drabbats av långa handläggningstider ska få möjlighet att stanna.” Och snylta på svenska skattebetalare samtidigt som de begår brott mot både riket och personer i landet.

  Innan någon påstår att jag förtalar ”en minoritet” så ska de veta att ljuga för Migrationsverket är ett brott, att ta sig in i Sverige utan visum är ett brott, att vistas i landet utan tillstånd är ett brott, de har i bästa fall uppehållstillstånd i någon annan persons namn. Brott som alla dessa personer begår.

  Så den stora frågan är, varför är miljöpartiet så intresserade av att ha en massa kriminella utlänningar i Sverige?

  • Den frågan borde flera i det här landet ställa sig. Sverige är nog dessvärre rejält på fallrepet. Falskheten hos det ”ledande skiktet” i Sverige är så påtaglig, att större delen av befolkningen borde skrika högt av helig ilska. I stället för att förvalta fädernas arv ger man i stället bort det och hånar dessutom helt öppet de som slitit och släpat för att ge de efterkommande möjligheter till ett vettigt liv. Mitt förakt för den svenska politikerkåren är numera totalt.

 16. Jag tycker att Kawari ska sluta hymla om sina önskemål , hon vill att ALLA i Afghanistan ska försörjas av Sverige samt att det ska gälla även för de som inte lämnar sitt land för att komma hit , hon vill säkert bli politiker om hon får medborgarskap men då är det främst två saker jag litar på att hon gör . .

  Hon kommer att stoppa så mycket pengar som möjligt i fickan samt att detta parti kommer att vara ett stolleparti som liknar Gudrun Shymans F!

 17. Varför ska vi i Sverige lösa världens problem när vi inte löst våra egna grundläggande? Alla vet vad jag menar.
  Det är där debatten borde börja. Alla vet i vilken ordning ett hus byggs t.ex. Man lägger inte på taket först – det blir lixom en omöjlig situation till slut.
  Se till att lösa Sverige och Svenskarnas grundläggande samhällsproblem – SEDAN , när det är klart. Då kan ni politiker börja med , bistånd , flyktingar, klimatfrågor och bla..bla..bla…..

  Man kan tycka att det borde vara en logisk självklarhet?

  • Ja, normalt delar man med sig av ett överskott. Ingen privatperson skulle väl få för sig att ta ett banklån för att ge pengar till välgörenhet. Men det är precis vad staten gör när man skuldsätter medborgarna för att leka humanitär stormakt.

 18. Alla utlänningar
  har sin fulla rättighet att åka
  tillbaka till sina älskade muslim-länder
  Jävla parasiter som förslummar
  VÅRT LAND !

 19. Men din jävla aktivist, åk hem för helvete. Du har ingen som helst respekt för Sverige som land eller folket som bor här.

 20. Dags att den gratisätande kärringen åker hem och arbetar för
  brödfödan och tar de andra illegalerna med sig,de där kan väl inte
  ha flyktingstatus för det är väl inte krig i Afghanistan nu.

 21. Killar är aldrig nöjda. Vill ju ha det de betalat för när de smugglades till Sverige. Ja, detta är ingen kvinna. Säga vad man vill.

 22. Jag hoppas verkligen på ett nytt Dackeuppror där dom som ska betala för kalaset tar saken i egna händer slänger ut dessa kravmaskiner och i bara farten slänger ut alla C och MP idioter i samma veva så vi kan sänka skatterna och pensionsålder för dom som jobbat och slitit ut sig för låga löner och höga skatter i absurdistan!!!!

 23. Nej, Åkesson. Skyll inte på Mp. I en demokrati är det väljarna som bestämmer i vilken riktning landet ska föras.

   • Det finns en mängd partier att rösta på. Inte bara de 8 socialistiska som sitter i riksdagen.

    Sedan är Mp bara en budbärare för en bred majoritet av svenskarnas vilja. Jag har många svenska vänner som fortfarande tror på allt till alla. Väldigt få av mina utlandsfödda vänner har samma åsikt.

    • Du får nog uppdatera dig på procent räkning, sen när är ett litet skitparti på 4% en bred majoritet… Till slut en fråga, är det du frigolit…?

     • Det jag menar är att många är upprörda på Mp och dess väljare. Om nu deras åsikter går helt emot övriga svenskars åsikter hade inte den förda politiken fungerat. Varför röstar svenskar fortfarande på partier som för sverige i en riktning de inte vill? Många kommer rösta på de två stora socialistiska partierna S och M trots att de vet att ”Mps politik” kommer fortsätta att drivas.

     • Dom välte det största partiet med hot i den här frågan.. Om man räknar till procenten som idioterna i centern skrapat ihop så är deras majoritet inte precis överväldigande… Men detta kommer och straffa sig, det är jag helt övertygad om…

    • Helt rätt. Svenskar kan bara skylla sig själva. Dock är de ju ett offer för en socialistisk indoktrinering om att man ska vara totalt osjälvisk och se till andras bästa först.

     • Självklart har det varit en lång process från 60-talet och hit. Men att bara skylla på andra hela tiden är som att aldrig ta flaskan från en alkoholist och säga du har problem. Om ni svenskar vill ha ett annat land måste ni prata med era familjer, vänner, grannar, arbetskamrater etc. Annars kommer de fortsätta suga på den socialistiska nappflask med sprit.

    • Muslimpartiet har alldeles för mycket makt i förhållande till sin litenhet – det ät inte demokrati – de för inte svenska folkets talan

 24. Hon eller snarare han på bilden ska ut ur vårt land tillsammans med tjocka släkten som vältrar sig här i lyx på vår bekostnad! UT!

 25. Jag fattar inte dessa ensamkommande som inte vet hur gamla dom är.hur i helvete kan dom gymnasieutbildas? Det fatta inte jag.

  • Först ska hon nog bli särskild rådgivare åt regeringen. Hon vill ju själv bli statsminister när hon blir stor. Inte osannolikt om nuvarande utveckling fortsätter.

 26. Riv upp hennes PUT och skicka hem henne till Afhanistan. En omogone 17-åring som tror att hon kan göra som hon vill. Totalt avsaknad av respekt för Sverige och dess invånare.
  Komma hit till Sverige och ställa en massa krav utan göra en motprestation.

 27. Sverige betalar ofantliga summor för att ta hand om och försörja flyktingar.Men bara en bråkdel av dessa är egentligen riktiga flyktingar utan olika slags migranter.
  Om man tar hela migrationskostnaden utslaget på de få
  äkta flyktingarna så kostar nog inte dagens politik längre
  miljontals kr per flykting utan nu rör det sej snabbt mot miljarder.

 28. Varför har denna otacksamma varelse valt det redan så tungt belastade Sverige av alla länder? Komma hit och ställa sina orimliga krav på oss hårt arbetande svenskar. Vi har inga skyldigheter att hjälpa dessa afghaner på drift. Vi måste försvara vårt land mot dessa inkräktare!

 29. Jag tycker de här främlingarna kan fly till närmsta grannland, vi vill inte ha dem här och de är inte välkomna.

 30. Prova att säga efter mig Khawari ”Jag är tacksam för allt Sverige har gjort för mig och tänker hädanefter inte ställa krav utan respektera landet, dess lagar och befolkningen”

 31. Centern kritiserar de långa handläggningstiderna. Dessa är ingenting emot vad de skulle vara om Annie Lööf fick hit sina 30-40 miljoner invandrare.

  Khawari är en livsfarlig härskartyp som har media i sitt grepp.

  Om Khawari anser det är för få afganer i Sverige föreslår jag hon reser tillbaka till hemlandet. Endast där kan hon till 100% omge sig med sina landsmän..

  Ingen fyller rollen ”kravmaskin” bättre än Khawari. Och politiker och media dansar efter hennes pipa…

  • Jag fattar inte hur flyktingfrågan har hamnat på miljöpartiets bord,jag trodde i min enfald att miljön var viktigast för dom.

   • Till namnet ja… sen tar dom flyget hem till båten och målar kölen med kopparfärg… Det är miljöansvar det…

   • Jo, det är det och deras ambition är att islamisera Sverige och därmed ändra miljön till ett samhälle där koranen och sharia styr.
    Allt kommer att dö i denna miljö som utveckling,företagsamhet, innovationer osv. Hur ser det ut i de länder där islam styr ? Krig och elände och raserade samhällen. Detta är MP`s ambition med Sverige. Detta måste vi hindra till varje pris. Vi måste ha bort dessa destruktörer.

    • Jag hade faktiskt samma tanke,det är en form av miljö det också det var långsökt då men verkar vara mera sanning nu.Hoppas verkligen vi får bort detta falska parti som egentligen är en sekt som går under med falskt namn.

  • Hen har rätt att kämpa för vad hen tror är rätt. Sedan kan det vara så att det är media som utnyttjar hen i sitt syfte mer än vad hen gör med media.

   • Men hon har inte rätt att söndra landet som tagit emot henne och – som försörjer henne. Som nu jobbar Khawari för utländska intressen…

    • Rekommenderar att du tittar på Stefan Molyneux och hans video om att bemöta andras åsikter. Hen har rätt att stå i tv och säga vad som helst, i ramen för svensk lag. Frågan är bara om nån står upp på andra sidan och bemöter hens åsikter.

 32. Inget Besked Om AVGÅENDE ännu, snälla Vi behöver inga långa Tal, Vi förstår orden, och Varför du måste säga Jag Avgår…!!

  Och vadan denna Uppmärksamhet om en för oss obetydlig person KAWASAKI som inte tillfört detta Samhälle något för att bli uppmärksammad….??
  Lägg Ner och Ut något av intresse istället som berikar Landet…!

  Jag bara undrar…!!

 33. Jag visste att man skulle återgå till en mer generös migrations politik så fort man trodde att opinionen lugnat ner sig och det gäller moderaterna också men dom är nog mera försiktiga i nu läget. kalergiplanen kommer att genomföras det kanske tar lite mera tid bara

 34. Kanske bättre att sluta skriva om henne helt och hållet. Tror inte hon behöver med publicitet än hon redan fått.

 35. Varför låta dessa Afganer studera ? Vet man inte hur gammal man är så lär det väl inte fastna nåt i skallen heller vad dom har lärt sej.

 36. Tänk om varje svensk skulle få sån uppmärksamhet varje gång de varit besvikna. Det här måste upphöra, det har blivit så fånigt att det saknas sans och vett. Var och en har sin ”vardag” att brottas med, utan att man ska behöva ödsla tårar på fullvuxna män.

 37. – Centerpartiet har drivit på länge för att de minderåriga som kom hit
  och har drabbats av långa handläggningstider ska få möjlighet att
  stanna.

  ”Minderåriga” enligt vad de uppgivit till migrationsverket ja.

  • Centern är absolutely NO , NO i nästa val. Allians med dessa idioter ? Nej, du Ulf här måste du tänka om. Centern = vänstern.

 38. Varför i helvete får denna obehagliga käring så sanslöst mycket utrymme att bre ut sig i media och KRÄVA en massa? Hon har väl för fan ingen som helst rätt att kräva någonting av Sverige!

 39. SKA HA, SKA HA, KRAV, KRAV. Allt skall serveras på silverfat. Allt skall betalas av Svenska skatteslavarna.

  Fy fan vad trött man blir på dessa kravmaskiner,som kommer i tiotusentals.

 40. Är det ingen i detta framgångsrika land som kan få tyst på detta elände. Va faen gör hon här i VÅRT land ? Lever på bidrag förståss och förpestar för oss alla. Täpp till truten på detta elände för evigt.

  • Vem skall tysta henne när hon har Löfven stöd och Löfven måste följa Bilderbergklanens KALERGIPLAN? 😀

 41. Deportering på lyxlögnare är det som ligger närmast till hands alltså blir det inte 8000 eller ens 1 som ska få stanna?

 42. Obehagligt…..blir vi tillräckligt många som röstar bort sån här skit i valet?? Med S,Mp,V,C som bildar regering 2018 vill jag inte ens tänka på vad dom hittar på för galenskaper. Jäkligt otäckt.

 43. Antalet muslimer i världen ökar med 30 miljoner om året och med lika många ökar antalet muslimer som lever i i misär.

  Lösningen är inte att muslimer flyttar till västvärlden för att försörja sig och sina klaner i hemlandet på bidrag. Lösningen är att muslimerna omstrukturerar sina egna samhällen i sin egen världsdel.

  Därför måste migrationen av muslimer till västvärlden som bara fördröjer den nödvändiga omstruktureringen omedelbart avbrytas.

 44. Bara 8000?? Tafsar-arme bestående av 8000 är inte lite utan övermäktig vår polis som knappt kan fånga in en. Nu är det en överdrift från min sida bara för att ge tyngd åt antalet 8000. Givetvis kan man inte peka ut hela antalet som bedragare.

  • De var väl ursprungligen 40 000 afghaner varav medparten redan fått stanna som det verkar – detta är verkligen kostsamt för oss – inte undra på att sjukhusen, psykvården, tandvården, skolor, rättsväsendet, mfl mfl dignar under arbetsbördan – för att inte tala om dessa enorma kostnader som vi skattebetalare få stå för.

   • December 2016 var det 35.000 afghaner, 58.000 bosnier, 35.000 eritreaner, 135.000 irakier, 27.000 libaneser, 12.000 pakistanier, 5.000 saudiaraber, 64.000 somalier, 149.000 syrier och 47.000 turkar som bosatt sig i Sverige.

    Sen tillkommer deras barn.

  • Glöm INTE ,när dessa 8000 kravmaskiner begär att de anhöriga skall transporteras till Sverige så ökar det med ytterligare MINST 60000 afghaner. Dessa skall också FÖRSÖRJAS av oss SKATTESLAVAR.

   Ps. Finns det något slut på LÖFVENS VANSINNE ?

 45. Hur skall Moderaterna kunna regera och föra en striktare invandringspolitik med ett parti som är ”glada” över det här beslutet. Det är ju dömt att misslyckas på förhand. Centern med Bilderberg Annie i spetsen kommer bara i en sån konstellation överta Miljöpartiets roll som pådrivare för en fortsatt massinvandringspolitik och vansinnet kommer efter valet i såna fall att fortsätta fyra år till som om inget hänt.

 46. Jag kan inte med människan. P.g.a. det hon sagt och gjort uppfattar jag henne som en fanatisk muslimsk vänsterliberal tärande socialist som hittills inte tillfört Sverige ett enda dugg. Hon och den grupp hon säger sig företräda har hittills kostat oss skattebetalare flera tiotals miljarder kronor. Jag kan inte med människor som bara kräver och kräver och kräver och som inte vill anpassa sig och bidra till vårt land. Jag tänker: -Vad f-n gör hon och alla afghaner som inte är flyktingar här i Sverige? Jag förstår inte att sossarna, C, MP och C nu ger dessa ICKE flyktingar ännu en chans att få stanna här. Varför varför varför daltas det så in i vassen med tärande ekonomiska migranter som inte är flyktingar? Jag förstår mig inte på dessa politiker. Ni tar allt mer pengar från våra äldres pensioner och från sjukvården och från polisen och från vårt militära försvar för att bekosta världens galnaste och dyrast asyl- och invandringspolitik utan att hjälpa speciellt många. Majoriteten av asylsökande i Sverige ljuger ju om sina identiteter, åldrar och om allt annat. Och den politik som har förts sedan 20-40 håller nu på att trasa sönder hela vår välfärd. Medelklassen blir allt fattigare och Sverige slits sönder. Runt 40 procent (drygt 800 000) svenska pensionärer är idag så fattiga att de inte har råd att äta näringsrik mat, inte råd att köpa nya glasögon. Och runt 15 000 äldre svenskar dör i förtid varje år p.g.a. undernäring och svält. Och några tusen cancersjuka svenskar dör varje år p.g.a. att dom inte får vård/behandling i tid… samtidigt som asylsökande (som nästan aldrig är riktiga flyktingar) får absolut under många år allting gratis… Ska det få fortsätta så här??? Det enda politiska parti som vill ändra på denna politik är SD. Därför röstar jag på SD.

  /CC

  • Verkligen svårt att förstå vårt självskadebeteende. Det kan röra sig om naivitet och ren dumhet. Eller möjligen nåt slags nationellt Stockholmssyndrom, dvs att man tyr sig till den som förgriper sig på en. Kombinerat förstås med en panisk skräck för att bli misstänkt som rassenasse.

 47. En hypotetisk frågeställning…Om vi hade varit i krig mot något av dessa MENA länderna, åt vilket håll hade dessa ”nyanlända” riktat sina bössor?? En rimlig frågeställning vid evt debatter på tv o radio.

 48. ”Den verkliga siffran kan mycket väl vara upp till fem gånger högre med
  tanke på att många med avvisningsbeslut eller som inväntar ett sannolikt
  avvisningsbeslut har gått in i ett skuggsamhälle. Dessa kan nu ges en
  ny chans till såväl tillfälligt uppehållstillstånd som i förlängningen
  ett temporärt om de kan visa att de har uppehållit sig, utanför lagen, i
  Sverige under lång tid. Då träder bestämmelserna om ”humanitära skäl”
  in vilket kan innebära ett permanent uppehållstillstånd.

  Beslutet följer det mönster som Riksdagens Revisorer tidigare
  rapporterat om. Illa underbyggda beslut utan konsekvensanalyser. De
  allvarligaste konsekvenserna väntar ute i kommunerna där även de som är i
  behov av specialutbildningar nu skall ges tillfälliga
  uppehållstillstånd. Sådana som inte ens har fullgjord grundskola. Till
  dessa utbildningar saknas lärare, något som är kommunernas ansvar att
  lösa.

  Hur, och i vilken omfattning, som kommunerna kompenseras för de fattade
  besluten framgår inte och ingen minister närvarande vid presskonferensen
  tog spontant upp detta. Ingen kan kan heller redogöra för hur dagens
  regelverk skall tillämpas i väntan på att dagens överenskommelse vinner
  laga kraft. Att det uppstår ett vakuum, eller stopp, i samtliga
  processer är en sannolik utveckling med därtill hörande icke
  predestinerbara konsekvenser.

  En redan nu känd konsekvens är att vi redan nu kan börja räkna ut hur
  mycket de överprövningsprocesser som varje hitintills känt avslag kommer
  kosta igen när dessa börjar om sina prövningsprocesser även om
  skyddsbehovet inte skall prövas igen.”
  https://ledarsidorna.se/2017/11/migrationsoverenskommelsen-2017-game-set-and-match-miljopartiet/

 49. Blir detta Vattendelaren, som delar Sveriges partier i ett fåtal med Svenska röstande och de flesta partier med växande antal utlänningar?

  Har Sverige äntligen lyckats polarisera även Partipolitiken?

  En uppdelning i relativt krympande Svenska Partier med fokus på Sveriges och Svenskars utveckling, och växande partier med fokus på partimedlemmarnas hemländer?

 50. Reinfeldt innehade första (1) plats som förstörare av Sverige. Men jag tror att Löfven har tagit ledningen och petat ner Reinfeldt till nr 2.

   • Visst ska Palme, Carlsson och Persson ha sin del av kritiken. Men i ärlighetens namn så var det inga större mängder som vällde in på deras tid. Och på deras tid fanns både jobb och bostäder. Vad vi ser idag trotsar allt sunt förnuft!!!!!!!!! Håller med coolix: Ruinfeldt är den största skurken alla kategorier. Han behövde inte lyda tonåringen Lööfs nycker….

    • Det var Palme som under 70-talet smög in i grundlagen (utan svenska folkets vetskap) att Sverige skulle vara mångkulturellt – det var väl så hela invällarskiten började?

   • Palme var en egocentrisk, hyperintelligent karriärist som förmodligen skulle nästlat sig upp i topppen på den ledande maktpositionen politiskt oavsett vilken inriktning eller ideologi som varit mest gångbar i hans samtid.

 51. En bra rubrik i Expressen idag: ett sosselöfte borde ha längre hållbarhet än en liter mjölk! Dessutom så vet vi nu att Annie inte går att lita på.

 52. Nu är det bara att vänta på nästa våg av nysvenskar sen kan våra idioter till riksdagsmän stå i SVT om något år och säga vi var naiva .

 53. Hur fan kan det vara så enkelt att påverka och få vår regering att ändra sina beslut så fort det är invandrare med i bilden. Det är ju en medveten risk flyktingarna tar när dom reser till ett land och inget är klart att dom får stanna innan dom åker…klart som fan att det tar tid att få ett besked och utreda när dom inte ens vet hur gamla dom är och vilket område dom kommer ifrån. Blir det avslag ,vilket dom måste ha med i beräkningen förstås,så får dom åka hem eller söka asyl i ett annat land kanske närmare sitt eget land så dom har lättare med språket och snabbt kan åka hem igen.

 54. Vem är det som sponsrar och göder denna Sverigehatande människa??!! Det är ju VÄLDIGT tydligt vad ”hon” har för agenda!!!! Islamisera Sverige, afghaner i stora lass som för ALLTID kommer att vara bidragstagare och parasiter!! Om vi inte vaknar så finns våran framtid i DERAS händer!!! Tänk på den.

 55. C visar att de kommer att använda samma taktik som MP nu har gjort om resten av Alliansen med M i spetsen skulle försöka gå igenom ”sin” annonserade mer restriktiva invandringspolitik. Den kommer aldrig att bli av. Så det finns bara ett alternativ fortfarande om detta är den viktigaste frågan inför valet 2018.

  • Skall en restriktiv invandringspolitik bli verklighet, så krävs det ett mycket starkt SD, gärna i regeringsställning!!!

 56. Nu ska M visa verkligen vilka de är – hur de röstar så ska de får valröster för sig 2018 . Jag tror att de som fegisar ska rösta ”ja” och alla som dras till dem från SD pga deras nya tuffare politik ska återkomma tillbaka till SD.

 57. Stopp!

  Flytta alla Migranter från minst 1995, till Landsbygden som dör.

  Eget boende ska inte finnas, man ska av bl.a. demografiska och utvecklingsmässiga skäl anvisas Endast orter på Landsbygd, och ”erbjudas” att stanna där minst 10 år!

  Det innebär EBL (Enskild bosättning på Landsbygd), eller Förläggning.

  Det finns Svenskar som aldrig kan ta sig från Landsbygd, så PK undanbedes att komma med puckade kommentarer!

  Varför kan Svenskar inte ta sig från Landsbygd? Jo, det är t.ex. bostadskö på orter med arbete… och därför behöver hela Landsbygden leva!

  EBO måste stoppas:
  3 stycket i LMA, betyder att Migrationsverket lämnar bistånd
  även när asylsökande inte tackar ja, till en erbjuden plats på en
  förläggning, utan fixar eget boende!

 58. Dom är missnöjda. Honungen var inte tillräcklig söt och sparvarna var inte tillräcklig väl grillade som regeringen serverade igår för skäggbarnen. I Schlaraffenlandet Sverige skall man ha mer.

 59. Varför blev jag spärrad av Samnytt? Har aldrig använt fula epitet eller kallat folk parasiter etc. utan försöker föra sakliga argument. Däremot har jag genomgående kraftfullt tagit avstånd från likväl vänster, höger som muslimska fanatiker och extremister.

 60. Denna dam ljuger sig till uppehållstillstånd och våra naiva PK-politiker låter det ske!!!
  Hon har med medias hjälp t.o.m tillsett att det nästan har blivit en regeringskris!!!
  Då jag personligen är djävligt trött på att betala till detta vansinne, så kommer jag i framtiden göra allt för att undanhålla mig från att betala skatt i detta land!!!

 61. Kravmaskinerna låter verkligen inte vårat blod gå till spillo..

  De suger ut varenda droppe ur oss..

  Och godhetsknarkarna klappar händerna..

  Ridå ner..

 62. Moderaterna avser att rösta ned förslaget….Ja, så länge centern, vänsterpartiet, såsseriet och miljö(hahahahaha)partiet röstar för det är det ju inga problem. Men skulle centern svika kan ni ge er fan på att Kristerssons moderatparti mangrant ställer sig bakom förslaget. Jävla vindflöjel!

  • Sossarna kunde ju stödja sig på Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna i denna fråga!!!
   Istället låter de Miljöpartiet styra Sverige!!!!

   • Om bara Jimmie ville städa klart i SD nån gång så skulle både sossar och moderater slåss om att få bilda regering med SD.

    • I denna fråga finns det ju egentligen en majoritet, men hellre än att samarbeta med SD, så låter ”7-klövern” Miljöpartiet styra!!!!

 63. Hon har kommit som anhöriginvandrare till ett s.k. ensamkommande flyktingbarn. Om hon har rent mjöl i påsen och för att täppa till käften på oss som tvivlar kan hon ju låta sig och sin broder(?) frivilligt låta sig DNA-testas samt åldersbedömas och låta den mest troliga åldern gälla. Om vi inte har tillräkligt bra ”experter” i Sverige som kan fastställa åldern kan vi anlita utländskt labb, där har man nämligen inga som helst problem att få fram trovädig data.

  • Ett ”ensamkommande” (!) barn skulle vara förbjudet att ta in några anhöriga överhuvudtaget! Jag undrar om det finns fler länder som har detta idiotiska uttryck i sitt språk….

  • Det sant och tänk på att i dagens teknik kan vi fastställa åldern på olika saker nästan var som helst från forntiden. Det finns säkert metod som kan räkna ut deras ålder !!!

   • Klart att det tekniskt sett inte är några som helst problem.

    Hänger bara på viljan och att vänstersverige, oavsett ämne, alltid lyckas vaska fram en ”expert” som kan bekräfta precis vilken idioti som helst bara det är politiskt gångbart.

    Experten som klippte och klistrade i gammal vikingadekoration på ett arband lyckade med att klippa och klistra och spegelvända få det till att vikingarna dyrkade Allah på ett framtida språk.

    Lika dumt som att man med mycket mindre fantasi eller korrigering kan pyssla ihop ett hakkors så fort du har en rät vinkel. Det skulle med svensk ”expertlogik” bevisa att alla utsmyckningar i alla tider hos alla kulturer var en hyllning till nazismen.

    • Precis det är viljan som fattas att göra rätt. Kanske de är rädda att sanningen kommer fram och folkets vrede mot dem!!

 64. Alla afghaner ska hjälpas hem, inga fler ska tillåtas resa hit. Inga undantag.

  Katie Hopkins, en stor debattör i Storbritannien, håller ett riktigt bra tal i USA. Sverige omnämns såsom varandes en NoGoNation – konsensus är att Sverige är bortom räddning och Katie refererar egna besök i vårt plågade rike, vi är nu degraderade till att axla rollen som varnande exempel för övriga. Jag delar den åsikten, ensamma är vi rökta. Det kommer krävas koalitioner över nationsgränserna, nya partier som får makten för att, om möjligt, rädda våra barns framtid.

  https://www.youtube.com/watch?v=G811L4a5aZE&feature=youtu.be

  • Allvaret i att situationen i Sverige ses som skräckexempel över hela världen borde få fler än ett mobbat SD att ta bort skygglapparna. Läget är uppenbart för omvärden trots permanenta, idoga insatser från regering och MSM att mörka eller radera all form av statistik på eländet som finns.
   JÅ tror på tålamod och framtiden. Börjar själv tro att valet 2018 är sista chansen till någon form av normalisering. Vårt trygga gamla Sverige där gemene man kunde röra sig fritt utan rädsla, litade på varandra och satt en stolthet i att göra rätt för sig är däremot redan kört.

 65. Istället för att ta hit alla afghaner kan vi skicka regeringen till Afghanistan. Det blir samma sak – en massa afghaner och en svensk regering. Ju snarare regeringen flyttar dit desto mindre är risken att Sverige blir som Afghanistan.

 66. Beslutet undergräver rättssäkerheten i landet!
  Vi skapar lagar som regeringen sedan tillser att de ej behöver följas!!!
  Helt djävla otroligt!!!!!

 67. Sverige som en gång var ett föredöme för många
  ute i världen var står vi nu.
  Nu har vi blivit ett land där flockar av människor
  från andra länder kommer in och lever på våra
  skattepengar.
  Pensionärer blir hemlösa. Sjuka får inga pengar
  från sjukkassan utan får svälta.
  Tandvården är så dyr att många får gå
  tandlösa. Det när illegala får tandvård och
  sjukvård gratis. Det är vårt NYA Sverige

 68. Vem faan är den blekfeta Khawari att komma hit och vilja sätta den politiska agendan för Sveriges arbetarstam ? Det första hon borde tänka på är väl att skaffa sig ett betalt arbete och lära sig att äta med kniv och gaffel ?

  • Istället för att gapa sig hes om att hela Afghanistan skall komma hit och parasitera på vår välfärd, borde hon uppmuntra sina landsmän att åka hem och slåss för sina rättigheter där.

 69. Åt helvete, vilken inflation det är i medborgarskapet och människovärdet i det här landet. Regeringen måste sluta spekulera i MENA-aktier. Det bolaget har inga sunda verksamhetsplaner.

 70. Det är klart att detta beslut inte duger åt den importerade muslimska bidragstagaren, alla Afghanistans medborgare välkomnas ju inte!

 71. Khawararis ego växer i takt med utrymme hen utdelas av stasifeminister i regering och media. Kravmaskinen är inte nöjd, buh, kravsmaskinen ångar på och maskinisterna i MP skyfflar på med kol så svetten lakar. men hur är det med miljön, Kolbiten Babyface?

 72. Varför inte bara öppna gränserna på vid gavel istället för hålla på med ansvar hit och integration dit? Men då måste välfärdsstaten monteras ner helt och skatterna decimeras. Var och en för sig. Även om om inte tokstollarna i MP & S fattat det ännu är detta som väntas vare sig de vill det eller inte. Enda sättet att undvika en total kollaps är att stänga gränserna och skicka ut välfärdsmigraterna.

  • Du pratar om Ruinfeldts plan att skapa Lilla USA genom att svämma över landets befolkning med invandring, så att alla välfärdssystem måste avskaffas.
   Ja, vi ser ju hur det har gått för befolkningen i USA, ingen rolig syn.
   Skillnaden är väl bara att de som kommer till Sverige inte har med sig några nya tekniska uppfinningar som kan få marknaden att blomstra.

  • Helt rätt analys. Det vet dom ledande riksdagspolitikerna om också, men dom föredrar att inte såga av den gren dom sitter på utan föredrar att ordbajsa svenska folket rakt upp i ansiktet !

 73. Om häxan så gärna vill bli en del av Sverige kan hon ju börja med att bränna tältet hon bär, köpa en engångsgrill och slänga på nga korvar.

 74. Låt alla illegala invandrare stanna.
  Låt dom få del av Svenska välfärden.
  Var ska dom annars ta vägen så öppna era hjärtan ännu en gång.
  Vi tror på Hen Gud och den Heliga Hen.
  Sverige har framtiden för sig..
  Fatima Khawari, Mission: kommer inte ge upp innan hon har tagit över Statsministerposten.
  Vi Svenskar behöver en frisk fläkt som tar Sverige på allvar med immigration och Segregationen.
  Fatima Khawari, är Sveriges nya Messias, Nu” äntligen” kommer allt bli bra”ska ni se.
  Hur kan så många av Svenska folket ha fel”
  Det är mer eller mindre 7 partier som har valt Öppna hjärtan principen,
  Varför kan inte alla falla in i samma led” och öka förståelsen (gemen och man)så vi kan få ett varmare klimat med medmänsklighet och förståelsen i Sverige.
  Varför röstar jag på SD ”är det fel på mig”?

 75. Mycket viktigt att SD-topparna inför valet inte låter motparter få bolla siffror på ”kvotflyktingar” för att ge intryck av att vi pratar om några tusen per år. Måste direkt kontras med reella siffror på det reella antal toppat med siffror på potentiella anhöriginvandrare, gärna, worse case scenario, som för det mesta blir fallet.

  Om siffrorna bortslås som oseriösa, dra direkt kortet med varningen ”för uppemot 100 000 flyktingar med nuvarande takt” som SD varnade för i nationellet utskick 2015 som bortviftades som oseriöst, rasistiskt och skrämselpropaganda.

  Glöm inte heller att alltid försöka nämna alla kvinnor och barn som dessa unga män lämnat bakom sig i det ”krigets helvete” som de hävdas ha flytt från.

 76. Nu gick blodtrycket upp igen, tänk att dårhuset man lever i gör att jag varje dag bara måste sätta mig ned och djupandas. Afghanledaren är den första som ska lämna landet, hon har ett land att bygga i Afghanistan.

 77. MP ligger och balanserar på 4% spärren men ändå får dom igenom sina Sverigefientliga idéer. Är det demokrati?

  Afghanerna borde inte ha några som helst rättigheter i Sverige. Alla utan absolut nödvändiga asylskäl ska utvisas. Hur svårt kan de va?

 78. Men svenska fattigpensionärer får sova i en sovsäck på gatan, såg det på TV4 Nyhetsmorgon i morse. Pengarna räcker inte till dem som arbetat och betalat skatt här för vi måste försörja alla från Mellanöstern och Nordafrika. Allas lika värde?

  • Vad har pensionärerna röstat på i alla dessa år. Hur har dom attackerat SD inför varje valrörelse . Glömmer aldrig när dom gapade som kolik babysar om sin 50 lapp förra valrörelsen detta samtidigt som SD erbjöd fullt finansierade 6-800 kr . Pensionärerna är en stor anledning till att det ser ut som det gör nu i Sverige

   • Dra inte alla över en kam! Det är lika fel som att säga att alla bönder röstar på C.
    Jag känner flera pensionärer, bl.a. en dam som närmar sig 90 år, som bara älskar Jimmie och kommer rösta på SD. Och fler av dem vaknar, men visst är det så att sossarna och alliansen haft en stor väljarbas bland pensionärerna.

  • Och Svenska kyrkan erbjuder övernattning för hemlösa i kyrkorna, men det måste vara rasister i ledningen, för dom deklarerar att övernattningen bara gäller för raser som inte varit med och betalat skatt till den svenska kyrkan.

 79. Jag har nu nått en punkt då det känns lättare att flytta från Sverige och börja om på nytt någon annanstans. Antingen så får ett brutalt inbördeskrig bryta ut, eller så ger jag upp och försvinner härifrån…

 80. Just nu snackar de på SVT Forum om ”utsatta områden” ,duskuterar hur de ska göra..Jo,då.Först SKAPAR man jätte problem(genom massinvandringen) sen försöker man LÖSA problem.
  Med den här nyhet om ”ensamkommande” som ”får stanna”(8000??!!) får man räkna med FLERA NYA ”utsatta områden”.Ondcirkeln…som skapas av idioter..

 81. Märker ni hur importen av sunket börjar ta ton mot Sverige och svenskarna ?
  Kraven mot Sverige blir allt högre, tonläget och kraven ökar hela tiden, den politiska agendan förs inte längre av svenskarna, nu är det ett sekunda sunk som ställer kraven och PK-patrasket har nu fått en nosring som importerade fridstörare leder i den riktning dom själva väljer. Nu sitter dom på våra axlar och gnager, snart sitter dessa sunkiga varelser i riksdagen utan att knappt tala svenska, efter endast några år i Sverige. Är det någon som är så korkad och tror att det är svenskarnas väl och ve som dom kommer att kämpa för ? Knappast, det är en samling parasiterande varelser som ytterligare kommer att plåga vårt land, den stora majoriteten är dessutom sk ”skäggbarn” som hitills inte har varit någon trevlig bekantskap för många av våra kvinnor, våldtäktsstatistiken talar sitt tydliga språk.
  VERKSTÄLL AVVISNINGARNA AV DOM KRÄVANDE PARASITERNA !

   • Tack Gunilla !
    Jag visste ingenting om Kallergiplanen, jag läste nu på lite snabbt, och blev verkligen skrämd. Jag är övertygad om att dessa mörka djävulska krafter håller på att utplåna oss.
    Ni andra som inte vet något om Kallergiplanen, gå genast in och läs på nätet.

   • ”Den fjärran framtidens människa kommer att vara en hybrid. Dagens raser och kast skall falla offer för den tilltagande övervinningen av rum, tid och fördom. Den eurasisk-negroida framtidsrasen, till det yttre lik den gammalegyptiska, skall ersätta folkens mångfald med personlighetens mångfald.”

    Framtidens blandade befolkning förväntas alltså enligt detta scenario att mista sin mångfald och istället bli en homogen massa, en process som åtminstone i Västvärlden är i full gång i den omtalade framtid vi nu lever i.

    https://www.nyatider.nu/forintelsen-av-europa-om-greve-kalergis-paneuropeiska-vision/

  • Svensken kommer att rösta in dom i riksdagen, i sin iver att visa sig öppen och mottagande, av dessa sk. berikare.
   Svensken tror att det kan vara rasistiskt att inte rösta på mörkhyade.

 82. Staten tänker sälja Apoteksgruppen (inte Apoteket AB) för 1,7 miljarder. Det behövs väl kulor för att finansiera den humanistiska stormakten. Vad bra, då saknas bara några miljarder till för att täcka upp för kostnaden, i alla fall för denna specifika grupp – per år.

  • sånt händer bara i Sverige.Jag känner inte till något annat land som daltar med utlänningar som man gör i detta land.Om du är utlänning utomlands (i övriga världen)du har faktiskt inga rättigheter,bara skyldigheter.Du är bara en gäst,inget annat.Gäst som ska bete sig enligt ett lands lagar.

 83. Khawari har rätt. Det var definitivt inte bra. Alla som ljugit om sin ålder och identitet ska ut. Jag hoppas verkligen att moderaterna och SD är beredda att följa svensk lagstiftning. Sossarna gör det inte.

 84. Batiki-häxorna är väl i ett ständigt rus sedan beslutet igår. Och vi skattebetalare får stå för vinet – för inte har väl häxorna någon tid att arbeta när de gullar med Khawaris släktingar

 85. Julia Caesar i sin blogg kallar det för utpressningspolitik som förs i Sverige. Gudmundson i SvD konstaterar att Löfven spelar skjortan av Alliansen, gång på gång. Svensson som håller i nyckeln till makten läser inte – om hen kan läsa – Julia Ceasar eller SvD. Vi här måste upplysa en faktaoemottaglig Svensson om vad som sker i Rosenbad.

  De ska inte tror på SVT Knutssons spelteori som i själva verket bottnar i ett stöd för det småbarnsextremistiska MP. De måste fås att begripa verkligheten som är att äta eller ätas, inget annat.

  Den värsta ulven är Löfven som gick och gömde sig i buskarna för att inte befläckas av detta obegripliga och antidemokratiska beslut. Vilka lagar tänker han kringgå nästa gång för att sitta kvar vid makten? Han kanske lärt sig något av Mugabe eller är det så illa att S med sina insatser i Afrika lärt Mugabe hur man behåller makten? Den enda spelteorin som stämmer in är bondeoffer och sveriges befolkning är bönderna!

 86. Klart att HEN är besviken, enligt statistiken består befolkningen i HENnes fosterland av 35 MILJONER. – Det går väldigt bra ihop med (C)-rödingens besked: Sverige har plats för 30 miljoner afganer, så ”juristen” missade bara 5 miljoner!!

 87. Det där med att de Afghanska ”barnen” sökt sig från Iran, till Sverige, beror på att Iranska staten krävde att de skulle göra strids-tjänst i Syrien, mot terrororganisationen IS.
  Ja, det är klart att det är lättsammare att ägna sig åt olagliga sittstrejker i Sverige.
  (Informationen har jag fått från podden Ingrid&Conrad, idag, tisdag 28 november)

 88. Sverige måste följa sin lagstiftning. Annars är det ju meningslöst med lagar. Man kan ju inte bara hitta på nya regler eller låta myndigheter ta egna beslut mot lagstiftningen. Det är ju sjukt. Va fan är det för ordning om varje person skulle göra som de ville och få bidrag. Oavsett om de ljuger och är vuxna.
  Nu kommer lögnarna ta hit sina familjer ochså. I landet där det lönar sig att vara oärlig. Fattar inte Löfven att moralen hos alla nu sjunker.
  Sverige är byggt på arbetsmoral och ärlighet samt samarbete. Det har nu snart helt försvunnit.

 89. Budskapet som nu sprids som en löpeld i Afghanistan och Iran är att det är fritt fram att ta sig till Sverige igen och söka asyl. Även om man fått avslag i alla instanser finns det alltid ytterligare möjligheter att överklaga. Hela svenska journalistkåren ställer upp och skriver snyftreportage om någon skulle riskera utvisning. Sen kan man alltid sätta sig på något torg också. Till slut ger svenskarna upp och beviljar permanent uppehållstillstånd.

  Har man en gång gett amnesti för de som tagit sig hit illegalt (även om det kallas för något annat) kan det ske igen och igen.

 90. Regeringen och Centern kommer alltså rösta för. Varför går inte bilderbergs Annie bara över till sossepartiet redan nu.

 91. Den där mallgrodan Khawari är en sån som aldrig blir nöjd. Hon ska bara ha och ha allt hon pekar på och därmed basta. Dessvärre är hon ganska smart också. Hon vet att hon har väldigt många svenskar, även makthavare, i sitt grepp. Hon vet att den svenska sjukliga rädslan för att bli anklagad för att vara ”rasist”, ”islamofob” eller ”främlingsfientlig” gör att dumma svenskar kan sälja sin mamma hellre än att hamna utanför värmen i Värdegrundskyrkan.
  Khawari har redan getts alldeles för stor frihet och utrymme. Om man fortsätter att låta henne härja kan hon faktiskt bli farlig till sist.

 92. Migrationsverket fattar beslut enligt svensk lag. Gruppen uppehåller sig illegalt i Sverige, de har ljugit om sin status, sin ålder, sin identitet. Detta i sig ger utvisning. De har tröskat igenom rättsapparaten. De sätter sig på ett torg och leker megafoner då de skulle varit i skolan. De går inte i gymnasiet utan i lågstadiet, de har missat skolan. Regeringen fattar beslut över huvudet på det lagliga statliga verket. Det är ministerstyre. Då kan man lägga ner Migrationsverket, Trafikverket, Polisstyrelsen då de senare bryter mot lagen utan konsekvenser. Sverige är att betrakta som en ny form av stat. En bananmonarki. Intressant. Den som skriker högst vinner oavsett fakta. Svensken bråkar bara här och på några andra sidor på nätet så då är det väl helt efter folkviljan och inget att orda om. Skriv om lite lagar-att regeringen inte behöver följa dem och att inget ansvar ska utkrävas av chefer inom offentlig sektor. EU domstolen har man redan sagt att man inte ska följa så detta är bara ett led på vägen mot ett nytt statsskick

  • tror inte jag klarar av att lyssna på Fridolin idiot.En svensk ung man,högsuppsatt ledamot dessutom, som förstör ett eget land..vad kan vara värre???..

  • Fridolin är motsvarigheten till en hallick, fast iklädd kostym. Till skillnad från en hallick som har villiga medarbetare, som också får åtnjuta en del av inkomsterna, försöker Fridolin tvinga svenska folket att ingå i hans verksamhet, mot förlust.

 93. Vad bra att det här afghanska kräket talar om för oss Svenskar hur det ska gå till i vårt land! Då vet vi alltså!

 94. Dom ljuger och säger att dom har asylskäl . Dom ljuger och säger att dom är barn. Dom ljuger och säger att dom kommer att bli dödade i Afghanistan. Dom kostar svenska skattebetalare miljarder. Klart att regeringen vill att dom ska stanna.

 95. Jag vill att den får göra en obligatorisk ålderskontroll!
  Om ~85% som frivilligt.. gjort en kontroll, visat sig ljuga är nog oddsen rätt bra att den får åka hem till Iran istället!

 96. Jag skulle vilja påstå att hela den här soppan är en förbrytelse.
  Man gör allt för att behålla makten.

  Det är ett brott.

 97. Skulle det vara helt omöjligt att samla ihop Svenska folket och göra uppror . Dåliga pensioner , sjukvård som går på knäna osv !!!!

 98. Snart är det kanske så att fröken Khawari kommer att ha stort inflytande i sveriges politik, tex sitter i riksdagen. (Får man tro hennes ord även som stadsminister)

 99. https://www.hd.se/2017-11-28/en-stor-del-av-politiken-ar-nu-inriktad-pa-att-mildra-konsekvenser-av-migrationshaveriet

  I mitt av Min Mening 19/9 publicerade inlägg berättade jag att samtliga 30-talet propositioner 2004-2015 om migration från regering till riksdag, dvs. huvudsakligen under Alliansens tid, enligt Riksrevisionen saknar konsekvensbeskrivning. Under denna tid beviljade Migrationsverket 1 014 491 uppehållstillstånd!
  ————————————————-
  Lägg märke till ciffran 1 014 491 (!) ”nya svenskar” som fyllt landet med sitt fina närvaro.Sedan 2004.
  Majoriteten säkert kommer från Tredje världen och ja,muslimer.Och processen är fortsätter NON STOP.

 100. Som ickesvensk europé skrattar jag bara över svensksopan. Nu dikterar 17 åriga flyktingar ett helt lands beteende. Svensken får naturligtvis inte tappa hybrisansiktet, vad har man då kvar? Avklädd dumhet? Jag börjar undra vilka som är dummare, svensken eller motparten.

   • Självklart inte. Men var är vanliga svensken? Här jag bor finns bara hysteriska kommunister som pekar finger och dömer. Jag vågar efter 30 år knappt lita på svenskar mer. Jag ser ett leende ansikte men vem är personen? Hatisk kommunist? Ska jag våga experimentera med att ens säga hej och få skit för det? De är ju överallt, i ICA kassan, grannar, bekanta, jobbkompisar m.m.

    • Svenskarna brukar säga: ”Sköt dig själv och skit i andra”.
     Jag har lärt det av dem.Funkar mer eller mindre.Men! det har sitt höga pris:man förlorar sitt land.Jag är inte svensk…så jag kommer nog inte gråta så mycket..

    • Det går inte att generalisera. Du kan inte se utanpå vilka svenskar (infödda och utlandsfödda), som är kritiska till den förda migrations- och integrationspolitiken.
     T ex: Min man och jag är 75+ och bor i Stockholm i ett välmående område och röstar sedan flera val på SD. Det kan man garanterat inte se utanpå oss eller höra när vi talar.
     Min gissning är att allt fler svenska medborgare håller på att ”dra öronen åt sig” och bestämmer sig för att – nu är det nog – och röstar på SD.

    • Förhoppningsvis så visar dom sig på valdagen. Annars är det definitivt godnatt för Sverige som en någorlunda fungerande nation.

  • Dessutom är de klent begåvade islamkramare som av någon outgrundlig anledning gör allt för att köra Sverige i botten.

 101. Spyr när jag ser den där jävla människan. Varför åker hon inte ner till Afghanistan och ställer krav? Har hon inte fattat att vi inte vill ha en massa hazarer här som våldtar,knarkar,misshandlar etc?

 102. En kvinna som bär hijab visar att hon inte kan integreras i västvärlden utan bör återvända hem till den värld hon hör till. Här är hon bara en kolonisatör.

 103. Nu visar Riksmedier att barnfamiljer inte har fast adress i Stockholm, pga exempelvis låga inkomster och hög hyra… Ska inte Svenska barnfamiljer också få arbeta och leva i Stockholm?

  Kanske bedöms de att inte kunna berika Stockholm?

  Sverige behöver ett parti med Vuxna, som genomlyser AF och sätter inskrivna Svenskar i arbete till självförsörjning.

  Minst 50 000 Svenska akademiker ligger på AF:s lagerhylla, märkta med ”obrukbara”, ”av lågt intresse”, etc. Även alla andra Svenskar med erfarenhet och yrken kan sättas in i Löfvens påstådda brist på arbetare!

  Däremot tycks det vara jättekul att sätta in utlänningar med 2 års eftergymnasial utbildning, enligt statistiken?

 104. Hur kan riksdag och regering tillåta att en invasiv afghanledare kan få ställa till med eventuell regeringskris i ett land, Sverige, som hen är oinbjuden gäst i. Övergår mitt förstånd!

 105. Jag är helt säker på att hon inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att vara i regeringsställning. Skulle absolut inte förvåna mig om så sker. I det här landet sker allt som är galet och därav orsaken till min misstanke.

 106. Vi som kommer få betala för dessa 8000 vilket jag gissar inte är hon själv är inte alls nöjda, vad i h-vete håller dessa tycka synd om politiker på med?

 107. Barnen fick stanna!. Jag undrar hur dom gör med barnen som redan blivit utvisade till Afghanistan, ska Sverige hämta hem dom??

  Vad ska man ha migrationsverket till, när alla som vill får asyl iallafall….

  De sk ensamkommande flyktingbarnen är en enorm lögn https://youtu.be/x2TbDdS8tOM

 108. Vad Khawari tycker eller inte tycker är för mig helt ointressant. Jag tycker hon förtjänar så lite uppmärksamhet som möjligt.

 109. Makalöst att en grupp politiker kan förhandla bort svensk lagstiftning på det här viset. Det är vansinne och vanstyre. Jag uppmanar alla att byta parti till Sverigedemokraterna, det enda parti som är oskyldiga till hur Sverige har blivit, och det enda parti som vill värna om landet och dess lagar. Nu har vi ett gäng idioter som företräder främlingar istället för den egna befolkningen. Byt parti !

 110. På grund av dagens beslut har vi nu tvingat Skolverket att ändra rutinerna kring proven på alla prov i gymnasiet. Facit kommer att upprättas efter att alla prov är inlämnade och de rätta svaren kommer att väljas ut så att de gynnar de ” ensamkommande barnen” på bekostnad av övriga.
  Det kallas positiv särbehandling och på det viset ökar chansen för baaaarnen att bli godkända.
  Hälsningar från politiska altivister inom skolan.

  • Sverige är redan kunskapsmässigt på dekis. Vid intagningsproven till polisutbildningen har man t ex SÄNKT kraven på begåvning från medel/normal till lägre.

   Jag frågar mig hur en polis som ställs inför farliga situationer, där han måste fatta blixtsnabba, kloka beslut, klarar det lika bra, om han har en lägre begåvningsprofil än folk i allmänhet?

   Igår ögnade jag igenom en nyhetsartikel som informerade om att en rätt stor del av den nyutexaminerade lärarkåren, inte klarar av att läsa och förstå en text.
   Hur ska det gå för våra barn och barnbarn?

   • Man väljer i allra första hand en skola där läraren är i pensionsåldern…då kommer barnen att kunna läsa,räkna o skriva. Men det gäller nog bara nu dom sista 5-10 åren….sen är det kört!

  • Det sker redan, nu har vi professorer på universiteten som är förbannade för att dom inte kan följa utbildningskraven…
   Men vad säger man till en student som undrar om man verkligen måste läsa hela boken…

  • Hur många av de ensamkommande har de grundläggande kunskaperna för att klara av en gymnasieutbildning. Vad jag förstått är att många ensamkommande är analfabeter och andra har bara gått några fåtal år i afghansk/iransk grundskola.

   • Finns förmodligen ingen tidsgräns för hur länge de kan vara inskrivna på gymnasiet heller. Jag gissar det blir 30-40 år för de flesta ensamkommande. Vi får betala uppehället under tiden. Dessutom ska de ta hit hela tjocka släkten som plötsligt dyker upp som gubben i lådan. De döda återuppstår på något magiskt sätt.

  • Maqn kan också tänka sig att lärarna inte behöver rätta några prov framgent. Det räcker med att göra provet bara så är man godkänd.

 111. Är det någon som på allvar tror att denna Fatemeh Kavari är 17 år?
  Jag är helt övertygad om att man kan lägga till ca 10 år.
  Men det jag undrar allra mest är om det är en han eller hon, jag känner många utrikesfödda från många länder och i det här fallet kan jag inte avgöra vilket kön personen har, det kan inte heller mina utrikesfödda vänner som visserligen bestämt hävdar att det är en man. Kvinnor ser inte ut eller beter sig så där säger dom!

  • I just det här sammanhanget är åldern det viktigaste. Fatimeh Kavari ter sig både kroppsligt och mentalt som betydligt äldre än den uppgivna åldern. Precis som du gissar jag att hon/han är mellan 25-30 år.

  • Jag gissar på man för jag tror inte ”skäggbarnen” hade accepterat en kvinna som ledare. Inte med den kultur och de traditioner de har och vill implementera här i Sverige.

 112. Tycker det är ganska komiskt och tragiskt på samma gång, att afghanerna lyckades att driva igenom den här skiten medans bögvikingen piper någonstans i buskarna.

 113. Det demokratiska statsskicket har sina brister. Förbaskat obehagligt att ett parti som har 7% av väljarstödet får igenom förslag som kommer att kosta skattebetalarna åtskilliga miljarder kronor.

 114. Kan ni se en svensk 30 åring sitta i Afghansk tv och ställa krav på regeringen att ge ökade bidrag och vara allmänt grisig och nedlåtande mot afghaner?
  Sannolikt hade man blivit släpad till en avrättningsplats och stenad inom 60 min.
  Förbjud islam. Förbjud kommunism. Skicka hem alla som inte har här att göra. Stryp alla bidrag.

 115. Där de ensamkommande Hazarerna kommer ifrån har det varit 22 mord. Bara i Skåne har det varit 23 mord i år. Sverige är farligare än de områden de kommer ifrån. Om MP och S anser att ”farlighet” skall avgöras så borde skåningar flytta till Hazarernas land och alla Sydamerikaner och Afrikaner har rätt att få asyl i Sverige eftersom det är ”farligare” där. Tom Bahamas har fler mord per capita än de områden dessa ensamkommande kommer ifrån enligt FNs statistisk.

 116. Hur kan nån enda människa tro att en Alliansregering kommer driva nåt annat än en massinvadringspolitik ?
  Centern och Annie Lööf kommer ju sätta sig på tvären varje gång som Moderaterna vill strama åt, och hota med att lämna regeringen.
  Och Moderaterna kommer vika sig varje gång, eftersom dom vill få igenom andra frågor som dom ser som viktigare.

 117. Den där har inte ens någon rätt att vistas i landet.
  Ett polisärende att driva in pengarna för ”overstay”.
  5 dollar a day, brukar det vara internationellt.

 118. Vansinnet bara fortsätter. Hur är det ens möjligt att dessa illegala analfabeter får diktera villkoren i Sverige? Hela världen gapskrattar åt landet Sverige som styrs av illegala analfabeter och deras haschrökande nickedockor MP och S.

 119. Ingen finess att kräva att vi svenskar ska dansa eftert man förstår gästens pipa.
  Han hon verkar ointelligent. Serå mycket att man förstår att Afganistan
  inte är så utvecklat, som vi här i Sverige, ska han hon bygga medeltid.

 120. Ponera nu att om alla som påstår att dessa afghanivalpar skulle vara en tillgång till Sverige har rätt? Hur skall då landet Afghanistans framtid se ut om dessa unga entreprenörer inte hjälper till i hemlandet? Förmodligen kraschar landet Afghanistan i den islamistiska arabiska vårens sophög marinerad i blod och resterna av TNT.
  Afghanivalparna som nu skall tillåtas att pinka in de sista svenska reviren kommer om några år att sitta i SIDA´s ledningsgrupp (om SD inte får 25%+ i nästa års val) och skicka svenska bidragspengar till Afghanistan för att hålla riktningen på den nedåtgående spiralen.
  Jämför gärna med hur överlevande polacker, tyskar, finnar, balter, etc efter ww2 tog sitt gemensamma ansvar i att återuppbygga sina hemländer.

 121. Lite fakta:
  – inom 10 år har vi stort ett muslimskt parti i riksdagen
  – Inom en snar framtid kommer vi att ha fler moskeer än kyrkor i landet
  – utanförskapet kommer att eskalera
  – krav på att sharia införs
  – vi kommer att behöva jobba till 70 år
  – fler rån/kriminella gäng/narkotika /vapen
  – INGET parti kommer att samarbeta med SD

  • Det lär inte räcka att jobba till 70 års ålder om vi ska livnära alla som kommer att leva på bidrag resten av livet. Om inga andra medel skjuts till är nog 75 år än mer trolig siffra

  • Vi har redan minst ett muslimskt parti i riksdagen och dessutom i regeringen. MuslimPartiet heter de och kallas MP. Ayatollan heter Gurra Pedolin och kallas för rör och han är gravt förståndshandikappad , men bestämmer över landets statsminister som inte vågar annat , för han är en stor idiot. Så är det . VSB.

    • Varmt tack för det positiva omdömet , men jag missade väl lite ändå har jag en känsla av. Hur skall det gå för Lisa Bellan
     Löv-in ? Hon kan ju inte passa in bland ayatollor, imamer och stormuftis. Hon SKALL ha huckle eller burka på sig så att vi slipper att se den fula kärringen.

 122. Vad i hilvitte…. kan ingen rättrogen feminist se till att det otyget sätter på sig burka innan han visar sig offentligt…

 123. Om alla svenska kvinnor såg ut som Fatima Khawari så skulle det inte behövas några Metoo listor… tror jag, baserat på egen etnisk svensk smak…

 124. Löfvenska regeringen tar INGEN hänsyn till oss Svenska skatteslavar som skall BETALA för allt som regeringen lägger på oss i invandrarkostnader.
  När kommer Svenska folket att tappa tålamodet med det vansinne som Regeringen gör ?
  Blir det som i Rumänien, när folket tappade tron på sin ledare ? Eller kommer det att sluta med ett inbördeskrig ?

  • Ha ha ! Där fick du tji för i alliansentramsen härjar Annie Rödluva med sitt centerparti och de kommer att rösta för regeringens idiotiska förslag.
   Valet 2018 SKALL vi se till att Centern dör.

 125. Tom Bahamas har fler mord per capita än de områden dessa ensamkommande kommer ifrån enligt FNs statistisk. – Enligt MP och S logik har alla medborgare på Bahamas rätt till asyl i Sverige.

 126. Vilket krig har hon flytt från????Hur många säkra länder åkte hon igenom för att komma hit? Bara bluff alltihop!

 127. Sverige som jag känt det ,,, är baaara så kört
  Fy fan så det blivit nu är det bara två möjligheter kvar , skatterevolt eller en ren skär revolution

 128. Och varför i helvete ska denna människa visas upp alls och tillåtas debattera i rikspolitiken helt i strid med allt Sverige lagligen står för.

 129. Sveriges smörgåsbord är inte bara bäst i världen för icke-svenskarna..

  Det är även gratis..

  De frossar..

  Vi betalar..

  Inte konstigt att de passerar 511 länder för att komma hit..

  Och drar den där om rödluvan och vargen..

  Och de godtrogna godhetsknarkarna i Sverige anammar sina moderskänslor..

  Då går det åt helvete..!!

 130. Skall en jävla utomstående individ diktera våra lagar och förordningar
  Sånt jävla idiot land det blivit p.g.a den totalt paralyserande tanken att bli utpekad som rasist !
  Fy fan vad svagt

  • Det retar mig till vansinne att asylsökande/invandrare skall komma hit och ställa krav på oss och vårt land, t.o.m. begära att vi ändrar vår lagstiftning. Om de inte kan ta seden dit de kommer så är det fritt fram att vända tillbaka dit man kom ifrån.

 131. Regeringen 2016: ”har man fått avslag ska man åka hem
  Regeringen 2017: ”de får en ny chans”
  Regeringen 2018 : gratis flygbiljetter till alla ensamkommande afghaner

   • De andra i 7-klövern ?
    M . Öppna era hjärtan ?
    C: 40 miljoner nya svenskar ?
    MP, V, KD, L, Vill du att dessa ska vara kvar i din drömvärld !
    Skicka ett genomtänkt svar.
    Tack

    • I min drömvärld saknas alla de med dessa partibeteckningar du nämner .Trots att Ulf Kristersson tydligen lyckats att locka en del SD väljare till M så har jag svårt att tro på M`s migrationspolitik, den verkar vara falsk.
     Resten av sjuklövern saknar ALLT jag sympatiserar med.
     Kvar finns mitt parti som rakryggat står för verklighet, sanning och framtidstro för Sverige. Gissa vilket.

 132. Stefan Löfven har gång efter annan visat sig vara en mycket svag ledare och en vindflöjel som så fort det börjar blåsa lite , faller som en klubbad oxe till marken. Våra politiker har ställt till med så mycket elände att ingen politisk sida längre vill leda och ta ansvar för landet. Det ser mörkt ut för Sverige och framtiden är allt annan än ljus. Vi måste få till en genomgripande förändring och det mycket snart.

 133. Det är helt klart så att landet ska sparkas tillbaka till medeltiden. Dessutom med hjälp av lågpannade politiker. Det behövs inga konsekvensanalyser när Mohammed och Allah har fått övertaget.

    • Precis. Ännu är ju inte valet till riksdagen avskaffat även om det egentligen består av en kartell numera som kallas
     7-klövern.Något man kan trixa lite hur som helst med för att motarbeta ungefär 1,5 miljoner som har annan åsikt än dem.

   • Yep . . Och så har vi då Kalle Lelle plus Bengan Westerberg ochså som rev upp Lucia beslutet . Sedan så tillkommer ju ytterligare ett helt gäng med förrädare som också borde ställas inför riksrätt tillsammans med Fredde & Steffe i spetsen . . . X( .

 134. Nu gäller väl förslaget de som studerar (det är ju åtminstone vad man säger). Då borde ju dem som har som sysselsättning att ockupera gator och torg diskvalificeras och borde deporteras omedelbart.

 135. Den som gett henne uppehållstillstånd på Mig.verket borde straffas,finns inget som hon har flytt ifrån det är rena lögner från henne.

 136. Kassakistan för de ensamkommande och annat löst folk från Världens alla hörn sinar aldrig det rinner till miljarder hela tiden.
  Men till etniska svenskar som har det svårt finns aldrig en enda krona.

  • Den svenska välfärden är mycket snart ett minne blott. T.o.m. den självkritiske S-bloggaren Johan Westerholm har på Ledarsidorna.se återkommande varnat för det svenska samhällets totala sammanbrott. Läs gärna hans tidigare artiklar.

  • Åjo, en och annan krona finns det nog åt oss svenskar. Vi måste ju ha lite stålar så vi kan försörja invandrarna.

 137. Så beter sig en äkta parasit och kravmaskin. Att deras ledare är värst av de alla bevisar ju bara det vi här skriver hela tiden. Dom flyr inte dom vill ta över landet och utrota svenskarna. Hon kan verka ganska löjlig och puckad idag men imorgon kan hon vara rent farlig för Sverige. Och det är pga våra förrädiska politiker!

  • Du vill väl inte att en Afghan pläderar för att Afghanerna ska utbilda sig och jobba? Det vill ingen muslim och ingen zigenare göra! I det första fallet ska det vara otrogna slavar som försörjer dem, i det andra staten. Gammal kunskap…

 138. hur kan en som inte är medborgare och inte får vistas i vårt land
  stå i vårt land och säga att hon ska få stanna????
  be henne förklara vad hon har som är så värdefullt att vi ska ha henne
  kvar!!
  vi har redan massor av såna i vårt land och vi i landet lagom vill
  just ha bara lagom och inte överdriva med massa skit!!!

 139. Jävligt märkligt. Om man kommer tillräckligt många ur en grupp tex afghanska män så är det i sig skäl till PUT. Att ingen av dom är afghaner utan bosatta i Iran verkar inte ha betydelse. Låt mig gissa att om ett år har vi hela deras familjer inklusive gamla vårdkrävande far- och morföräldrar Jag väntar med spänning på vilken som bir nästa grupp? Syrianska män?

 140. Bara att konstera, de kommer att ösa på tills kassakistan är TOM..det verkar vara det enda som kan stoppa vansinnet…

 141. Alla vi Sverigevänner visste någonstans ändå att det skulle bli så här i slutändan. Något annat är ju egentligen otänkbart i detta Sverige…

 142. Fatima Khawari är som ett uppkäftigt litet barn som borde få smisk.
  Hon är helt korkad.och hon är ingen god människa.

 143. Man får nypa sig armen för jag tror att allt som händer nu är en dröm. Det kommer alltså en (på papperet) 17 årig snorunge från Afghanistan och börjar diktera hur svenskarna skall bete sig. Dessutom ha hen sagt till någon svenne att han har inget land som är hans längre. Stackars er korkade clowner som bara låter detta ske.
  Samtidigt diskuteras försvarsförmåga mot ryssen på fullt allvar. Ni är körda.

 144. Vid flygresor vid säkerhetsgenomgången uppmanas vi att sätta på oss syrgasmaskerna först..

  Sedan hjälpa andra..

  I Sverige TVINGAS vi att erbjuda gratis lägenheter, läkar, tandvård, mat, dagersättning, retroaktivt barnbidrag och Gud vet allt..

  Och sedan såga av grenen vi själva sitter på..

  Och 7-klövern är superglada för de räddat icke-svenskar som avskyr Svenskarna..

  Låt allt bara gå åt helvete..

  SNABBT..!!

   • Självklart är det så. Men hur länge tänker de vara boskap? Inte längre än nödvändigt tills man kan ta över själva och och skära halsen av dem som inte vill tillhöra islam. Sharialagar påbjuder det.
    Undrar om man tänkt så långt bland 7-klövern. Det varkar inte så.

 145. Miljöpartisterna har faktiskt rätt i sak. Räddningen för planeten jorden är faktiskt Islam.
  Med islam som statsskick produceras ju ingenting, bilarna och flygen försvinner och ersätts med häst och vagn, husen byggs med lera och halm,ingen el produceras utan en bit flinta och lite halm räcker för att tända en eld.Naturlig gödsel produceras av befolkningen, då inga vattentoaletter kommer att finnas, så bara EKO grönsaker odlade med naturligt bajs.Medelålder kring 30 år, då ingen skola får finnas, inga pengar behövs. En våt Miljöparti dröm givetvis.

 146. Politiska kompromisser och taktiska u-svängar brukar ju normalt motiveras med att man tar ”ansvar” för landet. Svårt att hävda i detta fall såvida man inte med landet menar Afghanistan förstås.

 147. En ny djurart har upptäckts : med sina vassa klor och stora gapande väsande trut ,skrämmer den undan inhemska arter , den anses vara mycket farlig för omgivningen !!! Det latinska namnet , afghanius mongolidius !!!

 148. Denna Fatima och MP har lyckats sätta på Löfven till den milda grad att han nu ligger på knä med byxorna nere och bara flämtar och hoppas det inte kommer mer. Jag tror S och MP förlorade valet i går hoppas nu att C vill hänge sig åt självbesudling och hänga på tåget.

 149. Förslaget skulle ha varit dödsdömt i Riksdagen om det inte varit för Löfvens knähundar, Annie Lööf och Jan Björklund

 150. Det skulle vara roligt om det går att göra någon uppföljning på dessa 8000 som beviljats att stanna nu. När det börjar slå över och bli vinst. 1.5 miljon årligen/pers enbart i boendekostnad första tiden blir en nätt summa på 12 miljarder första året. För att inte tala om brottsligheten som kommer med utanförskap, segration och en helt hopplös situation. Ingen anställer ju dessa.. Är det här ett genomtänkt beslut?

 151. Man tar sig för pannan!! Sosse-Sverige har satt ner foten genom att skita i de befintliga mes-lagarna och beviljat illegala migranter studier och uppehälle här på skattebetalarnas bekostnad. Regering och de flesta 7k-partierna jobbar hårt för utbyte av befolkningen här.

  • När jag som 6-7 åring började treva efter bokstaver för att kunna läsa, kallades det ”att han har börjat i folkskolan”, ingen sade att man har börjat ”utöva studier”. – Idag behöver man bara lära sig bokstäverna MP, S, V och C och då har man gymnasiekompetens och kan ta ett enkelt jobb. Alltså, man har studerat färdigt.

 152. Det börjar bli lite väl mycket politiska vildingar nu har en till blivit politisk vilde i Muslimska Partiet MP

 153. Socialdemokraternas kohandel med skräppartiet MP är ännu ett svek. Hur många fel kan ett parti tillåtas göra egentligen….?

 154. Om fatima Khawari kommer in i riksdagen (vilket hon kommer att göra) kommer hon att som 18-åring vara den yngsta riksdagskvinnan någonsin. Hon kommer att få 65000 i månadslön trots att hon enbart har gymnasieutbildning,

 155. Hur fan blev det så här att vi svenskar som i hundratals år stått eniga och slagits nu helt plötsligt delats i två läger som hatar varandra istället för att koncentrera oss mot invasionen som pågått så länge och bokstavligen pågår just nu. Är detta det samhälle barn ska växa upp i, dags att välja sida kära medborgare. Sedan alla kallas haters på båda sidor behövs det en synnerligen karismatisk person som även kan väcka upp dom som inte redan är hela vägen vänsterut. Blir onekligen intressanta år framöver, fall or rise?

   • Precis, tror inte förfäderna hade varit särskilt stolta över att se vad dom kämpat för ges bort till folk utan någon anknytning till vår kultur och värderingar.

  • Enkelt…. Några gick på feministgiftet och fick med sig några mentalt mindre begåvade med tillhörande svans….. Och på den vägen är det….. Giftet sprids fortfarande fast nu från toppen….

 156. Vilken charm vicken utstålning håller hon gaffeln med tvåhandsfattning när hon äter kan hon byta växellåda med munnen ,, varför ens ägna tid på en sån där

 157. Fatima kommer bli Minister för att svenskarna tillåter att hon bestämmer över dom. Folk som är så korkade får skylla sig själva.

 158. OT: Titta på jävla spektaklet melodifestivalen.
  Hur i helvete kidnappat är inte det.
  Fy fan inte ens det är från det forna längre

 159. ”Kravmaskinerna” ger sig aldrig och likt ouppfostrade 3-åringar skriker, gapar de och sparkar de om de inte får exakt som de vill…

  • När mina barn beter sig så så blir det ingen glass. Dra in eller sänk bidragen – det är som att erbjuda en heroinist tallbarrste.

 160. Löfvenregeringen fortsätter med det kriminella Sverigebygget med flera ”utsatta” utanförskapsbidragssamhällen!!!?
  Allt enligt vänsterpolitik och därmed skicka resten av svenska folket i fattigdom!!!

 161. Hur kan en suverän stat, överhuvud tagit tillåta att asylsökande
  lägger sig statens interna politik ! Otroligt !

  • Utlänska krafter styr tydligen sverige….. Vad har Röfven i rixdagen att göra…. ahhhhh.. Håva in pengar…. Tönten sitter bara där för syns skull….

   • All politik styrs av globala maktspelare som tex George Soros.
    Löfven är bara en galjonsfigur. En duktig idiot helt enkelt.
    Reinfeldt var en otroligt duktig idiot.

 162. Som en vanlig SD väljare så ber jag alla er politiker som representerar oss väljare att göra allt i er makt för att stoppa det här lagförslaget.

 163. Är den någon här som tror att dom övriga som inte fick amnesti & asyl kommer att åka hem nu . . ? Njepp . . Dom kommer att fortsätta att uppehålla sig här illegalt samt strula på all de sätt , med Khawari i spetsen , tills dom också får stanna plus ta hit hela tjocka släkten .
  Under tiden så fylls naturligtvis lagret på med nya ”tultande små (skägg)barn” plus annat snyltande oknytt som också kräver ditt & datt medans politikerna gör det som är enklast för dom och ger dom mest credit bland likasinnade . . .Vörgus . . Proppskåpet blir ordentligt överhettat som vanligt vid det dagliga intagandet av det röda pillret . . . X( !

 164. Redan i januari 2016 gav regeringen i uppdrag till Polisen och Migrationsverket att förbereda avvisningar av upp till 80 000 personer som sökte asyl i Sverige 2015. Chartrade plan ska användas lovade regeringen.
  https://www.di.se/artiklar/2016/1/27/tiotusentals-asylsokande-avvisas/
  Har dessa avvisningar överhuvudtaget påbörjats eller var även detta lögner och falska nyheter från Stefan Löfvens rödgröna- och feministiska regering?
  Vad hände med de 80 000 utvisningarna, frågade nyligen även Göteborgs-Posten på ledarsidan.
  http://www.gp.se/ledare/vad-h%C3%A4nde-med-de-80-000-utvisningarna-1.4305932

 165. Centerpartiets bonderöster är super glada -där försvann hälften av jordbrukstödet 8 miljarder till 4 miljader -inte klaga nu.

 166. OT: vad faaaan är det frågan om barnarov bland miljöpartister
  Jag går bärsärk, har redan kontaktat dem
  Häng ut fanskapet NU säger jag bara ingen jävla pardon
  Sånt jävla hycklar svin

 167. MP måste … kollar riktigt in i sin egen parti.
  ”Bra kultur i MP, en kallar somalier ”cancersvulst”,
  en förgriper sig på spädbarn, herregud vilka äckel.
  #svpol @miljopartiet” … Katerina Janouch – twetter

 168. – Detta är ett oerhört glädjande besked för dessa ungdomar och för alla oss som tror på ett humant Sverige. Det här handlar om ungdomar som bott i Sverige i flera år, som lärt sig svenska, som utbildar sig här och som skapat sig ett nytt liv, säger Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd i Stockholms kommun, och välkomnar beskedet från regeringen.
  https://twitter.com/MP_Sthlms_Stad?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fsamnytt.se%2Fsd-politiker-hotas-av-uteslutning-efter-kontroversiellt-uttalande-om-muslimer%2F
  Varför dessa ungdomar absolut inte ska återförenas med sina föräldrar och familjer i sina hemländer, glömmer Åsa Lindhagen tyvärr att förklara.

 169. Jag håller med det är absolut inte tillräckligt bra, absolut inte tillräckligt bra för våra barn för våra äldre och för alla andra svenskar.

 170. Jag är inte besviken för jag räknade med att Stefan skulle vika ner sig….klart att 25-åringarna skall få stanna…vi behöver ju dom för att ”bygga upp landet”..hahaha

  • Tänk ! vad mycket ”daltande” fram och tillbaka med helt främmande folk som dessutom inte uppför sig korrekt, våldtar tjejer, är missnöjda nästan med allt, strejkar osv.
   Och regeringen ” daltar” tänk om de sk politiker kunde dalta så här hela tiden med sina egna medborgare, vi duger bara för att betala skatt och
   ap ap ap … inte använda det.

  • Ja säg mig vilket land behöver inte 8000 analfabeter från bergsområderna i Iran för att bygga upp landet och bidra till pensionerna ? Eller… ? Nä jag skulle inte tro det…. Dum,dummare,svensk 🙁

 171. OT. Plankat : ”Handen som styr våra liv….Handen har fem fingrar, som var för sig symboliserar de fem övergripande och samverkande globala monopolen – vapenindustrin, livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, oljekartellen och finanskartellen…….
  Att dessa fingrar koordineras från samma hjärna är lika självklart som för den mänskliga handen. Greppet om vårt jordklot släpper inte förrän någon lyckas kapa nervtrådarna till Deep State.
  Globalismen har två huvuduppgifter – att upprätta ett världsherravälde som utgår från Deep State i USA och att med hjälp av detta bestämma hur många som skall ha rätten att leva på vårt jordklot. Eftersom de fysiska personer och den krets de tillhör som utgör Deep State är starkt begränsade till antalet, inser man att en växande befolkning är ett hot mot proportionaliteten. Det krävs en rimlig balans mellan antalet fysiska individer i ledande ställning och motsvarande i lydande ställning för att systemet skall kunna upprätthållas. I äldre kulturer kunde man nöja sig med en fördelning 5%-95%, det räckte att man kunde styra vapen- och finanssektorerna eftersom folkmängden som helhet var hanterlig”….
  – Läsvärt: https://peterkrabbe.wordpress.com/2017/11/04/handen-som-styr-vara-liv/

 172. http://cornucopia.cornubot.se/2017/11/mp-gor-upp-med-sosseriet-personer-utan.html …MP gör upp med Sosseriet:
  Personer utan asylskäl ska få stanna i Sverige, Tillägg: Möjligheten att få uppehållstillstånd är beroende av att man säger sig vilja läsa på det skattefinansierade gymnasiet, eller läser på gymnasiet eller motsvarande utbildning på folkhögskola eller Komvux, och att man inte dömts för brott (”begått brott” skriver regeringen, hur de nu ska veta det – måste handla om en slarvig formulering av regeringen). Oavsett måste man sökt sin asyl före den 24:e november 2015 för att få utnyttja detta kryphål.

 173. Allas ”våran” favorit Afghan visar upp sig igen!!!! Evil rears it’s ugly Face. Från dag ETT har hon OCH hennes kamrater kostat samhället åtskilliga miljoner och hon har mage att säga att kostnaden för SITTSTREJKEN bryr hon sig inte om och ”det va väl inget”!!!! Nu ska hon visst bli Statsminister oxå!!?? Måttet ÄR rågat!!!! Nu får denna patetiska lek vara slut och hon+kamrater åka HEM o bygga DÄR!!!!!

 174. OT Läste att på en fotbollsmatch i Sudan av alla länder hade fansen ett tifo av Hitler och förintelsen. Va!! i Sudan där man tror att alla är undernärda och landet är nära katastrof. Där har man fotbollslag och arenor och en högsta liga. Vad är det som gäller jag fattar ingenting och Hitler i Afrika ???? Har dom tid och pengar till fotboll är nog landet inte så fattigt som det skrivs om. ???? Hmm

 175. plankat
  ””Ibland undrar jag hur de mår, de politiker som stoppar huvudena under armen och fortsätter att köra Sverige i botten. Hur orkar de se sig själva i spegeln?
  Där sitter en socialdemokrati i upplösning och utan politik, på väg att bli en historisk parentes. Där finns de perifera småpartierna v, c och kd som alla riskerar att åka ur riksdagen i nästa val. Ett oföränderligt flummigt och invandrings-fundamentalistiskt miljöparti och ett lika invandringsfundamentalistiskt folkparti.
  Och så de nya socialisterna – moderaterna, under Fredrik Reinfeldts ledning lika totalitära som vilket socialistiskt betongparti som helst”

  • Svaret hur detta kan fortgå är att politiker och myndigheter dom senaste decennierna lever i förnekelse..

   Några få promille av Sverige befolkning styr helt plötsligt med väldigt mycket inflytande. Hur stora är miljöpartiet, hur många ledarskribenter, journalister, proffsdebatörer, tankesmedjor från höger till vänster och andra feminister finns det egentligen?

   Inte många nog för att kunna ha så stort inflytande på vår vardag och framtid..

 176. Kommer Europa att bli globalismens slagfält för tredje gången?
  – I den romerska mytologin öppnar Aurora varje morgon österns portar med sina rosenfingrar så att solens vagn kan komma fram. Men österns portar har nu gått i baklås och solens vagn motas av stridsvagnar när den vill passera gränsen mot väst. Aurora måste vara mycket bekymrad.
  -https://peterkrabbe.wordpress.com/2017/10/28/kommer-europa-att-bli-globalismens-slagfalt-for-tredje-gangen/

 177. Varför bry sej om denna EJ Skatte Bidragande Kawasaki och vad hon Tycker o Tänker…
  En aggresiv gapande ej Svensk person som kommer kosta oss Miljarder p g a hennes lismande med Mp muppar trots att hon tillhör ett annat Land…och kan åka hem och skrika där istället…!

 178. Matematik. 8000 personer. Cirka 1900 kr per dygn på ett HVB hem blir 8000 x 1900 = 15 200 000 kr Dvs 15, 2 miljoner kr per dygn ( ! ) På ett år 365 x 15,2 = 5 548 Miljoner kronor. Dvs avrundat 5,6 miljarder ( ! ) kronor per år. Det är otroligt mycket pengar. Godhetskramandet för 8000 personer kostar alltså cirka 5.6 miljarder kronor.Per år.

  • Regeringens egna beräkningar är 774.000:-/person/år.Advokater,tandläkare,läkare,tolkar SL kort,laptop,Iphone tillkommer förutom boende.Detta är exklusive kostnad för migrationsverket som förra året låg på i runda slängar 100.000.000.000:- dvs 100 miljarder SEK.Ni som liksom Ösling undrar vart fan skattepengarna tar vägen.

    • Det är lätt att skära remmar av andras läder heter det. Hon är ju inte själv med och betalar. Dessutom har hon nog inte lärt sig den svenska valutan ännu så hon förstår inte hur enormt mycket pengar det är.

  • I tillägg skall dem ha sjukvård, gratis tandvård. Skola, gratis lokaltrafik, gymkort, gratis besök på badhus. Mer myndighetsadministration. Du får lätt dubbla denna kostnad. En betydande andel kommer att hamna i klammeri med rättvisan, ytterligare kostnader.

  • Billigt jämfört med familjehem och liknande för de svenska barn som socialen tar från föräldrar helt utan grund. Vi betalar för kalaset.

 179. Hon får naturligtvis dagligen en mängd uppmuntrande tips och vägledning av diverse aktivister som även ordnar fri lejd till deras kompisar i MP i regeringen och SVT.

 180. Verkar som att den här familjen Khawari är asylaktivister hela bunten. Googlade namnet och fann ett snyftreportage i Norrtälje Tidning från Oktober och där en av systrarna är sjukt lik Fatima. Samma månad var det ett med en Amir Khavari. Misstänker starkt att det också är en släkting fast med annan stavning bara

 181. Spyr bara av åsynen
  Hon är alltså i Sverige och bestämmer redan vad som skall göras
  Fy fan,,, Sverige är kört nu,!!!!

 182. Det är vidrigt att låta dessa män stanna, som har startat sin karriär i Sverige med att ljuga om sin identitet och ålder!!! Ut ur vårat land!!!

  • äsch ålder är bara en siffra det är bara i åldersfascistiska och åldersfixerade Sverige vi är så noga med sådana, viktigare att kunna navigera fram dit de ekonomiska villkoren är bäst standarden på vård, tandvård, bostäder, bra bilar, (billiga beg) världens vackraste o villigaste kvinnor metoo till trots etc, Sverige är verkligen the land of milk and honey spread the word.

   Everybody all around the world
   Gotta tell you what I just heard
   There’s gonna be a party all over sweden
   We’re gonna take a trip across the sea, everybody come along with me
   We’re gonna hit the night down in gay sweden
   (C’est la vie, having your cup of tea)
   All over the world, everybody got the word
   Everybody everywhere is gonna feel tonight
   new dehli, bombay, calcutta, mogadishu, kabul,
   damaskus, rabat, bagdad, teheran,banjul,Salabackar,
   Everybody all around the world
   Gotta tell you what I just heard
   Everybody walkin’ down the street
   I know a place where we all can meet in
   Sweden everybody gonna have a good time
   Everything for free
   Everybody will shine till the daylight
   Hooray Hooray.

 183. Vilken arbetsgivare skulle anställa den herrn, hon verkar vara, inte bara dum
  utan elak också. Man undrar vad hen har för utbildning i Afganistan.
  All uppmärksamhet här har stiget åt huvudet väldigt illa.

  • Den är en en belsebub utsänd av araber/islamister som vill infitrera hela
   vårat land precis som de har infiltrerad den sittande mökregeringen.

  • Fatima Khwari är långtifrån dum, snappar upp fort och mentorerna vet vad de vill. Men Khawari får se upp med sin överdrivna arrogans, som nog retar många. Det finns inget tack där inte, utan bara vi ska ha. Hög tid att hon möts av ett finger för att visa att nu är det fan i mig nog.

 184. Är det någon som förstått varför Sverige får de mest arbetsoförmögna, kvinnoföraktande och kriminella individerna från hela jordklotet? Kan det vara att inget annan stat tillåter det, ingen är lika mentalt handikappade som svensken. Vad gick fel? Sverige var ett av det mest välmående, utvecklade och industrialiserade länderna i världen. Hur kan fördumningen gått så fort? Bara på någon generation så är förfallet totalt. Allt som generationer av svenskar byggt upp skänks nu bort. Infrastruktur, bostäder, hela förorter. Nya folk vandrar in i miljoner och tar andelar helt gratis i aktiebolaget Sverige. I tillägg är de försörjda livet ut, något som inte ens det egna folket har rättigheter till.

 185. Den MP-styrda regeringen måste bort! Vi kan inte ha ett land styrt av en liten sekt med irrationella extremister som bryr sig mer om utlänningar än om landets egen befolkning. Om Alliansen nu inte vill förhandla med SD så får det väl bli en ny sosseregering – men utan MP. Välfärdsmigranterna och ankarbarnen måste ut!

 186. Man behöver inte titta länge på den där Khavari för att inse att hon inte hör hemma i Sverige. Sitt mongoliska utseende kan hon förvisso inte göra något åt, men om hon nu verkligen vill vara ”ung i Sverige” så kunde hon åtminstone kasta av sig det där vidriga hucklet! Men bäst är såklart om hon åker hem till sina egna och lämnar vårt land vara i fred!

  • Chattade med en amerikan i LA som fick se en bild på henne och som inte köpte att hon/han/det är afghan. Vet någon var hon egentligen kommer ifrån?

   • Hon är en opportunist, narcissist… Det märkliga är att den så mansdominerade patriarkala männen från Asien låter en kvinna för deras talan?? Något är fel bara där???

 187. Jag hörde av en somalier som i sin tur hade hört av en irakier som hört av en syrier som hört av en afgan att hon är en han och att honhan är hindu!

 188. Veckans Brott har helt spårat ur och ett inslag om dessa ensamkommande följde en polis som menade att afghaner är framåt och noga med att utbilda sig. Det kändes verkligen krystat och påklistrat och som beställt av statsmakten.
  Camilla Kvartoft har inget eget tänkande och försökte som vanligt pracka på GW Persson en massa åsikter och ide’er som han dock inte alls kunde hålla med om.
  Han sa rakt ut att dessa ensamkommande som hänger där är kriminella punkt slut.
  Underbart hur han tog tag i skjutningen mot en polisbostad i Västerås som tydligen handlar om en snut som gått för långt mot en eller flera och utnyttjat sin position.
  GW sågade Eliasson och Götblad längs med fotknölarna och menade att granaten i Uppsala är den metod som används normalt då man riktar det mot en polisstation.
  Pinsamt fall det där med polismannen i Västerås.

  • ” en polis som menade att afghaner är framåt och noga med att utbilda sig”.

   Så fort man ser en dokumentär/reportage/intervju från fattiga länder uppger många i befolkningen att dom drömmer om att bli ”läkare”… Personer som knappt kan läsa och skriva ska komma till dom rika länderna och genast bli läkare.. WTF?

   Man måste vara miljöpartis för att tro på något sådant..

 189. Jag tror inte att afghaner kommer till Sverige ensamma. Jag tror att kriminella ordnar gruppresor från Afghanistan till Sverige. Grupp kommande asylbedragare borde dom heta.

  • Ja dom 35 000 som kom på ett bräde kan ju inte haft samma Tanke OM Sverige utan full info från Smugglare..
   Det Är uppenbart för alla men inte för 7 klövern, som såg nya Väljare i varje individ…
   Som de gamla Väljarna skulle tvingas betala…..!
   Hur i h-e kan Folket acceptera detta??

 190. Klart att denna ”baaarn-demostration” är styrd och organiserad av någon/några mäktiga osynliga liberal-marxistiska grupper från allra första stund. Då menar jag inte om ansiktena utåt: MP och VPK., kanske även C och L? Plus alla deras stolliga ungdomsförbund.

  Utan att vara konspiratorisk, så är jag övertygad om att mycket kraftfulla, utländska krafter ligger bakom etablerandet av denna absurda ”sittstrejk”. F*n Lövèn, hur kunde du vika dig för ett numera 3,5-4% parti??? ”Ordning och reda”???

  Lilla ”hänet” Fatima Khawari gav rysningar från första gången ”hän” visade sitt ansikte i TV-rutan. En stålhård, lömsk blick och ett ”käbbel” med noll logik. Personligen påminde det mycket om en bolsjevik från gamla tider.

  Samma lömska blick som jag finner hos den framlidne kommunistledaren C-H Hermansson, en nykter Lars Werner, sliskige Lars Ohly och läskige Jonas Sjöstedt.

  • Alla de som varit på Bilderbergträff viker sig kommandon från ovan.

   Varför? De har överlämnar sig för någon hållhake och vanligen handlar det om pedofili. Hur de här ”omvändelseakterna” går till finns andra bloggar som beskriver. Marines raid av CIA i Langley kommer att visa på akilleshälar en masse.

 191. Varför åker hon inte hem och hjälper de som verkligen behöver hjälpen i stället för att underblåsa bidragsturismen???

  • Hon har själv sagt med ett hånleende att hon inte vill..
   Idioten vill alltså stanna i ett land hon ser ner på??
   Hennes IQ kan inte vara det bästa, hon är en omogen skit.

 192. Vill ni bli som oss sa Fatwa Khawari, enäggstvilling med Fatima.. så rök mer svart afghan … sen minns ni vad ni vill och tycker som det luktar….

 193. Jag är lättad över att regeringen äntligen lägger fram ett förslag på det här området.
  Synd bara att det inte blev tillräckligt bra för Sverige.
  Regeringen har nämligen mandat av svenska folket att med deras inbetalade skattepengar tillgodose de svenska medborgarnas intressen och behov, inte hela världens.

  Nä, beslutet blev inte tillräckligt bra för Sverige.

 194. Hon sitter själv i en lägenhet som skattebetalarna betalar, klart hon tycker att över en miljon är en skitsumma för hennes demonstration som svennarna ska betala.

 195. Varför kräver hon hela tiden bara uppoffringar av svenskarna? För sin trovärdighets skull borde hon också kräva att om man kommer till Sverige och vill stanna och börjar med att begå brott och strunta i vad svensk lag stadgar så bör ansökan om uppehållstillstånd rivas direkt och personen utvisas.
  Då skulle det blir så att pengarna åtminstone gick till dem som sköter sig. Vi skulle spara pengar på migrationsverket, poliser, advokater, domstolar, socialvård, försäkringsbolag etc.
  Men det är väl för logiskt för att ta till sig om man har en annan agenda, eller inte tänker fullt ut.

 196. Hon – eller är det kanske ett hen – har snabbt lärt sig att i Sverige kan man vara hur uppkäftig som helst, utan att det får konsekvenser. Tvärtom ger det uppehållstillstånd, bidrag och säkerligen diverse andra bonusar som gratis lägenhet, gratis möbler, gratis dator, gratis Ipad osv. I hennes hemland hade hon fått stryk. Mjäkiga svenskar lär sig aldrig att dessa människor från Afghanistan är uppväxta under svåra förhållanden. Det gör dem tuffa och att de inte tvekar att sätta politiskt korrekta svenskar på plats.

  • Förutom att hon har en väldigt dålig attityd, barnslig attityd kan man väl i princip säga att hon är en rasist mot Svenskarna som försörjer henne..

   Nästa fråga: Hur många andra invandrare finns det där ute i Sverige som är likadana? Och vad händer när tålamodet tar slut för Svenskarna?

  • detta Neutrum far stod av etniska svenskar..i Afghanistan dar detta ar en medlem av en forraktad folkgrupp hade detta inte akt pa stryk..detta hade skjutits ihjal av nagon statlig Pasthunsk krigsherre..detta hade inte vagats andas som det gor i Sverige…det ar svenska Gudrunister,feminister och PK-herrskap som ligger bakom dettas stora kaft..inte det sjalv??

 197. Nu ska det komma radikala islamister från u-länder och berätta hur vi framgångsrika och högteknologiska européer skall leva sina liv när det borde vara tvärtom.

LÄMNA ETT SVAR