vårby gård polis avspärrat
Inrikes

Explosion i Stockholms tunnelbana – en person avliden

Publicerad 1/7/2018
Annons

Ett föremål exploderade på söndagsförmiddagen utanför tunnelbanestationen i Vårby gård i södra Storstockholm. En man i 60-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern skadades vid explosionen. Mannen avled senare på sjukhus av de skador han åsamkats.

Polisen fick larmet strax efter klockan 11.00.

– Någon har använt någon typ av sprängmedel. Vi vet inte mer än det. Polisen jobbar på plats tillsammans med sjukvården, berättar Lars-Åke Stevelind, som är operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund, för SVT.

När en person plockade upp ett föremål från marken ska det ha exploderat. Mannen fick allvarliga skador och fördes med ambulans till sjukhus. Även en kvinna som var i sällskap med mannen fick föras till sjukhus med lindrigare skador. Mannen avled senare av de skador han åsamkats i samband med explosionen.

Polisen sade sig inte veta vilken typ av explosivt ämne det var fråga om eller kunna bedöma hur kraftig explosionen var. Senare information gör gällande att det ska ha varit fråga om en handgranat. SL instruerades av polisen att inte stanna vid Vårby Gårds t-banestation, utan passera denna och köra vidare till nästa station.

Tunnelbanestationen och det intilliggande torget spärrades av för teknisk brottsplatsundersökning. Polisen rubricerar händelsen som mord och allmänfarlig odeläggelse.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
830Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons