EU-toppen Ylva Johansson stickar på arbetstid – har 246 000 i månadslön
Ylva Johansson stickar på arbetstid. Foto: Faksimil Twitter/Anders Henrikson

Socialdemokraternas veteran Ylva Johansson tjänstgör sedan 2019 som EU:s inrikes- och migrationskommissionär med en månadslön på hela 246 000 kronor. I utländsk media syns EU-toppen ägna sig åt att sticka strumpor i parlamentet.

Ylva Johansson (S) var inte särskilt intresserad av att lyssna utan satt i stället med medhavd stickning när EU-kommissionens ordförande Ursula Von der Leyen tidigare i veckan krävde att EU-ländernas ledare enas om att bygga upp en federal EU-armé. En armé som också ska ha mandat att invadera andra länder om man i Bryssel anser att den politiska utvecklingen där går åt fel håll.

LÄS ÄVEN: EU:s ordförande: Beväpna en federal EU-armé

Johansson som tidigare varit bland annat Sveriges arbetsmarknadsminister har numera ansvar för inrikesfrågor och migration i EU. För det arbetet har EU-toppen en grundlön på på 22 494 euro i månaden, vilket motsvarar lite över 246 00 kronor. Utöver grundlönen har Johansson även rätt till ett utlandstillägg på 16 procent av grundlönen. Vidare har hon möjlighet att söka en rad andra tillägg.

https://twitter.com/thedukeoriginal/status/1438221441078636554

LÄS ÄVEN: Ylva Johansson slår fast: Asylinvandringen ska fortsätta

Även Danmarks EU-kommissionär Margrethe Vestager syns ägna sig åt annat i parlamentet.

Johansson kräver att EU tar emot afghaner

Efter ett EU-toppmöte i mitten av augusti meddelade Johansson att medlemsländerna måste ta emot migranter från Afghanistan och även hjälpa dem som tagit sig till grannländerna. Johansson uppmanande framförde även att medlemsländerna ska stoppa alla utvisningar till Afghanistan.

LÄS ÄVEN: EU ökar spenderingen på privatjet för topptjänstemän

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.