Zlatan Berlusconi Putin 2
Utrikes

Expressen attackerar Zlatan efter Berlusconi-bild: ”God vän med Putin”

Publicerad 10/5/2022
Annons

Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, som till vardags spelar i det italienska topplaget AC Milan, attackeras nu av bland annat Expressen för att ha tagit en bild med politikern Silvio Berlusconi. Tidningen lyfter det som problematiskt att synas med ”Putins vän”.

Natten till onsdagen publicerade Zlatan Ibrahimovic på Instagram. I inlägget skriver fotbollsstjärnan, ”historien kan inte raderas … och framtiden är inte skriven”.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)


LÄS ÄVEN: Basketstjärnan Jonas Jerebko skrev på för rysk klubb – stängs av i Sverige

Nu rycker Expressen ut och uppmärksammar att Zlatan Ibrahimovic tidigare har kritiserat basketstjärnan LeBron James för att ha engagerat sig politiskt och nu själv tar en bild med en italiensk politiker. Detta med en politiker som ”är god vän med Vladimir Putin”.

Men bakgrunden till bilden är en vänskap mellan Zlatan Ibrahimovic och Silvio Berlusconi. Den italienske politikern var ägare av fotbollsklubben AC Milan mellan åren 1986 och 2017. Ibrahimovic spelade i fotbollsklubben 2010-2012 och återvände sedan igen år 2020.

Kallar kriget ”specialoperation”

Vännerna har synts på bilder vid flera tillfällen under åren. Tidningen lyfter plötsligt vänskapen som problematisk eftersom att Berlusconi nyligen har ”försvarat Putins agerande”.

Då han i italiensk tv försvarade Putins agerande. Han menade att den ryske presidenten pressades att gå in i Ukraina.

Berlusconi har också, precis som Putin, använt sig av termen ”specialoperation” när han pratat om det ryska invasionskriget i Ukraina.

– Expressen

LÄS ÄVEN: Ukraina stämplar Elon Musk som kollaboratör efter fredsplanen

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons