rk

Genrebild

Inrikes

Färdtjänst övergav funktionshindrad vid affär – hade handlat en kasse för mycket

Publicerad 11/27/2022
Annons

När 61-årige Joel från Halmstad hade gjort sina matinköp på City Gross inväntade han färdtjänsten. Men när bilen anlände till matbutiken för att hämta honom fick han inte åka med. Detta då han hade handlat en matkasse mer än vad reglerna tillåter.

Joel berättar för Hallands Nyheter att han brukar försöka handla för en hel månad åt gången för att hålla kostnaderna nere nu när maten i butikerna blivit dyrare. Det kan dock bli ett svårlöst pussel eftersom färdtjänsten endast tillåter att man tar med sig två matkassar.

Denna gång hade Joel packat ner sina matvaror i tre kassar i stället för två eftersom färdtjänstens förare brukar klaga på att hans kassar är för tunga.

– När färdtjänsten kom för att hämta mig gick jag ut med vagnen, där jag hade mina tre matkassar, men föraren sa att han inte fick köra mig när jag hade tre kassar. Jag fick bara ta med mig två, så föraren föreslog att jag skulle lämna kvar en av dem på marken, berättar Joel Kronwerksson för tidningen.

– När jag inte ville slänga maten sket föraren i alltihop och åkte därifrån. Det är en sån stor kränkning att det inte är sant.

Vän fick ta omväg och hämta honom

Det hela slutade med att Joels vän, som vid tillfället befann sig 45 minuter från matbutiken, tog en omväg för att kunna hämta upp honom och köra honom hem – med samtliga tre kassar. Bensinkostnaden blev ungefär 300 kronor och det anser Joel att Hallandstrafiken bör betala tillbaka.

Dessutom anser Joel att Hallandstrafiken, som har hand om färdtjänstresorna, måste lätta lite på kraven så att de som är i behov av att nyttja färdtjänsten också kan få möjlighet att spara pengar i dessa tuffa tider.

Gösta Bergenheim (M), ordförande i Hallandstrafikens styrelse, menar att han aldrig tidigare fått denna fråga till sig under sina åtta år inom vereksamheten. Han utlovar ingen förändring men säger att han kan ta med sig frågan till bolaget och prata om det.

LÄS ÄVEN: Färdtjänsten kritiseras – synskadade med ledarhund nekas resa

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons