När Charline fick besök av två poliser fick hon beskedet att hennes mor dött vilket orsakade en kraftig chock. Dödsbeskedet skulle dock visa sig vara felaktigt.

Det var vid 12-tiden en dag i februari då det knackade på dörren hemma hos 28-åriga Charline i Göteborg. Hon såg på deras uppsyn att något dåligt hade inträffat och då hon frågade ifall hennes mor var död svarade de ja varpå hon föll ned på golvet. Enligt poliserna skulle det röra sig om någon form av tågolycka som skett vid 5-tiden på morgonen.

– Jag frågade om ett tåg kraschat på något sätt men de sa ”din mamma stod på tågspåret” men det gick inte ihop i mitt huvud. Min mamma har ingen historik av psykisk ohälsa – men varför skulle poliserna ljuga, säger hon till GT och fortsätter:

– Jag tänkte att ingen kommer väl hem till mig och säger att min mamma är död om hon inte är det.

Öppnade dörren

Hon kom sedan på att moderns hund kan ha varit hemma själv i flera timmar och bad poliserna att åka och hämta den. Vid moderns bostad öppnade först ingen och då de började borra upp dörren öppnade hon den plötsligt inifrån. Man förstod då att någon form av misstag hade begåtts.

– Polisen ringde mig och sa att mamma lever. Det blev en dubbel chock. För mig var hon död i tre timmar och jag hade redan börjat tänka på begravningen. Jag trodde inte först på vad de sa och tänkte att det var ett stort skämt och började skrika. Där och då var det bara jag och mina känslor. Jag kallade honom för allt möjligt och skrek att han skulle ge mamma telefonen, säger Charline och fortsätter:

– Då svarade mamma jätteglatt ”Hej, älskling”. Då bröt jag verkligen ihop på riktigt. 

På polisen hävdar man att man inte gjort sig skyldiga till ett tjänstefel utan säger bara att det var ”olyckligt”.