Trots mediedrev vidhåller paret Adelsohn sina åsikter kring Sverigedemokraterna och alternativ media. ”Det vi sa då, det säger de flesta nu.”

Ulf Adelsohn, före detta partiledare för Moderaterna, uppmanar Ulf Kristersson och alliansen att bjuda in Sverigedemokraterna till ”sonderande samtal”.

Han får medhåll från frun Lena Adelsohn Liljeroth, tidigare moderat kulturminister.

Paret hamnade 2016 i onåd hos medierna då de i en intervju med Dagens nyheter berättade att de regelbundet läser Avpixlat och anser att svenska medier förtiger sanningen om invandringens konsekvenser.

– Det blev ett drev, som det ofta blir med journalister, säger Lena Adelsohn Liljeroth till Expressen.

– Ja, men jag står för vartenda ord jag sa, säger Ulf Adelsohn.

Paret vidhåller sina åsikter om Sverigedemokraterna.

– Det vi sa då, det säger de flesta nu. Men det var inte så många som hade civilkuraget att göra det då, säger Ulf Adelsohn som är övertygad om att Stefan Löfvens regering inte kommer att sitta kvar i nuvarande form efter valet, oavsett vilket block som blir störst.

– Det blir i varje fall ett regeringsskifte. Någon ny decemberöverenskommelse, eller någon ny villkorslös kapitulation – det är helt uteslutet, säger han.

Samtidigt tror de inte att Sverigedemokraterna når över 20 procent i valet då partiets politik nu till stora delar tagits efter av övriga partier.