Nazi

T.v. År 1936 vid invigningen av Bromma flygplats. T.h. Statsminister Stefan Löfven. Foto: Faksimil Facebook/Frankie Fouganthin

Inrikes

Facebook censurerar delningar av Socialdemokraternas mörka historia

Publicerad 11/7/2019
Annons

Enligt flera inlägg i sociala medier har Facebook börjat censurera delningar av Sverigedemokraternas dokumentärfilm om Socialdemokraternas mörka historia med bland annat rasbiologisk forskning och samröre med Hitler-Tysklands nazister.

I augusti förra året berättade infrastrukturminister Peter Eriksson (MP) om ett samarbete mellan regeringen och Facebook för att radera oönskat innehåll. Politikern hyllade vid tillfället internetföretagens samarbetsvilja samtidigt som allt fler oppositionella stängs av från sociala medier. Nu visar det sig att även material som granskar regeringspartiet Socialdemokraternas kopplingar till Nazityskland inte får publiceras på Facebook.

LÄS ÄVEN: Regeringen har fått direkt hotline till Facebook – ska ta bort ”orimliga saker” och ”problematiska kampanjer”

Den senaste veckan har skärmdumpar börjat cirkulera i sociala medier som visar hur användare på Facebook har fått delningslänkar från YouTube till dokumentären ”Ett folk, ett parti – Socialdemokraternas historia” bortplockade. Enligt samma uppgifter straffar Facebook även användare som delar materialet genom att stänga av dem i en vecka.

Då har jag efter att ha fått ett telefonsamtal (då vi känner varandra privat). Fått det tråkiga beskedet att meddela att…

Posted by Lars Lundbäck on Thursday, November 7, 2019


Se dokumentären

Den aktuella dokumentären går igenom ett antal mindre smickrande kapitel i Socialdemokraternas historia, bland annat dess långtgående rasbiologiska intresse och kopplingar till och undfallenhet gentemot nazismen.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons