Expo ska utbilda rättsväsendet om ”högerextremism på nätet”

Delningar

Nu lanserar stiftelsen Expo en utbildning för utredare, åklagare och domare för att förenkla utredningsarbete om ”högerextremism” på internet.

Enligt Expo själva är man en religiöst och partipolitiskt obunden antirasistisk stiftelse. Deras syfte är att öka människors förmåga att bemöta rasistiska idéer, myter och konspirationsteorier.

I ett pressmeddelande lanserar stiftelsen sitt senaste projekt – en utbildning i ”högerextremism på nätet” som ska vara ”skräddarsydd för de rättsvårdande myndigheterna”. Kursen riktar sig mot utredare, åklagare och domare. Expo förklarar att utbildningen sker genom föreläsning och med interaktiva inslag.

Utbildningen tillhandahåller en översikt av den ”högerextrema miljö” och dess ”högerextrema brottslighet” som växer på internet, främst sociala medier genom olika uttalanden. Deltagarna ska lära sig mer om vilka som begår brotten, olika termer, symboler samt de olika taktiker som ”högerextrema” har utvecklat med den ökade lagföringen av hat ute på internet.

– Vi ser en skarpt uppåtgående kurva för hets mot folkgrupp i sociala medier. Ökad kunskap, både vad gäller vilka som begår brotten och den miljö de begås i, är nödvändig för att vända trenden. Därför är utbildningen skräddarsydd för de rättsvårdande myndigheterna, säger Johan Nordqvist, projektledare, som tillsammans med Expos researcher Jonathan Leman tagit fram utbildningen.

Statligt bidrag
Genom ett bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) möjliggörs starten av utbildningen. Enligt myndighetens hemsida är du som arbetar mot rasism, extremism eller stödjer avhoppare välkommen att söka statligt bidrag.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

407 KOMMENTARER

  • Nog undervisar Expo alltid. Det gör de hela tiden. Man visar med all tydlighet vad man avser med sina handlingar.

 1. Nu ligger alla gamla tanter vars enda brott är att dom i affekt inte formulerar sig som byråkrater i sociala medier risigt till.

  • Ja, det är oerhört illa och ingen vettig människa skulle frivilligt lägga en tredjedel av sin lön på detta trams. Jag tänkte direkt på min Mormor och hur hon skulle råkat illa ut om hon levde då hon inte förstod hur allt kunde bli så illa, så snabbt och försökte förklara på sitt sätt som idag skulle alltså klassas som ”högerextremisism” Stackarn skulle inte ens förstå att hon gjort fel.

 2. Herrarna på bilden borde ta en månads semester i Victor Orbans Ungern. Där finns en hel del för dem att lära, i stället för att sitta här hemma och staka ut vägen mot diktatur.

 3. Låter ju gott och väl. Men det finns större extrema grupper de bör inrikta sig på. Vänsterextremism och islamsk fundamentalism. Som dessutom samarbetar.

  Hur många hot och hur mycket hat har inte SD:s medlemmar fått utstå? Utan att någon har gjort något åt det. Men äldre damer som uttrycker sin oro för våldtäkt, då är det helt plötsligt ”hat”.

 4. OT. Söndagsmorgon. Plöjer nyheter till kaffet. Bomber, våldtäkt, bilrån, misshandel, inbrott. En vanlig lördagsnatt i det nya Sverige. Men ingen debatt. Medierna fokuserar på ”rebellerna” i Rimbo.

 5. Expo grundat av två paranoida vänsterextremister och som haft problem med sexuella ”ofredanden” inom organisationenen. Bra val i Absurdistan!
  Varför inte beslagta deras enorma register som är olagligt? Allas lika värde.

 6. Ännu mer värdegrundsflum är inte vad Sverige behöver. Men hur ska lögnen vinna om den inte får rita om spelplanen? Management by fear!

 7. ””en religiöst och partipolitiskt obunden antirasistisk stiftelse””

  Men de facto en juridiskt bunden sådan då den vill påverka rättspraxis.

 8. När Politiker gömmer sig bakom div beslut som inte tillåts att kritisera Ja då har det gått långt med tystnadskulturen i vårt land
  Vi lever fortfarande i en DEMOKRATI och personligen kommer jag aldrig att vika ned mig med att få uttrycka vad jag tycker i div frågor

  Migrationspolitiken är ett bra exp som man är livrädd att få kritik för

  Såg på programmet Russian Today nu på morgonen och intervjun med den Norska politikern Carl i Hagen mycket intressant intervju
  Bättre än att se på TV4 Muslimska Julmatskock

 9. Vad i hela helv*te är det här för nonsens? Ska de (vi) lägga pengarna på detta när gatorna är fulla med vänster-aktivister, PK-krigare och utländska gäng i överflöd? Snacka om snedvridet samhälle.

 10. Jag säger till många idag att om dom ej gillar demokrati så kan dom dra från landet,det brukar ta skruv ordentligt hos folket med iq fiskmås.

 11. Vänsterextremister ska fortsätta jaga vanligt folk med fel åsikter.
  Sverige fortsätter sin extrema väg med staten och media som draghjälp…

 12. Det är svårt att fatta att småpåvarna håller på som dom gör och kämpar att skapa ett samhälle snart i katastrof.Dom lär inte tjäna något på det framöver,det är dom högst upp som kommer belönas med toppjobb inom typ FN, inte dom.

   • På tal om det, han till vänster med armen om kommunistsjökvist påminner till utseendet om avlägsen kommunistisk släkting till mig som levt ett långt liv utan att uträtta speciellt mycket av nytta!
    Men han har en otrolig näsa för att finnas på plats hos äldre släktingar i livets slutskede för att fjäska till sig arv!

 13. Märkligt, allt detta tjatande om högerextremism i Sverige, de låter som Sverige är värre än tredje riket, men VART är dessa högerextremister? Jag ser dem aldrig, än mindre hör att någon faktiskt är högerextremist. Däremot kryllar det av islamextremister, som man släpper in dagligen i landet, men detta får vi inte prata om…

 14. TV4 ANDRA ADVENT
  Inleds i morse med matlagning utförd av en muslims kvinna med huckle! Vart är Sverige på väg????Redan på 2050 talet kommer Sverige sannolikt att få en muslimsk majoritet!!! Och vad det innebär kan ni lätt räkna ut. Utan en omfattande repatriering samt stängda gränser går Sverige mot en stor nationell katastrof!

  • Finns bara ett sätt. Jag nonchalera som om de inte finns, dvs stannar ej vid övergångsställen. Håller ej upp dörren. Springer rakt in i dem. Anmäler var enda bild på sociala medier där islam förekommer. Ett huckle leder alltid till anmälan om trakasserier och elakheter. För jag känner mig trakasserad av islam. För jag vägrar islam. Om det så kostar mig livet. Men hellre död än att återgår till en tid för 1400 år sedan.

 15. Så typiskt Sverige år 2018 ett par trehundra farliga hägerextrema resten är vanliga svenskar som har tröttnat. Dom borde fokusera på rätt sak istället. Men som sagt var säg sanningen vi vill fostra vanligt folk så Expos politik får fortsätta.

   • Fråga inte mig fråga politikerna. Ställer du frågan till mig så är frågan höger eller vänster men sätter man extrem efter blir det något farligt. Som vanligt har det blivit ett politiskt förstört ord.

    • Jag tycker att du själv ska förklara vad du menar med orden du använder. Det är du som sa att det var 200-300 högerextrema på plats, vilka var det och vad betyder det ens?

 16. Sånt här ska ju inte bekostas av skattebetalare, men så här går det till i vårt land och svenskens flathet är landets största problem.

 17. Expo är en ”religiöst och obunden antirasistisk stiftelse” grunnlagt på talmudismens dogmer….Leman, Aschberg m.fl. Med andre ord en hatisk antihvit propagandacentral sponset av marxister.

 18. Att inte med ett ord beröra vänsterextremism, som Säpo klassar som tredje värsta våldsextremism efter islamsk terror, avslöjar Expos egen vänstertillhörighet…

 19. Hej Experterna!
  Betraktas en ilsken hustru, som högerextrem, om hon skriker till en slö muslimsk eller judisk make, att han är en idiot, som kan fara åt helvetet?
  Riskerar hon att bli dömd i domstol?

 20. Expos ”döma rättkurs” sällar sig till andra aktivistsgrupper som tillåts indoktrinera rättsapparaten med sin egen agenda.
  När det gäller olika HMF är lagen tydlig med vad som gäller och det finns gott om vägledande avgöranden för den,som mot all förmodan, känner sig osäker på hur olika yttranden ska bedömas.

 21. En halvkriminell organisation, som Expo, skall alltså undervisa det svenska rättsväsendet. Resultatet kan ju bara bli gangstervälde.

 22. vänsterextremisterna verkar styra Sverige, en utbildning för alla meborgare i Sverige om vänsterns massmördare och hur vi måste stoppa vänstern vore verkligen viktigt för demokratin.

  Vi vet att den dagen vänstern får total makt den dagen är vår demokrati borta…

 23. Vi får inte använda extremistiska symboler medan vi låter kalotten och huvudscarfen florera fritt överallt.
  Stjärnan och halvmånen är inget annat än att säga ,om du inte är som oss skall du dö eller förslavas för vi har guds lov.

 24. En Kommunistcentral får mig att ännu mer att inse, att vi har ”icke svenskar” i vårt land som inte på något sätt är av ett Vikingafolkslag, utan förskjuter svenska folket!
  Det finns otaliga bevis på, att folk som har kommit till Sverige för 7-8 hundra år sedan att deras släktled har aldrig blivit svenskt!
  Så ta reda på om ni har den äkta Vikingens påbrå!
  Själv har jag bevis ifrån mina Vikinga-rötter, som tydligen visar på att inte någon kan förändra min kärlek till mitt Fosterland som kommunistpöbeln vill dräpa!

 25. Expo består väl till största delen av fanatiska våldsbejakande vänsterextrema stollar. Ska galningarna inom Expo tillåtas sätta agendan för och utbilda anställda inom vårt svenska rättsväsende så slutar det med att Sverige blir en hemsk diktatur.
  /CC

 26. Polisen har viktigare saker för sig än låta sig ”utbildas” av vänsterextremister vars bakomliggande främsta syfte (i vanlig ordning) är att kväsa sina meningsmotståndare. Islamism och vänsterextremism är större rörelser och kan samtidigt växa ohämmat.

 27. Expo är lika obunden med sina bidrag från stat och intressegrupper som när en bajskorv lämnat kroppen. Bajset (produkten) är fortfarande ett resultat vad du stoppat i dig. Likaså är Expos produkter.
  Nåväl, de jagar ju gamla pensionärer och mindre begåvade skribenter som inte kan skriva pk. Samt folk som tycker de har rätt att kritisera invandringen i yttrandefrihetens namn. Jag tycker jag tillhör den sistnämnda gruppen. Problemet med HFM är indelningen i grupper. Generaliseringarna som är olika utifrån etnisk härkomst eller religion. Jag får säga och skriva att alla kristna har IQ 0. Men får inte göra det med muslimer. Skillnaden är politisk. Man skiljer de etniska grupperna åt. Vilket är tvärrasistiskt mot den svenska befolkningen. Man får alltså generalisera alla svenskar som koloniala slavhandlare, förtryckare samt våldtäktsmän
  Sen det här med orden. Man får inte peka ut invandrare som problem. Men man får peka ut orter och utanförskap som problem. Vilket är i princip samma sak.
  Det blir sinnessjukt och dessutom kommer det generera ännu fler hatiska och arga personer.
  Sen kommer alla religiösa motsättningar från mellanöstern komma undan. Vänstern och många muslimer hatar Israel därmed judar. Man uttrycker det mer eller mindre öppet. Men det verkar vara ok i Sverige. För det är en legitim kritik av politiska skäl.
  Utbildningen kommer bli en vänsterextrem politisk skola i att tänka för jurister.

 28. Inte kan väl en blind leda en blind, då ramlar båda i gropen.

  Högerextremism på internet.
  Enligt Expo själva är man en religiöst och partipolitiskt obunden antirasistisk????

  Men dom får inte glömma utbilda mot vänsterextremism, men då är dom partiska.

  Tänk om jag fick beskriva mig själv?

 29. Johan Nordqvist från ”Juridikfronten” är överlycklig över att få ta en selfie med kommunistledaren.

  Namnet Juridikfronten säger allt.

 30. Man bör följa Rysslands exempel och stämpla dessa medier, NGOs och andra organisationer och företag som finansieras av utländska intressenter och motarbetar Sveriges intressen och på andra sätt förföljer svenska medborgare, som ”utländska agenter”. Mycket effektivt, demokratiskt sanktionerat och en garanti för stabilitet i landet och värnande om yttrandefrihet. Det är svenska medborgare som skall ha dessa rättigheter, inte tvivelaktiga organisationer och medier. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/utlandska-agenter-sa-vill-ryssland-marka-medierna

 31. Vänsterextremister skall motverka högerextremister.. Så gulligt. Nu har jag inte mycket för extremister åt något håll men i detta fall föredrar jag det omvända alltså bort med Sjöstedt o hans extrema vänstersvans.

 32. Extremister ska utbilda fler extremister???…. och skattebetalarna måste betala!!! Sånt händer bara i sverige och nordkorea!!!

  • Ja, men två grejer då:
   1. Vad gör SD egentligen åt allt detta? Varför har inte SD krävt att dessa organisationer brännmärks som ”utländska agenter” samt stryper deras bidrag? Jag inväntar SD-respons här.
   2. Folket har röstat för denna utveckling.

   • Kanske för att vissa i toppen i SD gärna tar hjälp av expo.
    SD kommer inte göra något, det är styrd opposition som har till uppdrag att lura till sig invandringskritiska röster.

    SD vem jobbar ni för?
    SD-kvinnan Hilda Frick vill hänga ut prosvenska debattörer som protesterar mot FN:s självmordsavtal.

    SD:aren Hilda Frick, tidigare F!, har hamnat i blåsväder efter att på Twitter ha eftersökt identiteten på en opinionsbildare som uppmanade folk att delta i gårdagens manifestation mot FN:s självmordsavtal på Mynttorget i Stockholm.Hilda Frick
    @frickhilda
    · 8 dec. 2018
    Ngn som har lust att avslöja den här snubben ”Annie” också eller

    Jeff Ahl (AfS)
    @Jeff_Ahl
    Någon som vill reda ut vem Hilda Frick jobbar för? @samnytt borde kanske gräva? Det är i alla fall inte för det svenska folkets bästa. Är du smygmedlem i F! fortfarande? Dina Expo-fasoner som syftar till att utsätta en modig svensk kvinna för fara är ett riktigt lågvattenmärke!

    182
    13:17 – 8 dec. 2018

 33. Jag tycker att Expo-folket ska gå en kurs i arabiska i stället. Då får de möjlighet att upptäcka all muslimsk extremism i sociala medier.

 34. Expos främsta uppgift har på senare tid varit att jaga svenska pensionärer som kritiskt skrivit om 7-klöverns asyl- och invandrings-politik. HMF-lagen används idag flitigt för att åtala och döma helt vanliga (ofta äldre) svenskar som inte har högre högre bildning. HMF-lagen är en klasslag som bara kan användas mot svenskar och då nästan uteslutande mot svenskar som inte har högre bildning och förmåga att uttrycka sig sofistikerat. Jag menar att HMF-lagen är hemskt och att den omedelbart måste avskaffas. Den hindrar vanligt folk från att skriva / säga / förmedla sina tankar. HMF-lagen passar bara in i en diktatur. Och frågan är om Sverige nu håller på att bli en diktatur.
  /CC

 35. Herregud. Expo är en sekt där ingen ens kan bli medlem. Styrelsen väljs ut av ”högre krafter” Demokrati är det sista EXPO ägnar sig åt. – Hela organisationen är bokstavskommunistisk och har en scientologisk struktur. – Idag har de även startat firman Acta Publica där de åsiktsregistrerar hela svenska folket. – Våra ledare och makthavare är helt DN-skadade om de anlitar EXPO. Expo är en sekt. För att slippa betala skatt drivs Expo som en vinstdrivande stiftelse och INGEN kan bli medlem i den sekten. Det finns INGEN insyn. I Danmark och Norge har säkerhetspolisen slagit sönder EXPOs systerorganisationer REDOX och SOS Racisme. I korkade Sverige anlitas de av polisen.

  • Är inte helt säker, men Expo är en förgrening av ADL vad jag läst och har därmed mycket mäktiga globala krafter bakom sig som döljer sig bakom draperierna.

    • Och genom att vara en stiftelse, minimerar man insyn och transparens. Ljusskyggheten är ett mantra med ett sådant upplägg. Stiftelsen som juridisk associationsform bör upplösas i en rättsstat med demokrati.

   • Är ju bara att läsa alla judiska namn som finns i expo och deras sponsorer för att förstå.
    Men alla är så fokuserade på Islam. Ja islam är inget vi ska ha här men man måste ju se sjukdomen och inte bara symptomen till sjukdomen.

    • Jag skulle inte hänga upp mig om folk är judar eller inte. Det handlar snarare om folk inom makten (med olika etniciteter) som vill kontrollera oss folk och sälja ut allt vi har till globala härskare.

   • Helt rett! Expo er en ”semittisk” kamp-og propagandacentral hvor hatobjekt #1 er ”de hvite folkgrupper” som per automatikk er ”rasister”.

 36. Om ni har barn som går i skolan, var då väldigt uppmärksamma på vad lärarna tutar i era barn om värdegrunder.
  Expo har också ett samarbete med Lärarnas Riksförbund.
  Mina barn får sina ”värdegrunder” hemifrån. (Och dom stämmer garanterat inte med skolans)

  • Frågar är vad man gör under de timmar skolan har dem i sitt våld och tutar i dem en massa förvirrat ”värdegrundssnack” . För det är precis vad som händer. Jag har märkt det och det är som att man själv måste vara en kompenserande motvikt som gör att det blir en förvirrande konflikt mellan auktoritära vuxna. Förutom det har skolan dessutom blivit slapp har jag märkt. Både gällande utbildning och disciplin.

 37. Svensk polis skall inte nedlåta sig av att ”utbildas” av Stalinister. Hur kan det ha blivit så här galet. Vad händer i Stockholms innerstad egentligen?

  • Vi får väl se vad som är kvar efter Nyår. En besvärlig tid blir det nog.
   Inte minst för politiker och våra muslimer som hatar Svensk Jul.

 38. Börjar likna Sovjet och DDR! Vad har de i siktet? Åsiktsförföljelse och processer på ”halvprivat” nivå – en fruktansvärt obehaglig utveckling. En oberoende(?) stiftelse som jag antar att EXPO beskriver sig som har ingenting med medborgares privata uppfattningar och åsikter att göra! Eller är de den dolda/mörka statens förlängda arm?

 39. Ja LEKSAKSFABRIKEN leverera det ena efter det andra Leksaksprojektet med Sv Folkets Skatter….
  Inte Tu Tal om annat…

  Samtidigt som de ledande BJUDER in till Fredssamtal passar SAAB på att leverera En Miljardorder på Krigsmtrl till Saudiarabien som är effektivt att förgöra Befolkningen i Jemen på t ex, Jamen…Jamän…

  Varken Wallström el Johanson vill förklara hur man kan Dubbelarbeta med sitt engagemang i Jemen, Jamän…

  Man SILAR Mygg och Sväljer Kameler så det står härliga till i lilleputtelandet Sverige medans Tyskland, Norge, Danmark och Finland har Stoppat och Fryst sina Leveranser till denna DIKTATUR…!

  Det behövs Utbildning i Etik i Moral bland Sosseriet och det bör EXPO driva hårt För sej själva ihop med sina Bidragsgivare per omgående!!

 40. Jag minns när Dörrödsbonden, Sven Petrén, stämplades som ”högerextrem” av eXpo på 90-talet. Av detta förstår man att de håller sig med ganska vida och opreciserade definitioner. Hela deras agenda är i grunden totalitär och handlar om att till varje pris hindra en fri och öppen debatt. Åsiktspluralism går nämligen inte ihop med kulturmarxism och vänsterextremism.

 41. Tage Erlanders femtonde koncentrationsläger, ett mycket hemligt, förvarade ytterlighets-kommunister. Öppningsdags i ny regim?

 42. Det kommer bli ändring i det här landet också,den dagen ekonomin slår hårt mot hushållen.Sen är svensken så jäkla trög att givetvis kommer vi vara sista landet som det gäller.

 43. Jag gillar inte förbud. I en demokrati bör det mesta vara tillåtet. Men frågan är om vi verkligrn ska tillåta Expo .. som är en våldsbejakande extrem vänstergrupp som i grunden är hemskt odemokratiskt.
  /CC

  • En totalitär extremistorganisation som ägnar sig åt kulturmarxistisk åsiktsrepression sätter hela demokratins fundamenta ur spel.

    • Jo, och belönas med finansiellt stöd med svenska skattebetalares pengar. Följ pengarna och du hamnar
     på Kulturdepartementet och hen b kunke.
     OK, Allmänna Arvsfonden (LO) är ju också med och
     stöttar men mer i skymundan.

 44. I den mån där finns någon rasism så kommer den från det faktum att här finns andra raser. Problemet är skapat av våra politiker, kapitalister och globalister.
  Det är inte så att man som barn växer upp med tron ”när jag blir stor ska jag bli rasist” – nej, dessa mekanismer kommer inte ur ett vaccum, där finns ofta nog sakliga skäl till varför en person kan förändras.

  Jag bestrider också att det är någonting som är negativt att vara rasist men då bestrider jag också rätten av någon annan att ta tolkningsföreträda vad ordet betyder och vad man menar med det. För mig handlar det oftas om en rent sunt självförsvarande in-grupps preferens för sin egen ”förlängda familj” i vårt fall etniska Svenskar.

  Gula Västarna i Frankrike är ett bra exempel på hur det importerade problemet kommer utspela sig. Även ifall många av dem inte är vakna nog att inse att deras enorma skattetryck och låga löner är ett direkt resultat av massivt stor invandring över årtioenden och det är detta som förstört Frankrike så kommer den blinda hönan hitta sitt korn.

 45. Jaha, EXPO är en antirasistisk rörelse? Hur vore det om man var ickerasistisk istället för det betyder någonting annat.
  Antirasistisk betyder nämligen antivit.

 46. Hur definieras högerextremism? Är högerextremism att älska sitt land, sitt folk, sitt språk och sin kultur och vilja bevara och skydda allt detta? Är högerextremism att vilja ha kvar folkhemmet? Är högerextremism att vilja ha folklig demokrati på nationell nivå och inte en totalitär oligarki på EU- och FN-nivå? Är högerextremism att anse att vidöppna gränser är ett hot mot landet, folket, språket, kulturen, naturen och ekonomin? Det som pågår är ondska med stort O mot hela mänskligheten.

  • För Expo är den som är infödd svensk och som har svenska rötter eller den som har vita biologiska DNA-anlag högerextrem.
   /CC

   • I så fall är även somliga Expo-medlemmar högerextremister. Det är i alla fall inte Tobias Hübinette, Expos grundare. Här ett exempel på ett avskyvärt uttalande av denne ”antirasist”:

    ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

    (Källa: Creol, nr. 1/1996)
    Här är ett

    • Skrämmande! Det där uttalandet Hübinette gjort borde Samnytt skriva en hel artikel om. Han önskar oss ”blod och lidande”. Riktigt skrämmande.

    • Hübinette är sannolikt mentalt störd och borde tvångsundersökas.
     Uppenbart är han också genetiskt defekt då han ser ut som någon tryckt upp hans näsa i hjärnan vilket också skulle förklara hans mentala kapacitet.

     Ras-mixade människor som han vet ej heller vilken roll eller identitet de har, de är fångade i ett limbo och går runt i livet förvirrade och förbannade på alla som har en identitet.

     Egentligen är det synd om han, han kunde inte välja sina föräldrar ej heller att hans mor valde att ras-mixa. Tror fan att han önskar samma öde till alla andra.

  • De har placerat alla dessa saker under en sådan etikett för att det skall låta så inför den oinsatte och mentalt förlamade svensken som köper precis allt som kommer ifrån SVT och övriga MSM. Det är etiketter för att förfalska folks åsikter.

   När demonstrationer arrangeras som värnar om just dessa saker du nämner står skrikpöbeln och skriker fascism och högerextremism och nazism. Fast det är de själva som står för fascismen och maktens förtryck.

  • Enligt Nationalencyklopedin innebär högerextremism ”förfäktandet av
   högerståndpunkter och värderingar som ligger utanför vad som är
   förenligt med politisk demokrati.

  • Det du beskriver är väl närmast att betrakta som Nationalism med konservativa värderingar. SD`s ideologi ligger nog nära till hands.

  • Nej, det är klassisk liberalism.

   Idag är ordet liberal kidnappat av kommunister och halvkommunister som talar om vänsterliberalism, vad det nu är för något.
   Partiet Folkpartiet fick lov att byta namn till Liberalerna, eftersom den nuvarande politiken på intet sätt liknar den folkpartistiska och utomstående skall duperas till att den halvkommunistiska litanian skall uppfattas som liberal. Detta trots att den inte har ett uns liberalism i sig.

   • Liberal är i dag liktydigt med globalist. Fast det är även moderat, centerpartist, kristdemokrat, socialdemokrat, miljöpartist, vänsterpartist, kommunist och feminist.

 47. Expo med kopplingar till den autonoma vänstern.
  Själva terrorister.
  Vad de kan utbilda i är hur man terroriserar oliktänkande,.

  • Det är rundgång inom integrationspolitiken och dessa sk organisationer. Det har ju i evighet pratats om upphandling, armlängds avstånd, strikta och transparenta kriterier, opartiskhet osv. för att förhindra korruption, men det är bara på pappret. Nu har vi icke-demokratiska, icke-parlamentariska, snudd på terrorstödjande organisationer som sätter agendan, och utbildar statsmakten och dess instrument. Oskickligt, osmakligt, aningslöst, kafkaeskt!

   • Och så har vi 261 anställda på UD som anser sig ha ansvaret
    och all rätt att vara de som bestämmer på departementet utan
    inblandning från oliktänkande.
    UD är egentligen en grupp inavlade kommunister som skaffat
    sig makt och inflytande via (S) och (V). Den makten har de nu
    beslutat att behålla, och fan tar den som vågar peta i den fina
    soppan!
    Man behöver bara säga schori så får man kväljningar. Vid
    maggot så blir det etter värre.

 48. Expo är en kommunistsik organisation, de saknar all kredibilitet. Det är framför allt vänsterns aggressiva odemokratiska rörelser som är en fara för Sverige, de är många och attackerar demonstrationer som är lagliga och har blivit godkända av myndigheterna. De enda terror attacker vi sett i Sverige är relaterade till IS och muslimska religösa samfund vilka Expo stöder.

 49. Det är samma sak som om NMR skulle utbilda rättsväsendet om vänsterextremism i det svenska systemet. — Och skattebetalarna tar notan.

  • Jag tror att en sådan utbildning hade varit mer objektiv än vad Expo kan åstadkomma i fråga om ”högerextremism”.

 50. Sverige har blivit en riktig diktatur.Yttrandefriheten stryps succesivt.Svenskarna vågar inte protestera heller som t ex fransmännen gör just nu.Detta land är nog helt kört.
  God natt,Sverige!

 51. Självklart måste de ta makten över rättsväsendet och den repressiva kraften. Så att de inte får för sig att inse vilka de riktiga extremisterna är.
  Eller bibehålla makten kanske är en riktigare beskrivning.

 52. Jag älskar mina barn.

  Den kommentaren kommer snart flaggas som ’högerextrem’, låt Expo härja lite till så blir det så.

 53. Och NÄR utbildas Polisen av EXPO i vänsterextremas dito?
  Nähä, EXPO är själva en del av vänsterextremismen…..

 54. Det är fullt inbördeskrig mellan arabiska klaner i Malmö och Polisen anlitar Södermalms-expo för att leta ”nazister”. Snacka om skenmanöver från EXPOs sida. Klassiskt psyops. Låt inbördeskriget i Malmö pågå så inofficiellt som möjligt. Istället skall polisen jaga åsikter på facebook. Samtidigt är det sprängningar och skjutningar precis varenda dag i Malmö.

  Detta är den senaste bomben inatt
  https://www.sydsvenskan.se/2018-12-09/flera-explosioner-i-malmo-en-till-sjukhus

 55. Det är på något sätt typiskt för Sverige att vänsterextremister ska få mandat att peka ut och jaga ’högerextremister’. När åsiktskorridoren inte längre kan styra vad som får sägas är gummiparagrafen hets mot folkgrupp ett verktyg som med hjälp av domstolsväsendet kan användas för att kontrollera åsikter. Sveriges åsiktskorridor har tidigare alltid filtrerat all offentlig information. För inte så länge sedan blev man per automatik en högerextremist om man röstade fel eller en islamofob om man kritiserade minsta lilla sak om islam i sociala medier. Man var rasist om man läste alternativ media. Att man överhuvudtaget började läsa alternativ media berodde i själva verket på att msm och public service ogenerat undvek att informera sakligt och sanningsenligt om brottslighet som av allt att döma var importerad. Självkritik har aldrig varit en egenskap hos dem som vill styra nyhetsflödet och vad som debatteras.

 56. Liknar situationen i USA, där bland annat Facebook anlitat en vänstervriden anti-demokratisk organisation, som maskerat sig själva som en medborgarrörelse, för att ”hjälpa till” och gallra bort fake news (läs: socialkonservativa nyheter).

 57. Sverige behöver sina egna ”Gula Västar”.Rörelsen som är folkig, stridig som har inga så kallade ledare (alla deltagare är väl ledare själva där!).Som visar till s k ”regeringen” vem som har makt på riktigt.

   • Den som fanns där behövs aldrig mer. Nu skulle alla riksdagens ledamöter och regeringen bytas ut för att aldrig mer bli återvalda.
    Undantag för SD`s ledning och ledamöter.

  • Det enda jag vet är att hon lever i högönsklig välmåga på dina och mina skattepengar . Sedan fuskar och fifflar väl hon som vanligt och vänstrar med f.d livvakter. Förresten ? Har kärringen samhällsfinansierad livvakt fortfarande ? Skulle var bra att veta.

 58. Är det inte lite väl övermaga när Expo tar på sig ansvaret att undervisa rättsväsendet för att öka deras ”förmåga att bemöta rasistiska idéer, myter och konspirationsteorier” ?! Är det inte att blåsa upp sig lite väl mycket?!

  FÖR DET FÖRSTA kan de inte ta patent på att deras åsikt om vad som är ”rasistiska idéer” är de rätta.
  Det kan också vara en ”politisk ståndpunkt” som alla har rätt att ha !!

  FÖR DET ANDRA borde Expo – som enligt egen uppfattning anser sig vara intelligentian för vad som är rätt och fel – inse att ”myter och konspirationsteorier” har sin grogrund i deras, massmedias och politikers mörkläggning för folket av VERKLIGA fakta.
  Vi har, mycket tack vare JUST genom de ”sociala medier” som bl.a. Expo bevakar och strävar efter att släcka ner, blivit upplysta om all skit som ’eliten’ undanhållit folket under långa tider och det är såklart MYCKET besvärande att inte få operera i lugn och ro längre, utan insyn av kritiska ögon!!

  FÖR DET TREDJE ska Expos objektivitet grundligt ifrågasättas, när de inriktar sig på att dessa problem enbart förekommer på den högerextrema sidan!
  Expo borde – som de självutnämnda experter de anser sig är – vara väl medvetna om att den person som fungerar som ’tamburmajor’ åt expo-killen (vem det nu är) på bilden, har stora problem med att styra upp sin skrän-och-våldsvänster.
  I många fall, kanske i de flesta är det just dessa ”rättänkare” som med sina revolutionära metoder skapar eget ’rättsväsende’ för att omvända de som enligt dem har ”fel åsikter” – genom odemokratiska, ofta våldsamma rättsvidriga metoder.

  SÅÅ, Expo . . ta och uppdatera er objektiva förmåga eller lägg ner ert självpåtagna besserwisser-projekt !!

 59. Det är bättre de lär rättsväsendet om vänterextremism på nätet, eftersom de är en del av det. De insikterna bör vara självupplevda och sanna, till skillnad från den andra sidan de bara spekulerar om.

 60. En till synes fridsam pensionär som skriver en kommentar är i själva verket en del i en högerextrem miljö. Om hon hoppar av och likt Expo samarbetar med kommunistorganisationer mot rasism och/eller AFA blir hon avhoppare och kommer att stödjas. Viktigt och bra att myndigheterna får kunskap.


  OT/tips för Samnytt: Media i väst har fått en ”ny Alan Kurdi”, som tycks visa vitas rasism? Äkta waterboarding/tortyr, dvs några droppar vatten på huvudet:

  https://youtu.be/wJ16Wyu7nPg

 61. På sidan EXPO Exponerat kunde man läsa alla domar mot medlemmar/tidigare medlemmar.
  Det var våldsbrott som misshandel, barnmisshandel och mordbrand.
  Sparade tyvärr inte den när jag läste den för några år sedan. Nu har regimen lämpligt nog städat bort den.
  Någon här som tog en skärmdump?
  Håll er undan om denna organisation dyker upp på er arbetsplats.

 62. Autonoma vänstern presenterar sig själva som lösningen
  på problem med näthat och rasism, en ulv i fårakläder
  gör entrè.

 63. Motbjudande men inte förvånande att i vårt land behöva se en rep. för en åsiktsregistrerande kommunistorganisation , hänga om halsen på en ( Kst) vänsterledare. Deras svårigheter att finna vänstervåldsverkare o AFA gangsters är talande. I mina ögon skulle samtliga hämtas in o åtalas för illegal informationsinsamling. Vi har faktiskt åsiktsfrihet, ännu, i vårt land. Ännu!! Expo = KGB. Sant.

 64. Och så påstår folk att det inte finns någon judisk makt som infiltrerar samhället och vill ta död på det vita folket.
  En uppmaning till er som inte tror på oss foliehattar, se sjukdomen inte bara symptomen.
  Vårt folk kommer dö ut om ni inte lyfter era blickar och ser vilka som styr i nästan vart enda land exklusive några länder i östeuropa.

  • Det finns tre områden som dessa eviga revolutionärer absolut inte får råda över; ekonomi, religion och information/vetenskap. Under medeltiden hanterade kyrkan denna fråga på ett föredömligt sätt. Judarna levde för sig och hade ingen rätt att blanda sig i kristna angelägenheter. I gengäld fick ingen kristen skada en jude, störa judarnas gudstjänst eller förstöra deras begravningsplatser. En mycket sensibel och förnuftig hållning på ett närmast olösligt problem. Alternativen till denna hållning har vi sett de senaste 500 åren. Ständigt återkommande revolutioner med judarna ömsom figurerande i bakgrunden eller i fronten. Eller så de kristnas reaktioner mot subversivt judiskt beteende. Det finns en anledning till att de har blivit fördrivna från hundratalet länder genom historien. Reaktion mot ett subversiv verksamhet och inget trams om ras, blod, näsors vinklar eller skallformer.

 65. EN LAGSTIFTNING som kriminaliserar människors åsikter och yttranden kräver naturligtvis också en politisk indoktrinering så att folk tänker rätt, inte minst inom rättsväsendet. Bidrag till verksamheten administreras av Sanningsministeriet (MUCF).

 66. Vad tycker Säpo om Expo? Har för mig att Säpo nyligen klassade vänsterextremism som den största faran mot vårt samhälle jämte islamism.

 67. Högerextrem är ett relativt begrepp som skiljer sig åt mellan olika länder. I Sverige betyder det nog att man inte är vänsterliberal.

 68. Infiltrationen av det otäcka kommunistpatrasket och övriga obehagliga socialisttroll på landets instutioner och tunga myndigheter ökar allt mer. Smarta är dom dessa djävlar som lyckas med detta, för detta patrask insåg redan för flera årtionden sedan, att dom omöjligt kan lura hela svenska folket, och därmed är det omöjligt att ta makten i vårt land. Det enda alternativet är en långsam smygande infiltration på myndigheter och instutioner och media, samt alla dess lärosäten, där är vi nu, dessa djävlar kan lura och dupera alla unga och historielösa medborgare, samt att ca 80 % av den importerade parasiterande sörjan är dess bundsförvanter och röstar också så i valen.
  Demokratin är nu hotad på allvar, då även tjänstemän på regeringskansliet öppet har talat om att dom kommer att obstruera om något parti som inte delar deras värderingar kommer till makten, samma ord har även lärarhögskolan i Stockholm uttalat, även på journalisthögskolorna har dom lyckats med infiltrationen. Vi har nu kommunistiska äggläckningscentraler på våra tyngsta lärosäten som varje år ger ifrån sig en kull av socialistiskt indoktrinerade varelser som för smittan vidare i vårt samhälle. Denna infiltration av socialisttroll måste nu stoppas, hur det skall gå till lär nog bli den svåraste nöten att knäcka, då deras respekt för demokratin är lika med noll, då kan man ju ställa sig frågan hur blir man av med detta patrask om man snart inte vågar uttala sitt motstånd mot infiltrationen utan att det blir påföljder från infiltrerade myndigheter. Hur som helst verkar det som om vi kommit till vägs ende för att kunna bli av med detta socialistpatrask med demokratins hjälp.
  Men ett duperat och som kollektiv korkat folk har själva skapat denna situation och får nu känna på hur det är att vara en andra klassens medborgare i sitt eget land, och arbeta i sitt anletes svett för den nya globala försörjningsinrättningen Sverige, som nu de facto existerar, och som nu åttagit sig att försörja horderna av sunkig parasiterande sörja som nu väller in i vårt land, alltmedan våra gamla och sjuka ligger i sina nedpissade blöjor, och matas med mickrovärmd ”kråkmat”, då resurser till en anständig vård och behandling saknas. FY FAAN !

 69. Vänsterextrema håller utbildning mot högerextrema, vilket skämt. Börjar det inte gå alldeles för långt nu.

 70. Det va detta ett modigt folk gick ut för att ta strid emot i Tyskland på 1920-talet.
  Nu har dom kopplat ett grepp om Svearike och vi kan sakta se hur man vill förinta det vita folket.

 71. Det enda högerextrema partiet i Sveriges Riksdag är Centerpartiet.

  Det är numera med god marginal längst till höger på höger-vänsterskalan.

  Långt till höger om till och med Moderaterna:

  * Centerpartiet vill avskaffa LAS vilket kommer att ge fullt kaos på arbetsmarknaden. Detta vill inte ens SAF, Svenskt Näringsliv. Centern är Tokhöger.

  * Centerpartiet vill införa marknadshyror. Detta innebär att vanliga svenska pensionärer vräks för för att ge plats åt Centerns importerade 30-40 miljoner muslimer från Mellanöstern.

  * Centerpartiet vill avskaffa Strandskyddet för att bygga lyxvillor och spärra av attraktiva stränder för friluftslivet och vanliga svenskar.

  * Centerpartiet vill införa enorma lönesänkningar för mycket stora löntagargrupper. Får de igenom detta kommer lönerna att sänkas för alla löntagare. Då kommer efterfrågan i handeln och efterfrågan på bostäder att kollapsa och Bostadsbubblan havererar. Det innebär att bankerna kommer att ta villor/bostadsrätter för miljoner svenskar – men att de kommer att ha sina enorma bostadslån kvar.

  Så, Centerpartiet är utan tvekan ett mycket samhällsfarligt högerextremt parti.

  Så – SÄPO. Håll koll på högerextremisterna i Center-miljön. De har visst något slags klöverblad som sin högerextremistiska symbol.

  • Centern är inget Mittparti…
   Går helt i Globalisternas ledband…

   Annie har två idoler…
   Maggie Thatcher o Ayn Rand!

   Kan man bli mer höger?

   • I Sveriges Riksdag kan man definitivt inte bli mer höger.

    Centerpartiet har passerat gränsen till Tokhöger för länge sen.

    Till och med Svensk Näringsliv skakar på huvudena…

   • Det finns inte en chans för kommunerna att hyra något.

    Även kommunernas inkomster kommer att sänkas enormt om Centern får igenom sina lönesänkningar.

    Centerpartiet är fullständigt galet. Det är ett extremt samhällsskadligt parti.

 72. Det vill sig inte riktigt med högerextremism. I Ludvika var det vakter vid varje fullmäktigesammanträde pga. nazisten som var invald. De sk. nazisterna lade ner enormt med arbete för att få en plats i fullmäktige. Denna enligt EXPO enorma rörelse nådde inte ens i närheten av en fullmäktige plats. På 1 maj tågade en enorm skara mot nazismen genom stan hit bussade från hela Dalarna. Nu sitter en fet rå kommunist i fullmäktige till yrket slaktare inga extra åtgärder vidtagna.

 73. I USA följer man upp i registrer dömdas tatueringar, symboler osv. Om vi inte redan har ett register är det ju bra om Expo kan skynda på detta och göra något vettigt.

 74. På nysvenska kallas det hets mot folkgrupp när folket kritiserar politikeretablissemanget och regimtrogen media för deras gemensamma projekt – folkutbytet.
  Demokraturen är i vissa avseenden vidrigare än renodlad diktatur.

 75. Juridikfronten är ju rena maffiaorganisationen. De har satt i system att själva skriva hatfulla kommentarer på bloggar och sedan kräva 5000 kr i skadestånd av bloggägaren med stöd av lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor.
  https://goo.gl/EKRqUC

 76. Sanningarna som väcker folk är EXPOS och alla förljugna människors fiende. Eliter och islamister-terrorister nöjda över alla som samarbetar för massinvandring och islamisering. Och eftersom Bibeln också bekräftar denna pågående satanistiska ondska så konspirerar väl Bibeln också enligt Expos logik.

  Skönt känns det att veta att man som syndare i.a.f. inte sporrar den ondskan personifierade elitagendan när man har fosterlandsvänliga värderingar.

 77. Jag reagerar på formuleringen om ”de högerextremas taktik”. Om ”taktik” är Expo’s eget ordval så låter det väldigt konspirationsteoretiskt (något Expo alltså utger sig för att motverka).
  Alla skrattade vi åt DN-reportaget som gick ut på att ”de högerextrema försöker påverka valet… med humor!”. Vi skrattade för att det var så tafatt och ja – humorbefriat. ”Påverka valet” – no shit?, ”med humor!” – nej, du skojar!!!
  (DN insåg emellertid det idiotiska med detta och Fredrik Strage medgav att den ifrågavarande ”högerextrema humorn” – vad nu detta är – trots allt var ganska träffande.)
  Jag är optimistisk. EXPO är en kroniskt humorbefriad organisation (humorlösheten är liksom dess nisch) som hatar intellektuell frihet och har vida överseende med extremvänsterns hotfullhet, våldsbenägenhet och hatverksamhet. Kort sagt, en organisation med bristande verklighetsförankring och således bristande tolerans.
  Att EXPO skulle va förmögna att påverka juridiskt skolade med föreställningar om ”högerextrem taktik”, som något särskilt graverande, låter inte särskilt lovande.
  Så länge ordet är fritt och samhället är någorlunda demokratiskt kommer EXPO förbli en outtömlig källa för humor.

 78. Ersätt ordet högerextrem med åsiktsfrihet så blir det korrekt. Sverige är en diktatur, det är bara att det är maskerat än så länge.

 79. Vänsterextremister skall alltså ge en ”kurs” för domstolsväsendet om ”högerextrema miljöer”.

  Då bör i konsekvensens namn högerextremister ge en ”kurs” för domstolsväsendet om ”vänsterextrema miljöer”.

  Rent praktiskt bör det väl innebära att NMR håller en skattebetald kurs om vänsterextremisterna på EXPO och deras symboler på Internet…

  Så –  Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF – dags att upphandla ännu en kurs för våra skattepengar.

  Från NMR. Överskottet går oavkortat till inköp av fler flaggor men T-runan…

 80. ”högerextrema” är ett vilseledande uttryck. De borde specificera detta genom att säga vad det faktiskt gäller: ”Högerextremism inom vänstern på nätet”.
  Av denna enkla anledning att det är inom vänstern som allt hat finns och det är inom vänstern som acceptansen och själva strukturen för våld och användandet av våld för att uppnå förändring existerar. Inom borgerligheten, speciellt den konservativa delen, äks politiska högern, är våld som arbetsmetod för att förändra samhället avskyvärd. Förändringar ska ske genom lag och ordning, något som vänstern hatar och anser sig stå över.

 81. Alla är ”högerextrema” om man inte har samma åsikter som marxisterna, tänka på det svennar. Även fast ni är politiskt obundna mm så kvittar det. Förföljelsen mot oliktänkande har hamnat i ny växel i diktaturen sverige. 1984 blir mer och mer en verklighet.

 82. När rättsväsendet låter vänsterextremister utbilda dem så säger det väldigt mycket om hur korrupt vårt rättsväsende är. Det förklarar också varför många åklagare agerar i vänsterliberal inriktning.

  • Jah vi har ju redan sharia i domstolarna sen ett antal år, yttrandefriheten är borta. Så det blir bara bättre eller hur? Folket vill ha detta.

  • pga folket är obildade när det gäller marxismen, där av toleransen mot den sortens fascism. Hade folk blivit lika pumpade om marxismen som nazismen så hade skiten försvunnit på många områden.

 83. Är det inte bättre om EXPO håller en kurs om vänsterextrema miljöer? Där måste deras kunskap vara nästen oändlig

  • Expo skall inte hålla några kurser alls. Organisationen bör stängas ner, alla som har någon koppling till denna terrororganisation skall ställas inför rätta. De som har suttit på ledande positioner skall dömas för landsförräderi och aldrig komma ut igen.

  • Det goda hatet, men det är ånga år sedan folk med hjärna visste hur extrem expo är med arshberg i spetsen.

 84. Och då fundera ju vän av ordning vem utbildar nämnda yrkeskår i ”vänsterextremism på nätet”??? För det måste ju vara lika, eller…..

 85. … och kurser i hur man ska hantera vänstervridna som Jonas Sjöstedt, kommunist, sozzepartiet, L och C + MP och Svenska Kyrkan, en rad dagstidningar son Dalademokraten, Aftonbladet med flera? Hur ska vi skydda oss mot dom?

 86. First they came for the socialists,/”fascist”/ and I did not speak out—
  Because I was not a socialist.,/”fascist”/.

  Then they came for the trade unionists,/communist/, and I did not speak out—
  Because I was not a trade unionist./communist/

  Then they came for the Jews,/ libertarian/ and I did not speak out—
  Because I was not a Jew./ libertarian/

  Then they came for me—and there was no one left to speak for me.,!
  expo /stasi
  får sina egna pol-pott vänner i slutändan.

   • du har misstolkat budskapet .1a stycket är ett känt väster argument som jag delvis har vänt på. sen brukar rabies hundar attackera sina egna.kommunism i Iran ,för att nämna ett exempel.

 87. GUDRUN SCHYMANS GAMLA ÖNSKAN!!
  En Kommunistcentral!
  Detta får mig att ännu mer inse, att vi har ”icke svenskar” i vårt land som inte på något sätt är av ett Vikingafolkslag, utan typer som förskjuter svenska folket!
  Det finns otaliga bevis på, att folk som har kommit till Sverige för 7-8 hundra år sedan att deras släktled har aldrig blivit svenskt!

  Så ta reda på om ni har den äkta Vikingens påbrå!
  Själv har jag bevis ifrån mina Vikinga-rötter, som tydligen visar på att inte någon kan förändra min kärlek till mitt Fosterland som kommunistpöbeln nu vill dräpa!

  • Dom där icke svenskarna som nu härjar i Sverige skulle jag vilja veta vilka du menar men tror att du blir anklagad för att vara antisemit om du skulle skriva det.

   • Om du har svårt för att förstå svenska språket är inte mitt fel!
    Förmodligen är inte du heller en riktig svensk med Vikingablod i dina ådror?
    Eftersom du drar en horribel slutsats och talar om araber eller semiter som är av samma ursprung!

 88. jaså så nu har vi nått stadiet då man tillsätter politiska kommissarier.
  naturligtvis är dom ”oberoende” och omfattas inte av de restriktioner som vanligtvis reglerar rättsvårdande instanser.
  dessa politiska kommissarier ska agera utanför lagen där nuvarande myndigheter inte kan agera.
  politiska kommissarier skall spåra upp och avslöja oliktänkande och straffa dom med utomrättsliga metoder.
  meningen är att sprida rädsla och skräck bland befolkningen.
  ingen skall känna sig säker någonsin någonstans.

  • Då kan Annie och Jan sätta munkavle,
   på sina högerfalanger i sina partier.

   Partidiktatur,
   råder snart,
   om inte redan
   i Alla riksdagspartier.

   Vart tog demokratin vägen?

 89. Varför inte en utbildning för utredare, åklagare och domare för att förenkla utredningsarbete om ”muslimskextremism” på internet?

  • Obligatorisk läsning av Koranen borde införas för utredare, åklagare, domare, lekmän och politiker. Förhoppningsvis skulle polletten ramla ner hos en del av dem.

 90. Eller så kan SÄPO utbilda rättsväsendet i hur man bedömmer riskerna med att släppa ut en islamist på gatorna i Sverige..
  .

 91. I stället för att köpa dyra åsiktskorrigeringskurser från Expo borde det vara lättare att kontakta Nord-Koreas och Kubas ambassader och be dem överlämna de instruktioner som staterna där ger varje åklagare och domare i sina kommuniststater. Där finns mycket matnyttigt som både de svenska kommunisterna och Expo skulle gilla. För det svenska folket är det bara att rätta in sig i ledet som Sovjetmedborgarna fick göra i sjuttio år och Kubas och Nordkoreanerna för göra fortfarande.

 92. Henrik Schyffert kan väl utbilda alla gängvåldtagna tjejer i att ”inte vara rädda”..

 93. Vem räknas som högerextrem och vad räknas som hat? Alla som har en åsikt som inte passar in i den etablerade statsapparaten och som ger uttryck för den? Man talar om att vi inte ska vara rädda för förändring utan vara öppna för nya tankar. Staten själv lagför de som tänker annorlunda och som vill vända skutan.
  ”Brottsligheten ökar…genom olika uttalanden”. Ord är mäktiga vapen som makthavare alltid fruktat. Man hotar med repressalier för att stämma i bäcken.
  Att anlita Expo för att undervisa rättsväsendet är som när man anställde kända gängkriminella som trygghetsvärdar.

 94. ja det tycker jag att det är bra….. högerextremism är ju livsfarlig… det borde systematisk förbjudas o motarbetas… men då skall men inte glömma bort kommunismen som är lika farlig..!!!!! alla polacker som deporterades av ryssen till sibirien!!!! innan 1ww!!!! kommunismen är det värsta!! jag likställer extremism som samma då det är extremt farligt!!

  • Hur rangordnar SÅPO idag olika former av extremism i Sverige, dvs högerextremism, vänsterextremism och islamistextremism, kvartersextremism i utanförskapsområdena i Sverige?

   • det är en bra fråga… svaret får vi nog aldrig veta.. o jag tror att det beror på att dom själva inte vet hahahahaha
    allt blir ju taget på måfå…

   • praxis på SÄ PÅ under 40-50 år har varit att under höger styre går de vanligen på
    vänstern.under vänster styre går de på
    högern.De lyder order från rådande regim.

    • Men dom kommer att kalla dig för högerextrem bara så om du motsätter dig invandring och bara du yppar ett ord om det.
     Dom kommer ha tolkningsföreträde på det.
     Det spelar ingen roll hur du själv tycker om det.
     Så funkar vänstern med att man sätter agendan och etiketter på folk för att trycka ner dom till total tystnad.

     • vad dom kallar mig.. o vad jag är.. är 2 helt olika saker.. .. . kan inte säga mot dig här.. men .. det är svenskar själva som låter sig tryckas ned.. jag säger helt öppet.. vad jag tycker .. o många reagerar på det.. o då säger att jag är ju polack.. ja exakt jag kan då ha samma åsikt som du .. men jag är inte högerextrem eller hur??? hahahah.. tja vad ska man säga.. ?? sv. idag är mkt konstigt land..

      jag tycker att sd är mer åt vänster hållet.. typ mellan vänsterpartiet o sossarna…. nmr.. är lite närmare KD det finns ingen högerextrem parti i sverige!!! enlig min åsikt..!!

      så då säger jag bara lycka till med utbildingen .. som att söka en nål i höstack…. sedan med tanke på historian ha benägenhet att uppreppa sig.. så kommer kommunister börja bita sig själva i svansen….

     • Absolut det har du helt rätt i stå på dig låt dom inte sätta en etikett på dig för det har ingen rätt att göra.

   • Jag följer vad som händer i Polen, där jag växte upp, och finner till min förfäran att polackernas flertal är minst lika hjärntvättade som svenskar. Hjärntvättens innehåll är naturligtvis anpassad till mentaliteten i landet: ”Allt är kommunisternas, ryssars och tyskars fel.”
    Någon lustration (eng. Lustration) av makthavarna före 1989 rundabordskonferensen i Magdalenka, då diverse politruker kom överens om att vända kappan efter vinden, har ännu inte ägt rum. Dekader bakom järnridån och bristande kunskaper i andra språk än polska har resulterat i att figurer med globalistambitioner, som nuvarande PM Mateusz Morawiecki, med framgång kan utge sig för att vara storpatrioter.

  • Du tycks vara ovetande om att många etniska ryssar deporterades till Sibirien, för att inte nämna de ryssar som slaktades på plats av ”ryssen”.

   • men att dom tog sina egna … är knappast din eller min problem … jag pratar om helt andra saker..nämligen att man går över gränsen till annat land o ockuperar..!!! så du blandar fel kompott här..1!! håller inte med dig.. o andra sidan så undrar jag vad du fiskar efter här??? då vad som händer i ryssland är inte vårt problem.. utan hur det påverkar omgivningen…. men det är även det en annan sak…

   • du tycks tycka synd om ryssar.. o då är det ju förklarat varför dom mördade polacker.. ..jag vet om det men jag skiter i vad min granne gör så länge han inte stör mitt husfrid..?? du tycks ha en bra förklaring på saken o därmed en ursäkt varför det skedde?? inte? så sluta lägga ord i min mun för jag tror att vi har helt olika livserfarenheter.. o tror inte .att dessa är kompitabla!

 95. What next? NMR ger kurser till rättsväsendet om vänsterextremism?
  SÄPO kartlägger extremister av olika slag. Det är väl bättre att de får sköta utbildning. Att låta aktivister göra detta blir helt fel. Hoppas att ingen myndighet köper utbildningen.

  • Att döma av alternativa medier, är det polska rättsväsendet på jakt efter nationalister, som man gärna utnämner till ryska spioner eller nazister.

   • nåja.. inte så enkelt. .. du vet inte vilka exakt dom är.. så att anta sådana saker är fel.. håller inte med dig

 96. Ja hets mot folkgrupp..vita medelålders män som man jagar livet ur och beskylls för allt som går fel i samhället. Gäller det oss också?

  • fast utan dessa vita medelsårsmän som betalar skatt.. vad skulle politiker ha pengar ifrån?? osv… jag orkar inte med denna hetsjakt.. den är absurd…!!!

 97. Fienden är smarta.. Det får man faktiskt ge dem.

  Kanske har de rätt när de säger att det bara är ”korkade lantisar som röstar på SD”, för SD är ju inget reellt hot mot makten.

 98. Då är det AFA’s verksamhetsledning som ska utbilda om vilka som är icke-AFAiter och därmed hetsa rättsväsendet mot vanligt folk som drabbas av ”nya Sverige” och klagar på utvecklingen ! !

 99. I demokratins och rättvisans namn är det hög tid att statliga bidrag beviljas för att förbättra människors förmåga att bemöta ”vänsterextremism på nätet” och deras negativa härjningar i samhället som skadar demokratins befolkning.

  Vänsterextremisterna är diktaturens hantlangare som vill förinta Sverige. Om Sverige ska kunna överleva måste Sverige få tillbaka, FOLKHEMMET. Det finns inga andra alternativ till överlevnad.

 100. Det EXPO sysslar med är hjärntvätt och de är skickliga. I Malmö har dock åklagarna knappast tid med vänsterextrema kurser. DN-skadade åklagare och utredare på Södermalm kanske har tid att lyssna på sekteristiska bokstavskommunister.

 101. Expo vill sälja in sin åsikts´databas Acta Publica. Samtidigt får de betalt för det. Smart. Slår mynt av allt. Pengar är GUD hos Exoponärverket.

  • Snille,
   Desinformation + ”Vi har alltid tolkningsföreträde för ”rätt!”” = Makt – skrivet med ett vänligt 😉

  • Ja, de ateister tror inte på Gud, och de tror säkert att de släpper straff efter döden. Dessa maktgiriga barbarer tror att rättvisans gud förlåter dem evig därför att de själv inbillar sig i sin arrogans leka gudar fast de är blindaste av alla som tror att de har rätt att ta bort vårt frihet att yttra oss.

 102. Expo består av antidemokratiska vänsterextremister och islamsympatisörer så vem är det då som vill förinta Sverige?

 103. Hur ska dessa lagvrängare hinna med allt utöver att lösa dagens brott. Kanske med selektiv lagstiftning i såna fall. Då är det ingen som kritiserar.

 104. Jamendåså…. då är allting klappat o klart inför 2019…. Allting som publiceras på nätet måste vara enligt dessa två herrars tycke och smak… Stämmer inte kartan överens med verkligheten… Gå efter Kartan för i hel*ete!! Annars kommer du bli dömd för HMF…
  *
  Låter som en ”fair deal” som de säger på utrikiska!!

  • … på vita dagen…
   … förresten:
   …1. Medborgare lever bara för att betala skatt – om en medborgare kan inte betala skatt – måste dö…helst innan pensionsålder…
   …2. Lagen är inte retrospektiv – förutom skattelagstiftningen…
   …3. Skattelagen (svenskt) är en samling av paragraferna som har avsikt att döda medelklassen…
   …4. Skattesatser bör vara mindre, men de måste vara större…
   …5. Staten vet bäst vad man kan spendera medborgarnas pengar på…
   …6. Den, som drar nytta av skatteräkningarna är brottsling (gäller inte anställda vid skatte- och finansdepartementet)…
   … någon vill addera nånting ?…

   • Hej! och, utan att vara en representant för siten, välkommen! Jag vill ”bara” dra de lite äldre till minnes följande exempel på hur snett landet ”har” varit, det under 1980-talet: kommer ni ihåg att staten via Skattemyndigheten, en höst lade rabarber på – om jag minns rätt! – några hundringar/månad för att det gick ekonomiskt dåligt, pengar som medborgaren fick tillbaka med en symbolisk ränta senare. Min kraftfulla protest gav ingenting…Mvh Tony

 105. På Friskis&Svettis i dag så hade ett pucko t-shirt med ”Fuck SD”. Benig kille m rakat huvud o Muhammed skägg. Såg svensk ut.

  • Så avskyvärt- tog du bilnumret ?? Ett vänligt brev där man skriver ngt om att man skulle uppskatta om han slutar med hatiska tröjor mot Sd skulle uppskattas..–brukar göra susen.

   • Ga till personalen och klaga och spela in samtalet. Om personalen forsvarar t-shirten, sa hang ut dem for diskriminering enligt FN stadgan. Om folk inte protesterar sa kommer att hatet att fortsatta

 106. Jag tillhör en av de ”400” vilka skulle granskas av det skattefinansierade Expo, Robert Ashberg & Co., och deras stormtrupper inom AFA, efter ett antal kritiska kommentarer om invandringen till Sverige på Avpixlat, Samhällsnytt och Fria Tider från min sida.
  Givetvis så hade de ingenting att hämta via kreditupplysningar från ”Bisnode”!
  Totalt oacceptabelt i ett demokratiskt land som Sverige att inte ”yttrande – och åsiktsfrihet” får råda. Jag är så gammal att jag har upplevt Stasi i DDR och dylika institutioner och vilken oerhörd rädsla och skräck dessa politiska terrorinstitutioner satte i sina medborgare.
  Jag kunde inte i min vildaste fantasi inbilla mig att dylika terrorinstitutioner skulle uppstå i Sverige och dessutom finansieras via skattemedel!!!!!

  • Håller med dig,

   Vad Expo inte förstår, är att vi som är emot den huvudlösa
   invandringen, först och främst tänker på den ekonomiska

   kostnaden, lilla Sverige kan inte rädda hela världen.
   Sen kommer all kriminalitet på köpet. som inte kan trollas
   bort med rasistkortet.
   Inför julhandeln går Polisen ut med, att vi ska vara extra vaksamma,
   kolla nödutgångar, se upp med udda beteende, sätter upp
   terrorhinder, VARFÖR ?
   Har svensken plötsligt blivit så blodtörstig ?
   Han var så lugn och trevlig, när jag kom hit från DK på 60 talet !
   Vad har hänt med broderfolket EXPO ???

  • Nej..det är för djävligt helt enkelt. –expo sysslar med dataintrång , personregistrering , brott mot personuppgiftslagen ,inrikesspionage osv.osv…När en liknande grupp ” på andra sidan ” började med samma sak slog polis till stenhårt.

   Jag har anmält expo fem gånger– till olika instanser -väl underbyggt med bevis –men det avskrivs alltid.

 107. När ska vi tillämpa ”antirasim” när den riktar sig mot vita/”otrogna?
  När ska vi börja granska vänsterextremismen?

 108. Spana in ögonen på kommunsten med det hånfulla smilet och den andra liraren som inte fattat vad kommunisten är ute efter!
  .
  Det säger nu allt…..om någon skulle betvivla vad som kommer att hända i framtiden.

  Men när detta är över, vilket kommer att ske i kommande revolution i samtliga länder som låtit vansinnet styra, så kommer per automatik rättegångar a la Nurnberg att startas.

  Ingen regim som har agerat tillsammans med det juridiska systemet har i längden överlevt. Det är bara det att dessa människor inte lärt av historien.

  De som syns på bilden, lever som om detta tillstånd skulle vara bestående.
  Det finns åtskilliga tusen års bevis på att ingen är bestående, det är en ständig förändring.

  Hur som helst så önskar jag att de jurister som dömt människor till böter mm. i slutänden döms att få betala tillbaka summan plus ränta mm. till dem som de släpat inför skranket.

  Efter det skall juristutbildningen skrotas och göras om, dvs. rensa ut århundranden av damm som inte hör hemma i en modern tid.

  Att bara ha en lag som heter åsiktsbrott?????

  Det är ett parallellfall till inkvisationens dagar.

  Där lät det: Tro på Gud….annars!

  Nu låter det: Tro på vad media skriver och vad tjänstemän och regering säger …..Annars!

  Var ligger skillnaden??

 109. Visst behöver personer inom rättsväsendet utbildas men kanske inte av Stasikopian Expo. Däremot borde de utbildas i vanligt vett. När en 30-årig utländsk medborgare lurar ner en 9-årig flicka i ett soprum och först misshandlar henne och sedan våldför sig på henne då kräver åklagaren utvisning i 15 år. Alltså anser han att detta vidunder är välkommen till Sverige igen om 15 år. Varför det? Ja det kan man undra. Har vi så ont om denna typ av människor att vi behöver önska dem välkomna till landet på nytt? Har de för lite att göra in om rättsväsendet så vi måste hålla igång verksamheten genom att välkomna den typen av personer? Kan vara en anledning men då måste det finnas bättre sysselsättning.

 110. EXPO fortsätter att jaga verklighetsextremister .

  Hur pass inblandad är Morgan Johansson i denna hetsjakt ?

 111. För de som har ett uns av historiekunskaper så är det en riktigt talande bild: en smått om kanske inte lismande, så lätt leende Sjöstedt ”flankerar” den i morgon-sofforna så oerhört populära J Leman från EXPO. Att en organisation påstår sig att vara ”partipolitiskt obunden”, det är, vilket Absurdistan är ett praktexempel på, på intet sätt en garanti för att den är just det! Att en, och jag vägrar normalt att skriva beteckningen ”Vänsterpartiet” men tvingas till det nu när KOMMUNIST-partiet är det korrekta på en ism som har MÖRDAT uppåt 140 miljoner (!!!) oskyldiga på nästan samtliga kontinenter genom en exempellöst statligt sanktionerad TERROR i varje land som den har påtvingats av den värsta formen av folkför*dare, att förtrycka sitt eget folk för att stödja det internationella proletäriatet. När Sjöstedts nyttiga idioter – vilka ytterst sällan har läst annat än vad som har påbjutits på bokcaféer – väljer att läsa den VERKLIGA historien om deras så omhuldade ism så ”bara skall” det gå upp för de med en IQ över halva stövelnumret att den utan undantag innebar ett liv för de drabbade under slaveri, angiveri, statsterror, expropiering av egendom, massmord, deporteringar, enorma och avlägsna länder, statlig stöld av bl a spannmål (skänk Ukrainas folk en tanke för vad de drabbades av av Sovjetunionen vintern 1932-1933 => 3,5 till obegripliga 10 miljoner MÖRDADE beroende på källa under ca ett halvt år…), en så styrd media så att svensk DDR TV framstår som höjden av objektiv, decennier i kö för att få köpa en ”bil” (ett skymford sett till vad de fick kontra Västvärldens bilar!) etc etc. Blodet kommer ALDRIG att kunna tvättas bort från KOMMUNISTERNA, ALDRIG! Jag kan bara påminna mig en enda bra ”sak” som KOMMUNISTISKA partier har bjudit på i mitt land, de har aldrig kommit överens! FÖRBJUD KOMMUNISMEN I ALLA DESS FORMER!

  • Ja..Expo grundades av bl.a Stieg Larsson som var medlem i ngn lite kommunistisk grupp. Stieg berättar ju själv att han var helt besatt av nazister , han sprang runt på deras möten , han försökte infiltrera , han smygfotade , osv…Idag finns det 576 nationalsocialister enligt valresultatet i höstas…skulle tro att det var samma antal då Stieg jagade upp sig till hysteri. Det är f-ö. lite lustigt att just aktiva kommunister i olika bokstavssekter är så besatta av Adolf H och nationalsocialism och att dom lyckas få våra skattemedel till löner så dom på heltid och välavlönat kan syssla med detta.

   • Vad skulle dessa personer göra utan nazisterna? Lite lustig näringsgren detta. En vänstergrupp livnär sig på att hata en annan vänstergrupp.

    Kan det bero på att när de ger sig på riktiga högermänniskor, då förlorar de direkt, både moraliskt och intellektuellt.

 112. Det är dags att skapa en konservativ motpol till Expo som kartlägger vänsterextrema och islamistiska grupper och hets mot svenskar. Sedan behövs massiva utbildningsinsatser för att vända trenden med ökande antisvensk fördomsfullhet och samhällsfarlig aktivism hos media och myndighetspersoner.

  • Det finns flera som kartlägger dom islamistiska gruperna och dom är skickliga!
   VAd vi behöver är nån som tar sig an vänstevåldspacket som hotar sig till ”lydnad”….ja dom gör sånt som dom säger sig vilja avslöja. expo är inget annat än en våldsvänstergrupp som älskar att hota och hata,
   Till mig är dom välkomna, det skulle bli intressant!

  • Nationalister försökte…info 14 eller vad dom nu hette….men dom agerade på precis samma sätt…letade i offentliga register , osv och la upp register över våldsamma vänstertyper. Polis slog till stenhårt–beslagtog alla datorer- anhöll och häktade alla inblandade . Polis hjälpte alla reggade att kräva ersättning på 5000:- i rättegången. Kvällspressen gottade sig ordentligt och hade rubriker med orden DÖDSLISTOR .

 113. Lata kommunister kan väl inte utbilda!!!
  Meningen är att man skickar feta fakturor till staten för påhittade jobb

 114. Man måste hitta på nått för att få in lite pengar till bluffklubben
  Gamle chefen slutade väl för att han var nersöpen!!!

 115. Ska inte vänsterextremism och islamismen kartläggas , något som MÅSTE röjas ut ur Sverige, såna som inte bangar att
  placera bomber bland oskyldiga?

 116. Här får vi för att att vi delar in i vänster – höger här på Samhällsnytt. Folk som lever ovanpå vanliga svenskars liv kallas här vänster, sådana överklassmänniskor som köper modern ”konst” för miljoner, aldrig setat i en telefonkö och aldrig letat efter en parkeringsplats eftersom de åker taxi fram till porten till tiomiljonerslägenheten i centrala Stockholm. Till deras förtjusning blir de kallade vänster av kommentatorer här på Samhällsnytt medan vi ofta fattiglappar får etiketten ”höger” påklistrade på oss. De som inte ens har en arbetare i släkten blir våta av att kallas vänster. Vi vinner aldrig den här kampen om den ska stå mellan vänster och höger – vi bara skrämmer iväg LO-väljare som även de i de flesta fall tycker att samhället har dragit iväg bortom sans och förnuft men som fördenskull aldrig röstar på en högerrörelse. Våra fiender är inte vänster, de är pk-globalister som lever ovanpå vanligt slitsamt folk.

  • Vanligt folk som rostar pa sossarna ar lika ansvarslosa som pk-globalister. Har du nagon gang lyssnat pa internationalen som sossarna fortfarade sjunger?

   Garanten ar den liberalism som fanns i borjan av 19-hundra talet. Alla skall ha en draglig chans, men alla skall inte ha ratt till samma levnadsstandard.

   • Sossarna, de moderna som flyter ovanpå kanske vi kan inbegripa bland pk-globalisterna, medan alla jobbare som röstar S inte alls hör till den klubben.

   • Håller helt med om att den tidiga liberalismen borde återkomma med stormsteg. Åt fanders med de moderna ”liberalerna”.

 117. Är expo kvar på Gustavslundsvägen 151 F i Bromma våning 4+6 ?? Eller har dom expanderat ?? Dom har ju väldigt höga löner . Pengarna väller in.Allt sekretesskyddat av Skatteverkets chef för sekretess , som när jag började kolla hette ovanliga namnet Segeljakt. En mycket arrogant och otrevlig kvinna.

 118. MUCF delar ut stöd för avhopparverksamhet…Hmmm vad som behövs är en avhopparverksamhet för (S) …..hur tar man sig loss ? Hur börjar man tänka fritt ?? Hur hjälper man gamla PRO are att inse att dom blivit lurade ?? Det behövs någon form av avprogrammering !! Kanske offentliga möten med avhoppare som vittnar.

 119. På bilden : AB Sverigeförstörarna. Landsförrädarna associated.
  Och så skall de göra som tyskarna: utbilda småbarnen att ange sina föräldrar.
  Sverige har ju redan en perfekt lag för detta. Alla förutsättningar finns.
  Dessutom ger Svenska Folket blanka fan i vad som sker omkring dem. Total blindhet.

 120. Och enfaldige kommunisten Sjöstedt ber om ursäkt för 60 miljoner GULAG-mord i Sovjet, som ju V löd under i alla år! ??

 121. Lever vi i en demokrati?? Svenska folket har väl rätt att ha egna åsikter.
  Kritik är inte samma sak som rasism. Nej, det måste bli slut på denna hetsjakt mot vanliga svenskar. Lägg krut på att ta fast alla våldtäktsmän, skjutglada, samt bilbrännare istället. Så vi kan få känna oss trygga igen.

 122. Så vanligt folk som säger något negativt om kulturberikare blir högerextrema.

  Å andra sidan. Vad är högerextrem för något? Jag gissar att Gösta Boman som ansågs vara jordnära idag skulle bli kallad för en ytterst högerextrem person.

  Det som tidigare var en helt normal och sund åsikt är idag högerextrema åsikter. Med andra ord är högerextremt bara en skällsord som inte betyder någonting. Det är bara ett ord som vänstern använder sig av för att ha något att kalla en åsikt som de inte har.

  • Han som står till vänster står väldigt långt ut till vänster så det är han nog också.
   Apropå extremister!

 123. Vore det kanske rimligt att även NMR fick anslag för att utbilda domare och åklagare. Dom är ju grupperingen EXPO/RG/AFA motpolen i det politiska spektrumet.

   • Den stora skillnaden mellan EXPO och NMR är, oberoende av vad man tycker om deras politiska inriktning, att NMR är helt öppna med vad dom anser och tycker. Var och en får sedan själva fatta beslut. Expo är motsatsen, man döljer att nästa alla är brottsbelastade, man har delat upp rörelsen i tre avdelningar, AFA eller AntiFa som är den våldsbejakande delen som sköter våldet, Researchgruppen som sysslar med hacking, informations stöld, och olaglig åsiktsinsamling, och EXPO som registrerar och driver propaganda och desinformation vilket dom kan dölja genom att utge sig för att vara journalister. Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, har fastslagit att det rör sig om en enda gruppering i tre delar. I FOI-rappporten ”Den digitala kampen – autonoma rörelser på nätet” beskrivs hur extremvänstern använder infiltration och efterforskningar av olika slag i syfte att kunna hitta personer man vill ”ställa till svars” på något sätt eller hänga ut som rasister med namn och bild.
    https://foi.se/rapportsammanfattning?reportNo=FOI-R–4592–SE

 124. Och nu väntar jag med spänning på att få läsa… Expo ska utbilda rättsväsendet om ”vänsterextremism i SVT”….

 125. Hur kan det över huvud taget vara möjligt? Är det lagligt? Politiska domstolar demokrati enligt kommunisterna. Att de inte skäms?

 126. Lagen är ur funktion. Det är bara Gud Fader själv nu, som kan åtgärda eländet här och i världen. Allt styrs av vänstern, globala systemet, satan själv med sina fellows
  fast folk har inte insett det. Förnuftet har havererat, vänsterextremism, islamism har tagit över, våld, hat, hot, killing, rapes etc och ingen reagerar snart

LÄMNA ETT SVAR