Ex-politiker reste till Ukraina för att kriga – vänder hem
Foto: Facebook

Daniel Tilli, tidigare kommunpolitiker för Sverigedemokraterna, reste till Ukraina för att kriga mot Ryssland. Men efter ett knappt dygn på den ukrainska sidan av gränsen har han redan bestämt sig för att återvända till Sverige. Det berättar han för Samnytt.

I lördags intervjuades Daniel Tilli och två andra svenska män av Expressen inför sin avresa till Ukraina där de skulle ansluta sig till kriget mot den ryska invasionen. Tilli berättade då att han inte har ”någon större militär vana”.

– Jag har inga romantiska drömmar om någon återresa. Vi får betänka att ingen har mött den krigföring som väntar oss där nere. Inte sedan andra världskriget, sade han till kvällstidningen.

Under gårdagen korsade Daniel Tilli gränsen mellan Polen och Ukraina. I sociala medier lade han strax innan det upp bilder på sig själv i ukrainsk uniform.

Daniel Tilli som SD-politiker. Foto: Twitter

”Behöver ta mig hem”

Men under onsdagen, ett knappt dygn efter inresan i Ukraina, berättar Daniel Tilli för Samnytt att han kommer åka tillbaka till Sverige.

”Jag behöver ta mig hem”, skriver den tidigare SD-politikern och anger familjeskäl.

Tilli berättar att han inte har några pengar, att han ”är rekommenderad att åka hem” och att han är fast i en ukrainsk by ett par mil från den ukrainsk-polska gränsen.

SE ÄVEN: Samnytt i Ukraina: Se flyktingströmmarna

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mattias Albinsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.