Transportarbetarförbundet

T.v. Transportarbetareförbundet. T.h. Hells-Angels. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Facket fastnade i tvist – drog in Hells Angeles för lösning

Publicerad 12/6/2019
Annons

När en förhandling mellan fackförbundet Transport och en flyttfirma körde fast kontaktade ansvarig facktopp MC-gänget Hells Angels för en lösning.

Det framgår av en granskning som Borås Tidning har gjort rörande en förhandling där en tidigare anställd inom en flyttfirma i Stockholm befann sig i en tvist om lön och vad som beskrivs som ”omfattande brott mot kollektivavtalet”.

Fackförbundet Transport involverades i tvisten men förhandlingen körde fast. Då presenterade facktoppen en annorlunda lösning mot flyttfirman och tog kontakt med MC-gänget Hells Angels (HA) som kopplas till organiserad brottslighet för att få hjälp.

Den tidigare anställde inom flyttfirman vittnar själv om uppgifterna. Enligt denne person skulle ombudsmannen ha sagt följande, ”går tvisten till domstol kommer HA-kontakten”.

Facktoppen tyckte HA skulle lösa

Det framgår även av vittnesmålen att flyttfirman uppges ha kopplingar till HA vilket kan betyda att facktoppen tyckte att MC-gänget skulle lösa tvisten.

– Det känns bara mer och mer absurt. Han sitter alltså och har kontakt med någon person som varit knuten till Hells Angels samtidigt som han driver ett fall mot ett företag som har HA bakom sig. Varför blandar han överhuvudtaget in någon med koppling till en kriminell MC-organisation i en facklig förhandling? Det är helt otroligt, säger den tidigare anställde till BT.

Transport agerade inte

Lokaltidningen presenterar även bevis på att fackförbundet hade kännedom om ansvarig ombudsman. Men trots dessa uppgifter stängdes inte personen av förrän det hela slog igenom i media.

Tommy Wreeth är förbundsansvarig och försvarar förbundets agerande på följande sätt:

– När vi hade full vetskap om det här, då agerade vi så fort vi kunde. Sedan måste man få chansen att skaffa sig en full bild av det här. Vi har gjort så gott vi kunnat och så fort vi kunnat, säger Wreeth till BT.

LÄS ÄVEN: Facket vill ”rädda välfärden” – genom höjd inkomstskatt och högre skatt på villor

Transport är samma fackförbund som utesluter Sverigedemokrater på grund av fel ”värdegrund”.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
850Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons