fredag-med-federley
Inrikes

Federley spelade in ”fredagsmys”-TV med pedofilen – efter att paret uppgetts gått skilda vägar

Publicerad 12/8/2020
Annons

I det meddelande som Fredrick Federley lade ut i sociala medier i samband med avslöjandet att hans sambo begått och dömts för ett stort antal grova våldtäkter mot småbarn, påstod C-profilen att paret gått skilda vägar sedan han fått kännedom om sambons bakgrund. Nya uppgifter gör emellertid gällande att Federley umgåtts med pedofilen även senare. Bland annat har de tillsammans spelat in hemma hos-program med fredagsmys i Federleys bostad. Nu har programmen försvunnit från YouTube och Facebook.

Under tisdagen framkom att Centerpartiets ledning tagit emot nya uppgifter som bekräftar att Federley känt till sin sambos pedofila läggning och grova våldtäkter mot barn betydligt längre än vad som tidigare varit känt. Redan tidigare har dock framkommit att EU-parlamentarikern varit informerad om detta av polisen innan det avslöjades av media. I brevet sägs också att Federley hävdat att sambon är oskyldig till det han dömts för.

LÄS MER: VITTNESMÅL: Federley visste om barnvåldtäkterna – ”Ville visa oss domarna”

De nya uppgifterna som bland annat Aftonbladet rapporterar är att Federley även ska ha umgåtts med pedofilen efter att han fått reda på dennes bakgrund, detta i motsats till vad han själv uppgett om att paret då gått skilda vägar.

Centerprofilen har haft ett en programserie kallad ”Fredag med Fredrick” där fredagmys blandas med samtal om politiska ämnen. I flera av dessa har pedofilsambon deltagit såväl bakom som framför kameran efter den tidpunkt då Federley vidgått att han fått reda på de ”obeskrivliga och oförlåtliga brott” mannen begått och officiellt tagit avstånd från honom.

De program där den dömde pedofilen medverkar har nu tagits ned från Federleys konton på YouTube och Facebook, utan att något skäl för åtgärden uppgivits.

LÄS MER: Centerledningen lovar besked om Federleys framtid efter pedofilskandalen

Centerledningen meddelade på tisdagen att man under onsdagen ska ge ett besked till väljarna om huruvida Federley har en framtid inom partiet eller inte.

Läs alla artiklar på Samhällsnytt om Fredrick Federley HÄR.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons