Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch pekas med ett påstått Charlie Chaplin-citat ut som fascist av komikern Henrik Schyffert och miljö- och klimatminister Annika Strandhäll (S). Påhoppet kommer som svar på att Ebba Busch sagt att hon inte tycker Schyffert är rolig.

Det är under måndagen som KD-ledaren intervjuas om sina kulturupplevelser av Dagens nyheter. En av de frågor hon får är vilken den ”värsta kulturupplevelse” hon haft är.

– Det mesta med Henrik Schyffert. Tyvärr, men han är inte rolig, lyder svaret.

”Fascisterna hatar mig”

Henrik Schyffert tar uppenbarligen åt sig. I ett inlägg på Instagram avfärdar han Buschs uppfattning om honom med ett eget omdöme om KD-ledaren.

LÄS ÄVEN: Strandhäll fast hos Kronofogden – igen

”’Den bästa kritiken jag nånsin fått är att fascisterna hatar mig’ – Charlie Chaplin, 1940”, skriver han.

Det är oklart var den socialdemokratiske komikern hittat det påstådda Charlie Chaplin-citatet. Chaplin hade en erkänd beundrare i Adolf Hitler, trots Chaplins film ”Diktatorn” som satiriserar den nazityske ledaren.

”Precis min take”

Under måndagskvällen stämmer miljö- och klimatminister Annika Strandhäll (S) in i fascist-påhoppet på Ebba Busch.

”Japp precis min take. Tack Schyffert. ”#Den bästa kritik jag någonsin fått är att fascisterna hatar mig”, twittrar statsrådet.

Strandhäll kritiseras från flera håll för sitt utpekande av KD-ledaren som fascist.

”Jag är väldigt nyfiken på hur du resonerar när du direkt indikerar att Ebba är fascist. Vad menar du?” undrar exempelvis Strandhälls tidigare partikollega Maria Hind Alias.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Annika Strandhäll betalade inte privatläkare för skönhetsbehandling