politikfakta
Inrikes

Facebook hotar att ta bort Politikfakta

Publicerad 7/13/2019
Annons

Politikfakta är en Facebook-sida med 92 000 följare. De beskriver sig som ”en av Sveriges främsta politiska och opinionsbildande sidor på Facebook” och är ”skarpa mot det politiska hyckleriet”. Nu hotar Facebook med att ta bort deras sida.

Först började det med att en av deras administratörer blev blockad i 30 dagar för att ha nämnt Tommy Robinson. Av någon anledning blockar FB användare bara för att man omnämner honom (klicka för större bild).

Nyligen gjordes de även uppmärksamma på att en FB-användare fick en varning från Facebook när han skulle börja följa deras Facebook-sida (klicka för större bild):

När Samhällsnytt testade detsamma fick vi dock inte upp samma meddelande, så det kan variera för olika användare.

I samma veva fick Politikfakta ett meddelande om att deras sida riskerar att stängas ner (klicka för större bild):

Ni kan besöka Politikfakta och följa deras sida här.

Fått kritik för att censurera konservativa
Som Samhällsnytt rapporterat flera gånger har Facebook fått allt mer kritik för deras sätt att hantera konservativa eller invandringskritiska röster på deras plattform.

Det har även nått upp ända till den amerikanska presidenten, som nyligen höll en ”social media-konferens” om de sociala mediejättarnas censur av åsikter som inte tillhör det socialliberala spektrumet.

LÄS ÄVEN: Trump höll konferens om yttrandefrihet på sociala medier

Ni kan läsa mer om social medias censur av konservativa och invandringskritiska röster här.

Anmält Facebook för brott mot lagen
I tisdags meddelade Fria Tider att de anmäler Facebook för brott mot BSS-lagen:

Facebook har i dagarna antagit en ny svensk policy som gör klart att IT-jätten kommer att strunta i att ta bort dödshot eller inlägg som kan leda till verkliga dödsfall om offret är ledare eller ”framträdande medlem” i en ”hatorganisation” eller finns med på bolagets lista över ”farliga personer”.

Som farliga personer räknar Facebook sexualförbrytare, våldsbrottslingar och invandringskritiska opinionsbildare.

Vi i har under torsdagen valt att polisanmäla det svenska censurteamets chef Sam Rihani för de brott som bolaget erkänner i den svenska policyn.

På senare tid har en uppsjö av Facaebook-alternativ seglat upp, bland annat MeWe, Gab.com och den världsberömde samhällsdebattören och föreläsaren Jordan Peterson har aviserat att han kommer att starta upp en egen plattform.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons