mattias-karlsson-lo-borgen-ny4

Bild. Faksimil Facebook / Holger Ellgard.

Inrikes

Facket: Rasistiskt att vilja begränsa islamismens framfart

Publicerad 2/11/2021
Annons

2018 valdes Mats Fredlund in för Sverigedemokraterna i Kirunas kommunfullmäktige. Det gillades inte av Transportarbetareförbundet inom LO som inledde ett uteslutningsärende. Enligt fackförbundet får man inte vara med i SD om man ska vara medlem i Transport. Nu har saken hamnat i domstol – och fackförbundet har listat SD:s ståndpunkter som gör partiet till en rasistisk organisation i sitt anförande.

I ett rasande inlägg på Facebook uppmärksammar Sverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson fackförbundets anförande som slår ner på SD:s partiprogram. Bland annat menar Transportarbetareförbundet, enligt Karlsson, att det är rasistiskt att vilja begränsa islamismens inflytande i Sverige. Det är även rasistiskt att tycka att invandringen bör vara av sådan omfattning och karaktär att den inte hotar Sveriges trygghet och välfärd.

Partiets chefsideolog ifrågasätter fackförbundets uppfattning att det är ståndpunkter som gör att SD inte står för ”alla människors lika värde” och som därför omöjliggör för dess medlemmar att åtnjuta fackligt skydd. Hela listan på Transportarbetareförbundets bevis kan man ta del av på Karlssons egen Facebook:

Karlsson kallas in som vittne av Fredlund eftersom det är han som skrivit det mesta av SD:s principprogram.

Fredlund och SD-ledningen som engagerat sig i hans fall hoppas nu att man ska vinna i rättegången och att det ska bli prejudicerande så att det framgent inte ska vara möjligt för facket att diskriminera löntagare utifrån deras politiska åsikter och partitillhörighet.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
805Kritik när brittiska URAN-granater skickas till Ukraina
Annons