jagare-grep-feature

Foto: Twitter/Polisen

Inrikes

EXKLUSIVT: Jägaren som grep Milad för sju år sedan: ”Han fick en örfil och då började han gråta”

Publicerad 3/9/2023
Annons

Det har gått sju dagar sedan en 9-årig flicka från Nederländerna brutalt knivhöggs i Brunnsparken i Göteborg. Gärningsmannen, Milad Salari, är ökänd av polisen och har fler än 50 brott noterade i sitt belastningsregister. Samnytt har pratat med den jägare som grep Milad i samband med ett rån för drygt sju år sedan.
– Han fick en örfil och då började han gråta, berättar jägaren.

Strax innan jul 2015 begår Milad Salari sitt dittills grövsta brott: Väpnat rån mot Jarl Sandin Ur & Guld på Kungsgatan i Göteborg. Tack vare rådigt ingripande från en jägare, som direkt ser att Milads vapen inte är ett äkta vapen, kan rånaren snabbt fångas in.

”Han fick en örfil”

Samnytt har pratat med jägaren som önskar vara anonym. Vi kan kalla honom Anders. Anders är en egenföretagande svensk man som bor i Göteborg.

– Jag hade kunnat plocka honom redan inne i butiken, men det hade blivit fullt slagsmål då och det ville de nog inte ha. Folk hade ramlat på bänkar och skurit sig på glasmontrar och grejer, konstaterar han på bred göteborgska.

LÄS ÄVEN: Här är Milad Salari som knivhögg nioåriga flickan i Göteborg

Istället följer han efter rånaren, och griper denne ett stycke från guldbutiken. Den korpulente gärningsmannen orkar inte springa ifrån sin förföljare.

– Jag tog honom vid Bastionsplatsen. Han fick en örfil och då började han gråta. Det var inte vad jag tänkt mig riktigt. Jag frågade: Vad fan håller du på med? berättar Anders.

”Det visste jag inte”

När Samnytt ringer Anders har han ingen aning om att den rånare han griper 2015, för drygt sju år sedan, är samme man som förra torsdagen knivhögg den nioåriga flickan i Brunnsparken.

– Nej, det visste jag inte. Hur fan kan det vara det? Nu blir jag förbannad! Jag gick ju i god för den idioten! utbrister han.

– Jag hade ett snack med honom. Hans advokat sade till mig att jag förmodligen räddat hans liv, så han får ordning på det. Det fick han alltså inte?

Erbjöd honom jobb

Anders säger att han känner starkt för dem som haft en tuff uppväxt. Att han ”gick i god” för rånaren förklaras med att han erbjöd Milad Salari jobb i det egna företaget så att han skulle få ordning på sitt liv.

– Han ville ha en ny chans i livet, för det pratades om att han inte fått någon chans. Han hade missat skolan, han hade en massa skulder, han hade kommit in i fel gäng. Då nämnde jag för hans advokat att vi hade användning för folk på vår firma, berättar Anders.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här grips iraniern efter mordförsöket

– Jag sade att jag kunde tänka mig att ge honom en chans när han kommer ut. Men det rann ut i sanden. Det blev inget med det. Men jag vill gärna ge de här killarna en chans till.

Efter att han blivit villkorligt frigiven från fängelset begår Milad Salari nya brott redan innan prövotiden är över. 2018 döms han för misshandel och 2019 för bland annat grov stöld, två stölder och rattfylleri. Han har dömts till fängelse ytterligare två gånger efter rånet 2015.

”Hur fan kan han få gå fri?”

När Anders får förklarat för sig att Milad Salari har över 50 brott i sitt belastningsregister, och suttit i fängelse upprepade gånger, tycks han ändra inställning.

– Hur fan kan han få gå fri om han gör sådana här grejer? Hur kan han bli utsläppt? Det är inte bara han, hela samhället vimlar av de här idioterna, utbrister han.

– Han ska inte ut igen!

Anders berättar att han själv har en dotter i tonåren som ofta är ute med kompisar, och att han är orolig för att hon ska råka illa ut med allt som händer i samhället. Inte minst oroar han sig för den ökande droganvändningen.

Missnöjd med politikerna

Anders kritiserar politikerna, oavsett partifärg, för att inte våga ta tag i problemen, även om det är obekväma beslut som måste fattas.

– Politikerna snackar en massa, men ingen gör någonting. Det har blivit helt åt helvete! säger han och tycker inte att han får valuta för skattepengarna.

– Vet du hur mycket skatter man betalar som egenföretagare? Det är inte så att vi blir miljonärer.

Anders skojar om att han själv kanske borde bli politiker, men tycker att de är för upptagna med att ”slänga skit på varandra”.

– Den här skutan vänder vi inte på en eftermiddag. Det kommer ta några år men det måste hända någonting, säger jägaren Anders.

LÄS ÄVEN: EXKLUSIVT: 36-årig iranier knivhögg tioåriga flickan i Göteborg

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
550VIDEO: Studentfirande i Göteborg – ”Fuck Sverige”
Annons