Feminist från Vänsterpartiet kallade kvinna för horfitta och våldtog henne – döms
Ivan Todorov (V). Foto: Faksimil Facebook

En vänsterpartistisk toppolitiker i Blekinge har dömts till fängelse för att ha våldtagit och misshandlat sin partner i hemmet. Mannen som politiskt engagerar sig i feministiska frågor har påtvingat kvinnan som han kallar ”horfitta” ett otrohetstest med fingrarna och släpat runt henne på golvet. När statstelevisionen rapporterar om händelsen utelämnar de hans partitillhörighet.

Samhällsnytt kan avslöja att politikern i fråga är vänsterpartisten Ivan Todorov som sedan många år tillbaka har varit partiets främsta profil i Olofström kommun. Todorov har varit gruppledare i lokalavdelningen ända fram till det att brottsmisstankarna mot honom uppmärksammades.


Todorov stoltserar med partitillhörighet.

Vänsterpartisten utförde otrohetstest

I polisutredningen har Todorovs kvinnliga partner berättat att hennes känslor för politikern svalnade under år 2018. Deras relation blev sämre och kvinnan yttrade att hon var osäker på deras relation. En kväll under i november 2018 besökte kvinnan sitt ex som uppges bo granne med parets bostad där de pratade i någon timme.

Todorov undrade var kvinnan försvunnit och började letade efter henne i byn. När de två väl återvände hem undrade vänsterpartisten vad hon gjort och bestämde sig för att påtvinga henne ett otrohetstest genom att trycka upp sina fingrar i hennes underliv.

De låg i sängen när Ivan reste sig och gick runt och drog i hennes trosor och pyjamasbyxor. Ivan stod över henne. Ivan stoppade in handen innanför hennes trosor och förde upp två eller tre fingrar i hennes underliv, det gjorde ont. Ivans syfte var att kontrollera om hon luktade sperma och därigenom kontrollera om hon varit otrogen. Han luktade på fingrarna men han konstaterade att det inte luktade samtidigt som han sa att hon var våt. Hon visade tydligt att hon inte var med på det genom att göra fysiskt motstånd med armar och ben. Hon tog inte på Ivans kön vid detta tillfälle. Efteråt var hon skärrad och sprang ut.

Slet kvinnan i håret och släpade henne över golvet

Tiden efter våldtäkten fortsatte Todorov och kvinnan att tjafsa. Hon vittnar för polisen hur vänsterpartisten var aggressiv genom att skrika och säga nedvärderande saker till henne.

Det framgår av kvinnans vittnesmål att vid ett tillfälle ska Todorov ha tvingat henne att ha sex. När hon motsatte sig detta och ville sova svarade han med att agera hårdhänt. Todorov placerade sig i grensle över kvinnan och tryckte ned henne samtidigt som kvinnan stretade emot och försökte komma ur tumultet.

Todorov tryckte då sina tummar mot kvinnans huvud vid ögonbrynen och slet henne i håret. Därefter drog han ned kvinnans pyjamasbyxor och tog tag i kvinnans armar för att sedan släpa henne över golvet och trösklar ut i köket. Där satte sig vänsterpartisten i grensle över kvinnan och drog ned hennes trosor för att sedan påtvinga henne henne oralsex. Kvinnan försökte försvara sig genom att klösa och bita honom. Räddningen blev att parets son vaknade och skrek att de skulle sluta vilket fick Todorov att avbryta den pågående våldtäkten.

I polisförhören framgår det även att Todorov erkänner att han kallat kvinnan för ”horfitta” samtidigt som han tog på hennes kön. Vidare framgår det att vänsterpartisten vid flera tillfällen har skickat nedsättande innehåll till kvinnan via SMS-meddelanden.

”För ett jämlikare Olofström”

I sociala medier stoltserar Vänsterpartiet med bilder på Todorov och texter som, ”nu fortsätter vi kampen för ett rättvisare och jämlikare Olofström!”


Engagerade sig feministiskt

År 2016 upplät flera gammelmedier sina plattformar för att lyfta upp Todorovs feministiska arbete i restaurangen Nebbebodagården i Olofström. Där hade Todorov beslutat att diskriminera män genom att sänka priset på lunchbuffén med tio kronor för enbart kvinnor. Vänsterpartisten kallade det politiska utspelet för ”positiv särbehandling för kvinnor”.

– Det här är ett sätt att kunna uthärda ett annat lagbrott. Det här handlar om positiv särbehandling för kvinnor, det är inte så att vi höjt priset för män, berättade Todorov för Aftonbladet.

Tingsrättsdomen

På måndagen meddelade Blekinge tingsrätt att Todorov döms för våldtäkt, misshandel och ofredande till fängelse i två år. Vänsterpartisten själv förnekar brott men tingsrätten anser att kvinnan har gjort ett mycket trovärdigt intryck och det finns inget som framkommit som ger anledning att ifrågasätta tillförlitligheten i hennes utsaga.

Vidare får kvinnans uppgifter stöd i åklagarens stödbevisning och då framförallt vittnesmål från närstående som bland annat har sett blåmärken.

Hela domen kan laddas ned och läsas på följande länk: Blekinge TR B 51-19 Dom 2020-02-26

Statstelevisionen skyddar våldtäktsmannen

När den skattefinansierade public service-aktören rapporterar om händelsen utelämnar de aktivt partitillhörighet. Detta trots att mannen var engagerad i Vänsterpartiet ända fram till att brottsmisstankarna blev kända.

LÄS ÄVEN: Socialdemokrat dömd för sexbrott mot asylsökare – Sveriges Radio utelämnar partitillhörighet

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.