Expo svarar inte på frågor om den vilseledande ”vit makt”-artikel som organisationen idag publicerade på sin hemsida.
– Jag har inga vidare kommentarer till det, säger Expo-skribenten Niclas Nilsson till Samnytt.

Dagens Expo-artikel om en SD-tjänsteman som påstås vara ”aktiv i vit makt-rörelsen” har fått stor politisk uppmärksamhet. Flera statsråd har delat nyheten i sociala medier och inrikesminister Mikael Damberg (S) säger till TV4 att han tycker det är ”väldigt allvarligt” att en sådan person fått jobb på SD:s riksdagskansli. Artikeln har dessutom delats över 2000 gånger på Facebok och nästan 400 gånger på Twitter.

Men, som Samnytt tidigare uppmärksammat, redogör den extremistknutna rörelsen inte för hela bakgrunden om den 55-årige mannen. Innan han rekryterades av SD jobbade han i flera år under en S-topp på Nordiska rådet och innan dess på bland annat Miljöpartiets rikskansli.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Här är SD:s ”vit makt”-tjänstemans S-kopplingar

LÄS ÄVEN: Bolunds pinsamma ”blåbruna”-attack – missade MP-koppling

När Samnytt ringer upp Expo-skribenten Niclas Nilsson, en av dem som skrivit Expos artikel om den vit makt-anklagade SD-tjänstemannen, vill han inte svara på frågor om varför Expo undanhåller centrala omständigheter om tjänstemannen.

– Jag hänvisar frågorna till Anders Dalsbro som framför allt skrivit artikeln. Vill du ha hans mejl? svarar han.

Samnytt frågar även varför inte Expo uppmärksammat 55-åringens påstådda vit makt-engagemang tidigare, när han jobbade med socialdemokratiska höjdare på Nordiska rådet. Mannens politiska engagemang har omnämnts internt i vänsterextrema kretsar i flera års tid.

– Jag har inga vidare kommentarer till det, säger Nilsson.

Samnytt har sökt Anders Dalsbro och även Expo-profilen Jonathan Leman, men inte fått svar från någon av dem.

LÄS MER: Expo: Vi ska ”göra det obekvämt” för alternativmedia