Fem män har häktats för att ha knuffat ned en 51-årig lastbilschaufför i vattnet vid Sydkajen i Malmö. Männen uppges ha skrattat åt och filmat 51-åringen, som kämpade för sitt liv i det kalla vattnet.

Det är i tisdagskväll förra veckan som en 51-årig lastbilschaufför stannat till vid Sydkajen i Malmö. Han har bestämt sig för att fiska från kajkanten.

Medan mannen fiskar dyker ett gäng på fem män upp. De knuffar ned 51-åringen i det iskalla vattnet, och uppges därefter ha skrattat åt och filmat hans kamp på liv och död i vattnet.

Räddas av förbipasserande

Som tur är uppmärksammas 51-åringen rop på hjälp av ett vittne i närheten. Mannen i vattnet räddas ur vattnet, och förs nedkyld med ambulans till sjukhus.

Under tiden har de fem männen avvikit från platsen i en bil. Bilen stoppas dock av en polispatrull i närheten och gärningsmännen grips.

Enligt kammaråklagare Sandra Helgadottir verkar det inte finnas någon relation mellan lastbilschauffören och de gripna. I fredags begärdes de fem männen häktade.

– Alla fem häktades på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel i enlighet med vad jag begärt, säger Helgadottir till Samnytt.

Från Mellanöstern

Samtliga häktade är invandrare från Mellanöstern som kommit till Sverige under 2000-talet. Fyra av dem är födda i Irak medan den femte är från Syrien.

Tre av männen är tidigare ostraffade, medan de två andra tidigare är dömda för brott. Ingen av dem är emellertid dömd för grövre våldsbrottslighet.

Samtliga misstänkta är i 20-årsåldern och är numera svenska medborgare.

Åtal ska vara väckt senast 9 december.

LÄS MER: Gäng knuffade 51-åring i vattnet från lastkaj