Filminstitutets vd hotar med slopat stöd till manliga filmskapare

Delningar

Utspelet väcker kritik. ”Det som gör mig bedrövad är att Anna Serner bidrar till en polarisering med den här typen av utspel”

Ifall inte fler kvinnliga regissörer och manusförfattare släpps fram kommer Filminstitutet ge allt marknadsstöd till kvinnliga filmskapare 2020.

Det uppger Filminstitutets vd Anna Serner i en intervju med SVT Kulturnyheterna.

– Om inte vi ser att branschen hjälper oss att nå 50/50 bakom kameran även på de stora budgetarna då kommer vi att öronmärka hela 2020-års marknadsstöd till bara kvinnliga filmskapare.

Marknadsstödet går till de filmprojekt som förväntas dra mer än 200 000 biobesökare och utgör en tredjedel av det totala filmstödet.

Vidare menar Serner att fler filmer gjorda av kvinnor automatiskt kommer leda till fler kvinnor i själva filmerna.

– Jag är övertygad om att det kommer att förändras. Men jag är också övertygad om att det kommer att ta generationer innan vi har nått en situation där vi inte ens behöver tänka på kön och det är ju det alla vill. Man vill ju bara vara sig själv inte sitt kön.

Kritik

Utspelet får kritik bland andra av Eva Hamilton, ordförande för branschorganisationen Film- och tv-producenterna.

– Vi delar hennes ambition, det är skamligt få kvinnliga filmregissörer i Sverige. Men det som gör mig bedrövad är att Anna Serner bidrar till en polarisering med den här typen av utspel. Hot är sällan bra, de skapar större konflikter än vad de skapar effekt, säger hon till Sveriges radio.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

224 KOMMENTARER

 1. Publiken skriker efter att få se navelskådande mensaktivistfilmer! Så mer pengar till de stackars feministerna som aldrig nånsin får ut sitt budskap i media…..

 2. Var det inte denna manshaterska Anna Sterner som gick ut och kallade Janne Josefsson med flera för gubbslem?

 3. OT; Man undrar hur det står till med moderaterna; Gamla poliser ur den ökända basebolligan sitter i riksdagen, detta är ett parti som nog inte tål en närmare granskning.

 4. Den kvinna som har kvalifikationerna har väl lika stor möjlighet som en man att ägna sig åt regissörsyrket. Det är väl meriterna som ska avgöra marknadsstödet och inte könet, för, i så fall, är det ju ett solklart fall av könsdiskriminering. Men den subban fattar väl nada. Det blir ingen rättvisa här i världen förrän dövblinda och totalförlamade får bli stridspiloter.

 5. Inte filmer också. Det må väl räcka med bokrecensionerna i MSM som domineras helt av böcker skrivna av kvinnor, som handlar om kvinnor och recenseras av, just det: kvinnor. Som kvinna så står mig hela denna demoraliserande och urtråkiga kvinnovärld långt upp i ………

 6. Kön och inte kompetens ska gälla i alla lägen, eller?

  ”Manliga förskolelärare kräver 50% nu, stoppa alla kvinnliga tills kvoten är uppfylld”, skulle kunna vara ett utspel i en annan statsfinansierad sektor………

 7. Vaddå släpps fram? Är det verkligen någon som hindrar kvinnliga filmskapare att stiga fram? Grejen är väl att det inte är lika många tjejer som killar som är intresserade av att skapa film. Och detta ska nu manliga filmskapare bestraffas för…

  • Precis. Kvinnliga filmskapare har samma möjlighet att söka bidraget dom också. Problemet är att nazifeministen och manshataren Anna Serner sitter på den positionen som hon gör.

   • Sedan när dessa kvinnliga regissörer varit igång några år, kommer vi då att få se en ny #metoo-rörelse på dissidentsidan?

  • Exakt.. jämnställdhet är när var och en får göra PRECIS som dom vill, inte bli KVOTERADE eller TVINGADE in på poster.

 8. Hur ställer hon sig till finansiering om den manliga filmskaparen identifierar sig som kvinna eller hen?

 9. Det är möjligt att 2020 är Serner inte längre VD så det blir inget. Men varför säger hon så? Jo, för att hon kan, inget konstigt i dagens Sverige. Hur ska de här inkvoterade kvinnliga regissörerna bygga på sina internationella karriärer? På order från Filminstitutet?

 10. Hur vore det om kvinnliga manusförfattare och filmskapare lärde sig göra film som folk vill se i stället för de små svarta navelkådade alster som kommer fram tack vare statsstöd. Kärringar gräver sin egen grav med alla orimliga krav.

  • I bästa fall gräver hon Filminstitutets grav.
   Filminstitutet är ett projekt som rövslickarfantomen Harry Schein lyckades trumfa igenom.
   Som minne efter hans tid står den där fula byggnaden på Gärdet.
   Nu finns det tydligen en elak kärring där också.

 11. Fan vad bra, jag har länge tänkt att göra en film. (ja i alla fall i tjugo minuter)
  Visserligen kommer det att bli världens sämsta film då jag varken kan regissera eller filma. Ska genast skicka in en ansökan om stöd till mitt filmprojekt!
  Ni kan alla få komma o ta del av resultatet 2021! Välkomna!
  (ska faktiskt på allvar ta reda på vilka regler som gäller o skicka in en ansökan, skriver man bara tillräckligt med genus, hbtq och nåt om integration så får man väl det där bidraget…)

 12. Det är naturligtvis viktigare vad regissörerna har mellan benen än att det produceras bra filmer. Detta är rena rama definitionen av den politiska korrekthet som fullständigt kväver samhället.

 13. Feministerna tänker bara på pengar men vad ska de göra med pengarna när islam har tagit över vårt land.Arbeta mot islamisering istället!

   • Hon gjorde nog det bästa hon kunde göra med dessa hundratusen. Föreställ dig att hon hade tänkt till en smula, vad skulle hon då inte kunnat ställa till med?

 14. Bara se senaste star wars hur det blir med feminazis i rodret, nu går det år skogen på alla nivåer i star wars världen. grattis…

 15. Lyckligtvis kan Filminstitutet inte bestämma vem som får GÖRA film. Bara vem som skall få bidrag. Värre blir det den dag riksdagen ger makt åt sådana här vänsterextremistiska institut att f ö r b j u d a filmskapande för somliga människor.

 16. Så typiskt, på något sätt. Denna feminist var med och myntade ”gubbslem”, och ingen reagerar. När Stig Malms chaufför sa ”fittstim” tog det hus i h-e.

  Och nu sitter denna feministen och försöker förstöra den lilla filmproduktion vi har. Ja, det är snedvridet, men det hjälper inte att försöka med polarisering. ELLER så kan vi löpa hela linan ut. Fler kvinnliga verkstadsarbetare, bilmekaniker, betonggjutare, soldater och andra yrken kvinnor normalt sett INTE vill till. Allt för jämställdheten…

 17. Börjar bli riktigt trött på detta nu, fan egentligen så gillar jag jag tjejer/kvinnor ju men snart så slår det över..:-(
  Den som kan och har den rätta begåvningen för att göra film för allmänheten ska ha ersättning/bidrag/stöd och då ska det inte spela nån roll vad som finns mellan benen.

   • Visst är det så, känner många klarsynta och sunda Svenska tjejer/kvinnor som ser vad som sker men dom drunknar i radikalfeministernas hat mot den vite Svenske mannen och deras stolliga uttalanden.
    Dom orkar liksom inte slåss och var rädda för ännu en grupp i samhället…det räcker med tafsande migranter och sexuellt våldsamma islamister.

 18. Det var det mest sjuka jag hört på länge,
  En konstnärlig ådra får man väl inte för att man sätter en fittmössa på skallen. Feminism och terrorism verkar gå hand i hand.

 19. Lägg ner skiten.. Dom som vill göra film kan skramla ihop till detta själva och lyckas dom inte med det, ja då får dom väl hitta på något annat att göra.

 20. Anna Serner sitter i sitt innerstadsreservat och delar ut subsidier till pöbeln.
  Makt korrumperar, total makt korrumperar totalt…

 21. Nästa drag: Guldbaggen, Kristallen och diverse andra film- och TV – priser ska i fortsättningen bara kunna ges till kvinnor!

 22. .Låt sen Anna serner kvotera in fritt tills hon har 100procent kvinnor. Det kommer att sluta som det alltid gör när talang och kunskap får stryka på foten. Det går åt skogen.

 23. Det är bara att gratulera familjen Bonniers för väl utfört arbete i Stockholms innerstad. Folk är helt väck numera i de stan och vet ingenting om verkligheten och samhället. För övrigt så trodde jag alla klassificerades som Hens på Södermalm.

 24. Vem bryr sig?

  Det är kvalitén på filmen som är avgörande.

  Inte könet på den som producerar filmen.

 25. Feministiska karriärs kvinnor jämförbara med tyska brunskjortan på fyrtiotalet. Utrota mannen eller ta makten över honom. Har kompisar som har blivit ruinerade av sådana här kvinnor i karriären. Finns ingen empati eller rakhet hos dom inte. Jag är ingen kvinnohatare. Utan kvinnan för livet vidare inte invandring. Men när karriären tar över så blir dom gamla ensamma ragator tillslut. Barn o barnbarn på livets höst är höjdpunkten.

    • Om du gifter dig med en thailändska så får du hela hennes familj också på halsen. Kvinnan är instruerad att pumpa dig på pengar så gott hon kan samt skicka hem dessa till sin familj. De behöver ALLTID stöd.
     Vill påminna om att kvinnor är experter på att lugga ovetande kärlekskranka karlar. I detta fall bör mannen lära sig thailändska så fattar han kanske ett och annat. Jag snackar här om ett rött piller.

     • Haha du har rätt. Jag är gift med en klok svensk kvinna av den rätta sorten. Som skakar på huvet åt galna feminister. Och METOO och andra politiska floskler. Jag städar o lafar mat som förtidspensionär och hon jobbar heltid. Jag fixar huset o renoverar och hon bakar o tvättar. Efter tre par rosa jeans för tjugo år sen. Bara för att jag fick med en ny röd strumpa när jag tvättade jeans så är jag bojkottad i tvättstugan. Vi har vår jämställdhet man gör det man är bäst på.

     • Visst är det trevligt med en ung hustru för då måste man hålla sig ung själv. Tyvärr kan man inte gå i pension i förtid eftersom gumman jobbar. Om man ändå gör det så åker man på allt hemarbete. Man får lära sig att sortera tvätt, stryka vid rätt temperatur, och så ska maten vara klar når hon kommer hem från jobbet. Gissa vad du får att göra på fredagen?

     • Nänä jag förstår, men du kan väl dammsuga och moppa köket först och ta resten av bostaden sedan? Då kan hon göra storkoket inför helgen i lugn och ro. Tar säkert halva fredagen i anspråk.

     • Vi har egentligen alltid levt så. Jag har jobbat skift i 25 års tid med lediga veckor. Allt var fixat till helgen gräset klippthuset städat. Så vi hade mysiga helger med avkoppling. Sen orkade man inte med nätterna sen var man inne i stressen o ekorrhjulet. Egentligen levde vi det liv som när morsan gick hemma. Innan dom gjorde kvinnorna till slavar med hjälp av pensionssystemet. Vi har inte råd med det livet själva men vi har råd med invandrare som går på bidrag. Jag får inte ihop det.

     • Invaderarna är hitlockade för att förstöra Sverige. Sedan kan Goldman-Sachs, Bilderberg och Soros lättare styra ett försvinnande Sverige.

     • Min åsikt också. Sen är det bara att inse att USA har startat alla tekrig senaste tjugo åren. Har du läst Lars Berns senaste krönika om Nord Korea en ganska bra lektion.

 26. Svensk film är en katastrof, och jag tror inte det i första hand beror på brist på kvinnor, man kan helt enkelt inte göra film.

 27. Endast kvinnor kommer att få sin prostatacancer behandlad i fortsättningen. Idag är 100% av patienterna med diagnosen prostatacancer män. Helt oacceptabelt.
  Det ryktas också att manskörer skall tvingas ha minst 50% kvinnor som sjunger.

  • Män kommer nog att behandlas om de kan uppvisa en utvecklad bröst- eller livmodercancer.
   Vad körer beträffar så tenderar tenorstämman med tiden att fyllas upp av kvinnor. Räcker inte det så hissa upp låtarna en kvint så är mansgrisfrågan löst i ett nafs.

 28. Antar att hon röstar på FI och hatar män!
  Det är den här typen av kvinnor som får oss män att inte stödja feministernas kamp.

  • F! hatar män och föraktar kvinnor. Visst kan de komma in i höstens val på dessa grunder när man ser och hör vad PK-väljarna tycker.

 29. Tycker att dom gamla Porrfilmerna som producerades av kvinnor var riktigt bra

  Så låt dom börja om igen

 30. Allt skall infiltreras av PKiter. Inte bara SVT. Nu en inkvoterad batik tant på filminstitutet. Sanningen är att tom hela regeringskansliet är genominfekterat av kulturmarxister. Det är Deep State de Luxe vi alla ser.

 31. Själv anser jag att Public Service ska bli av med alla sina bidrag på grund av alla Miljöpartister och kommunister som huserar där i oproportionerlig storlek. Här pratar vi om mer än 7 miljarder per år, inte några fjuttiga miljoner.

 32. En nästan ofattbart enfaldig idé.

  Ska man göra på liknande sätt i situationer där män är numeriskt sällsynta? I olika yrken, situationer, konstbranscher?

  För att ta ett verkligt exempel: män är sällsynta som elever i viss högre teknisk utbildning. De förekommer, de kan vara begåvade, men de är aldrig MÅNGA, tvärtom, de är markant få.

  Låt oss säga att de högutbildade i den aktuella verksamheten består av 20 % män och 80 % kvinnor. Hur ska man göra för att kunna få ideologiskt tillräckligt många män respektive kvinnor? Ska man söka efter, och anställa, män med lägre kunskaper?

  Eller blir det lättare om jag säger att det i själva verket är tvärtom, det är kvinnor det är ont om?

 33. Om man bara vill ”vara sig själv inte sitt kön”, varför anser hon att regissörernas kön är så viktigt?

 34. Jag hör ofta feminister ha otroligt könsdiskriminerande värderingar som, jag röstar på en kvinna för vi kvinnor måste hålla ihop, för mig är det bara en sak som gäller, och det är att vi svenskar måste hålla ihop män och kvinnor tillsammans, det är så vi alla får underbara liv.
  Självklart är jag därför inte feminist utan humanist och Sverigedemokrat.

 35. På min fd arbetsplats så är målet att 30% av cheferna ska vara kvinnor. Då det inte finns 30% kvinnliga anställda så blir alla kvinnor som vill chefer. Även de som inte vill bli det övertalas. Män kan glömma att söka chefstjänster.

 36. Varför ska man få stöd överhuvudtaget? Kan inte filmen få tillräckligt många besökare så är den inte tillräckligt bra eller för dyr att producera. Om det är kvinnor eller män som står bakom filmen så har det ingen betydelse.

 37. Tänk att mina skattepengar går till sådant här istället för till våra fattiga svältande pensionärer.

 38. Alla skattemedel till kultur och andra propagandainstrument skall upphöra. Bio kan man inte besöka längre, skitigt och ett besökarklientel jag inte vill beblanda mig med. TVn har jag slängt ut för länge sedan. Efter detta har mentalhygienen förbättrats. Använder tiden till att leva mitt eget liv och inte insupa det passivt genom andra.

 39. Lägg ner filminstitutet så får dom finansiera sina filmer själva och detta gäller SVT/SR också

 40. Jag skiter i kulturen, den är perverterad och politiserad. De som önskar kulturen i alla dess former kan också betala för den.

 41. Det sinnessvaga känslostyrda fittstimmet orerar och orkestrerar det vänsterliberala samhället in i absurdum.Krossa feminismen!

 42. Om man endast kan utföra sitt arbete under förutsättning att man har rätt kön och att bidrag står för finansieringen, då kanske man helt enkelt ska fundera på något annat arbete.

  Är förresten fördelningen manliga/kvinnliga idioter jämn i samhället, eller krävs det något slags kvoteringssystem där också?

 43. Feminismen har förstört Sverige,överallt finns ett tydligt mönster -länder med stark feminism har också massinvandring.

 44. ”-Jag är övertygad om att det kommer att ta generationer innan vi har nått en situation där vi inte ens behöver tänka på kön och det är ju det alla vill. Man vill ju bara vara sig själv inte sitt kön.”

  Hon vill att ingen skall behöva tänka på kön och vägen dit går genom att bara tänka på kön… -Vilka började med den här identitetspolitiken som fräter sönder samhället? Svar; Kulturmarxister som Anna Serner själv. För övrigt är vägen till helvetet kantad av goda intentioner och om ”flera generationer” så kommer framtidens svenskar vara helt ointresserade av könet på filmskapare. När man lever som en liten minoritet i ett land till brädden fyllt med kaos-muslimer så har man annat att tänka på…

  • Jag jobbade vid XXX från ungefär 1962 till 1987. Innan dess gjorde jag lumpen mm. Jag kommer inte ihåg att jag någon gång grubblade över att jag var karl. Jag förstår inte smörjan.

 45. SVT, SR, Filminstitutet, Kultur mm mm är Sossarnas propaganda organ, det visade sig tydligt när Obama försökte det samma i USA, Sossarna i Sverige berättade för honom att kidnapningen av samhället sker genom de statliga ramverket som förstärker Ideologins budskap samt som vi redan vet genom media, sedan är det bara spela ”snäll” eller om situationen tillåter… Dum i huvudet.

  ”Feminismen” är ett försök att kidnappa samhället genom att favorisera ett kön och köra narrativet att det handlar om rättvisa, sedan dessa frontfigurer spelar offer genom anekdoter de ständigt berättar och pk-media aldrig granskar om det stämmer det de påstår. Korruption heter det.

  Bekämpa den Marxistiska Feminismen! de vill förgöra samhället och skapa ett haram-miljö där DE! ska bestämma vem som ska slängas från tionde våningen. Hm kanske det är anledningen till att de verkar ha likheter med Islamisterna, förlaga kanske?

  • Jag är inte feminist. Alla former av -ismer fokuserar på prefixet. Islamism säger islam viktigare än alla andra religioner. Samma sak gäller för begrepp som kommunism, nazism, fascism och alla andra -ismer. Feminism tilldelar kvinnan en position över mannen, därför är jag inte feminist. Jag vill sätta människan först, oavsett kön.

 46. Anna Serner är med detta utspel själv bästa beviset på faran med inkvoterade kvinnor.
  Bort med detta odemokratiska f-nskap från våra skattepengar.

 47. Det är ju tamigfan fritzlvarning på hela kultursfären. De säger sig vilja sluta tänka på kön och så är det enda de tänker på. Det enda jag tänka mig sponsra dessa flator på är en enkel till Gambia. Där kan dansa zumba hela tiden…

  • Ja det är våra feministiska genusskadade manshatande kvinnor som skapat detta sjuka samhälle, p.g.a det finns inga män som kan slå näven i bordet längre, deras testiklar har krympts till en ärtas storlek, de är helt enkelt könslösa fjollor.

 48. In med riktiga kvinnor och män! Kasta ut dessa navelskådande idioter som inte vet om de är fågel, fisk eller mittemellan.

 49. Det är bara böja sig fram och ta emot. Hon har rätt att göra det enligt diskrmineringslagen.

  Dock är det kontraproduktivt att straffa manliga filmregissörer.

 50. Och om den kommersiella marknaden föredrar manliga finns det väl en
  anledning? Eller ska vi skattefinansierar sämre produkter? Märkligt
  resonemang

 51. Återigen drar ett löjets skimmer in över Sverige. Filmer/filmbranschen blir inte bättre av att en filmskapare har ett visst kön. Om jag vill anställa någon så struntar jag fullständigt i vilket kön vederbörande har. Den kan leda till en övervikt av kvinnor eller men, jag bryr mig inte så länge jag får tag på kompetent personal. Filmbranschen måste acceptera att besökarna vill se en bra film, de bryr sig inte om vem som har gjort den. En del filmer är bra andra är dåliga. Jämför med fotboll. Division 7 har färre åskådare är fotbolls-VM. Var får man se den bästa fotbollen?

 52. Mycket bra – gör det! För då självdör nämligen filmindustrin. Den blir lika marginaliserad och tröttsam som genusdravlet i skol och universitetsvärlden. Med det inte sagt att det inte finns kvinnliga konstnärer som är väl värda sitt salt inom alla genrer. Det finns det verkligen – det finns helt fantastiska kvinnliga konstnärer – dock kan jag inte komma på någon som blivit ”inkvoterad”. Är man konstnär så blir man det på konstnärliga meriter – inte p.g.a konstgjord andning.

 53. Vilken rätt har Hen att kräva könstillhōrighet på hennerna?
  Det är väl Vad man identifierar sig med?

 54. Så länge det finns människor som Serner kommer
  det aldrig att lyfta, det kommer för all framtid bara
  fortsätta vara fixerat vid kön och färg.

 55. Idiot-feminism i sin renaste form;

  Killarna i Vänsterpartiets ungdomsförbund, Ung Vänster, ska inte umgås med varandra då det enligt de internfeministiska riktlinjerna ses som killseparatism. Det vittnar avhopparen och tidigare distriktsstyrelseledamoten Mio Tastas Viktorsson om.”

  …det framgår att man ser det som ett övergripande problem att ”snubbar tar mycket plats, använder sig av härskartekniker och killseperatism”. Dokumentet framhäver att killar ska gå på utbildningar i hur man är mindre ”snubbig”…

  En av distriktsstyrelsens uppgifter var att motarbeta killseparatism. Det tog sig bland annat formen att styrelsen skulle säga till och tillrättavisa manliga medlemmar som under evenemangen umgicks för mycket med varandra.

  – Det pratades i distriktsstyrelsen innan och efter evenemang om hur man skulle göra så att inte killar hängde för mycket med varandra, och de som gjorde det blev tillsagda och hölls sen extra koll på.

  På förbundskongressen 2017 blev flera utskällda för att ha suttit för många killar på rad.” https://nyheteridag.se/avhopparen-om-ung-vansters-internfeminism-killar-skulle-inte-umgas-med-varandra/

 56. Alltså det är igen tävling mellan män och kvinnor.
  Det är bra för kvinnorna då män är bäst på allt förutom att göra barn vilket är viktigare än allt annat.

 57. Om man gjorde en filmansökan som skäggig hona med osäker könsuppfattning och durkslag på huvudet samt en påsydd hästsvans borde man kunna få många sköna miljoner att rulla in, eftersom man då uppfyller många avvikelsekriterier.
  Skulle inte förvåna det minsta i Sverige av idag där galenskap upphöjts till norm.

 58. Svenska folket är så vana vid galenskap att ingen reagerar längre. Precis som det nordkoreanska folket.

  • Att dagligen utsättas för kulturmarxistisk och postmodernistisk idioti är onekligen avtrubbande. Till slut orkar man knappt reagera och det är väl det som meningen.

 59. Jag har extremt svårt att tro att en kvinnlig motsvarighet till Lasse Åberg skulle ha blivit stoppad om hon levererat liknande idéer och manus. Filmbolagen vill ju tjäna pengar. Om de skulle stoppa en idé bara för att den kommer från en kvinna skulle de vara monumentalt korkade.

 60. kvinlig vd dvs inkoterad sk kvotkossa
  bitter feminist , hyser stark agg mot män
  förklarar hennes utspel…..

 61. Men om det är en utomeuropeisk glambög då? Hen kan väl inte nekas filmpengar av skattebetalarna? Det vore ju multidimensionell diskriminering. Endast den vite, heterosexuelle mannen kan fördra sin roll som alla ”offers” slagpåse.

 62. Tycker att Lasse Åbergs filmer skall bannlysas för tid och evighet de är alldeles för patriarkala.Bannlys även Ingemar Bergman Jan Troell och Lars Molin när ni ändå håller på.Ersätt dessa med monologer av Kristina Lugn 3 timmar per kväll 7 dagar i veckan på SVT så får vi det perfekta samhället.

 63. Med framgång kommer offer i det privata livet … det glömmer dessa tanter bort ….
  Försakade familjer och barn … det är männens pris för sin framgång … och kanske lidande för deras barn.

  Men dessa kvinnor tror att man kan ha både och

 64. Män eller kvinnor, det spelar ingen roll i alla fall.
  De enda filmerna som får stöd, är de filmer som handlar om hur bra invandringen och integrationen i Sverige fungerar.
  Och filmer som målar upp invandringen som nånting gott och berikande.
  Ett exempel på en sån film är skit-filmen ”En man som heter Ove”

 65. Kommandoran på filminstitutet bör lämna in sin avskedsansökan redan i dag, personer med diktatoriska tendenser av vilket kön det än må vara har vi ingen användning för….

 66. Jag undrar vad som händer om manliga filmregissörer säger att de identifierar sig som kvinnor? Hur ska de då lösa sitt dilemma? Ibland finns inte kön, och ibland finns det.

  Jag är enligt klassisk definition feminist, men det här är inte feminism. Jag vill i och för sig helst se hela kultursektorn (och alla föreningar mm) mista sina skattestöd. Dessa saker har inte på skattsedeln att göra.

 67. Det behövs en Tupp i hönshuset.
  I brist på sysselsättning så poppar dom mest märkliga satsningarna upp, som den från Anna Serner.
  Alternativt att man vill dra uppmärksamhet till sig, oavsett hur dumt det är.
  Vi har redan tillräckligt med feministaktiviteter där skattemedel går till inbördes beundran.
  Proff feministerna firar pyrrhus segrar utan att samhället blivit blivit bättre eller att kvinnorna blivit lyckligare medan deras döttrar mår allt sämre.

 68. Vad farao är det här för barnsligheter?? Om inte svenska manliga filmskapare får stöd från svenska filminstitutet – tror ni inte att de skapar ett eget MANLIGT filminstitut och söker egna pengar för sina produktioner?

  Om pengar kommer från kultur-institutionen – hur ska de neka pengar till det manliga filminstitutet? Är de könsdiskriminerande eller??
  *
  Ett tomt hot… Vad ska komma härnäst? Svenska, mörkhyade, MANLIGA, filmskapare får inte vara med? Diskriminering!! Men om vita, MANLIGA, filmskapare – det är ok att utesluta?
  *
  Ja, det är ju löjligt!! Ge farao i att lägga ägg (feminism alltså), i allting… Jag är kvinna och jag är så (nu får ni ursäkta lite svordomar här…), så jävla trött på allting som ”feministerna” säger sig stå för – ”feministerna” står inte upp för kvinnor – ni som knyter nån jävla blus för att nån högbetald kärring i en högavlönad del av Sveriges så kallad fin-adel, ni bryr inte ett skit om kvinnor, flickor och flickebarn överhuvudtaget.. På sin höjd så tycker ni att ni kommit på en bra grej när ni säger (och skickar ut till tidningar) – Stoppa en SKED I TROSAN!! då får vi reda på om ni är förtryckta!!…
  *
  Att flickor från sex års ålder inte får bada och lära sig simma.
  Att flickor från tidig ålder som 6-8 år bär hijab pga av att deras HÅR kan locka män att överfalla dem och våldta dem.. alltså måste de klä sig värdigt och det är inte PÅTVINGAT!!
  Att flickor från 8 år och uppåt lever under så kallat hedersförtryck – det vill säga – de riskerar att bli bortgifta från o med denna ålder…
  För o inte tala om att folk från t.ex. Egypten, Somalia, Eritrea och många fler afrikanska länder KÖNSSTYMPAR sina flickor så pass att varje gång de har sex när de väl blivit gifta med en man som antingen är en kusin eller en farbror eller liknande så kommer de ha stora smärtor varje gång de kissar, har mensen eller föder barn!!
  *
  Så – ANNA SERNER!! – ska vi diskutera feminism nu eller??
  I fucking DARE YA!!

 69. Den manliga strukturen dom vill rasera är den struktur som gett dom filmen, mikrofonen, datorn, allt dom behöver för att göra film.
  Den manliga strukturen har även get dom ekonomiska förutsättningarna till skola, vård etc.
  Den har gett ekonomiska förutsättningar till dom som inte gillar strukturer.
  Den betalar för dom som inte gör ett bra arbetet i sin tjänsteutövning.

 70. Staten ger stöd till filmskapare och staten köper biljetter som de sedan delar ut till behövande. Att den betalande publiken sviker spelar därmed ingen roll, bara kulturarbetarna blir försörjda.

 71. Anna Serner är inkvoterad och förstår sannolikt därför inte kritiken. All kritik avfärdas enkelt som hat.

 72. Det känns som att det bara är könet som ska räknas i alla sammanhang. För mig är det viktigaste att de som gör bra filmer ska få stöd. Det ska inte vara så att sämre filmer eller propaganda ska prioriteras p.g.a. könet. Med det sagt så bryr jag mig inte om det är kvinnor eller män som gör filmerna, men det ska inte vara ”procenten” som avgör.

  Liknelser kan göras med polisen o brandväsendet där man sänkt kraven för att fler ska kunna söka. Det är inte speciellt bra för dem som behöver nyttja deras tjänster och när resultatet blir sämre.

 73. Någon som observerat att det numera ingår mångkultur och HBTQ i dom nya serierna. Hade det haft en mening i en berättelse så är det OK, men som nu så känns det som sublima budskap från staten.

  • Du måste använda dubbeltänkande här. Ibland finns det bara ”hen”, ibland finns det två kön, ibland finns det 10-tals. Du måste försöka lista ut vad som är mest PK för ögonblicket.
   En ledtråd kan vara att ju mera PK-feministisk person du talar med, desto fler kön finns det, fast bara ibland. Finns det fler kön än två ska du troligen snabbt avlägsna dig.

 74. Att man får sitta kvar efter en sådan köns och kompetensdiskriminerade uttalande är förvånande.

 75. Radikala feminister är i synnerhet olämpliga i chefsbefattningar eftersom de föraktar det manliga segmentet de har som uppgift att representera i sin chefskapacitet. Är det här ännu ett exempel på någon som själv är inkvoterad (en retorisk fråga)?

 76. Kvinnorna, feministerna, och feminiseringen av männen i Sverige är egentligen den verkliga elefanten i rummet, som därmed inte får nämnas offentligt, och skulle det ske kommer den dumdristiga personen som konstaterar problemet att drabbas oerhört hårt, jagas, få sitt liv förstört och slutligen tystas, av den massiva ”godheten” som dito kommer att utsättas för från denna intoleranta och privilegierad grupp av utvalda.

  Kvinnorna har fått en makt utan dess like, vilket har rubbat den naturliga balansen av behov av båda könen i ett normalt fungerande samhälle.
  Så elefanten i rummet är inte islam, som det har sagts, för tänk -vem har släppt in islam och terror i landet om inte kvinnorna och feministerna!?

  Sådana kvinnor, ofta -inkompetenta, ”godhets” utan verklighetsförankring, batik-, samt rabiata feminister,- har inkvoterats överallt i de viktiga samhällspositioner, vilket åsamkar en oerhörd skada.
  Att notera är att gruppen ändå klagar på hur förtryckta de är.

  Se t.ex. på det som hänt med den Svenska Kyrkan och Svenska Akademien.
  -Tänk på att t.o.m. våldtäktsvågen i Sverige beror på kvinnornas/ feministernas oinskränkta makt och påverkan i politiken och median, vilket har lett till att det har släppts in horder av enbart unga män i landet, -vilket är att jämställa med en naturkatastrof, då det medför att det finns större antal män än kvinnor i ett land, med konsekvenserna.

  Tack och lov tar naturen till slut ”hand om” de samhällen där sådana ytterligheter och övergrepp på de naturliga processer har tagit över styret och blivit normen,
  -så som det beskrivs ovan-, men givetvis, som betraktare, kännare av situationen och invånare, vill man inte att det ska behöva hända, men hoppas på att en återställning och normalisering av samhället kan ske genom förnuftigt agerande, -innan naturlagarna sätts igång för att rensa bort det onda.

  Inga grupper i samhället ska ha några fördelar, -varken män, kvinnor, homosexuella, minoriteter, m.m., och förutsättningarna ska vara samma och lika för alla.

  DET ÄR DAGS FÖR EUROPAS MÄN OCH FÖRNUFTIGA KVINNOR ATT VAKNA OCH AGERA!

 77. Förmodligen har Serner en naiv dröm om att bli ihågkommen som en pionjär inom svenskt jämställdhetsarbete. Det är nåt sånt som ligger bakom ett så idiotiskt krav.

  I själva verket skadar hon bara en redan svajig bransch. Allt färre går på bio!
  Tror Serner att hälften honkön-regissörer ska rädda det?
  Tror verkligen Serner att folk väljer film efter upphovsmannens kön?
  Då bedrar hon sig.
  Gott skapande sitter inte i könet. Kvalité mäts inte så. Konstnärlig kvalité är oberoende av kön. På så sätt är det sak samma om hälften är kvinnor (får gärna va 100% kvinnor) – huvudsaken är att det är bra. Men man kan inte tvinga fram den jämvikten. Siffran som betecknar könsbalansen är nämligen ointressant – det viktiga är att filmindustrin står sig och går runt.

  • ”Gott skapande sitter inte i könet.”
   Men när Gud skapade det kvinnliga könet skapade han något gott.

  • Det är ju bara att lagstifta om att alla SKA gå på bio minst 2 ggr i månaden, registreras, samt bese politiskt påbjudna filmer.
   Inte konstigare än att om du ska komma ifråga för ett statligt eller kommunalt jobb, så ska du ha godkända tentamina i gendervetenskap, värdegrundsteori samt kulturmarxism I, II, III.
   Vi PK-ister och folkuppfostrare vet vad som är bäst för er. Ni vanliga gemena medborgare ska bara betala skatt, följa våra direktiv samt inte tänka, det gör VI åt er.

   Ursäkta….urrrrk…jag mår så illa när jag tar av mig PK-glasögonen. En släng av PK-nausea, bara.

 78. Diskriminering till 100%, men när män som är vita och svenska diskrimineras då är det helt okej. Sverige är ett sjukt samhälle!

 79. Det väsentliga måste vara vad man presterar, inte vilka kromosomer man har. Hoppas Serner fått sparken långt före 2020, så kan hon sitta där med sitt feminist-lullande.

 80. Lägg ner Filminstitutet, så mycken dynga som betalats av Filminstitutet under åren är ofattbart.
  Ett filmskaparnas socialbyrå.
  Ett litet tips: om du ser en riktigt riktigt riktigt dålig svensk film, vänta då tills sluttexterna rullar förbi, om du just bevittnat en riktig SKITFILM, då står där att Filminstitutet betalat…

  • Håller med. Kan inte påminna mig om när jag såg en bra svenskproducerad film senast. ”Jägarna” var väl ok utan att vara ”top-notch” men det var ett tag sen.

 81. Konstigt i Sverige. Dels ska kvinnorna ha makten över männen och dels etableras islam. Tror inte att muslimer tillåter kvinnor att regera. Helt sjukt.

  • Så här tror jag ett blivande Sverige kommer att se ut. De män som har möjlighet kommer att lämna landet även tillsammans med sina vettiga kvinnliga partners. Kvar blir de som inte klarar av att dra av olika anledningar samt patrioter som kommer att nå en allt för tidig död i ett kommande inbördeskrig mot muslimer. Kvinnorna som idag är stöddiga feminister anpassar sig till islam eller åker i fängelse helt enkelt om de inte blir stenade eller piskade till tystnad. Rätt åt dem faktiskt.
   Ha det så bra önskar en svensk som hade möjligheten att flytta därifrån.

 82. Tycker det är diskriminering mot alla hbtqpersoner samt transpersoner och de som identifierar sig som giraffer. Det är för lite giraffilmer som blir sponsrade av staten. Sann diskriminering faktiskt. Bästa film ska inte sponsras. Bara de som har rätt könsmönster. Jag menar giraffmönster naturligtvis.

  • Rätt könsmönster är zebramönster, vi har redan en zebralag.
   Om du diskriminerar älgar, så vill jag diskriminera latmaskar.

 83. Här är en oerhört intressant video som bör ses i helt. ca: 15 min. Videon beskriver på ett vetenskapligt sätt skillnaden mellan kvinnor och män och varför kvinnor inte orkar tänka lika länge och hårt som en man. Män har bättre fysik och tex ett shackspel på toppnivå i 8 timmar kräver lika mycket energi i tänkandet som en marathon löpare. Kvinnor klarar inte av att tänka på matematik lika länge som en man på en injengörsfirma därför de har 30% sämre fysik.

  https://www.youtube.com/watch?v=DK6rqm2nCzM

  Folk som tror annat är dumma i huvudet och befinner sig i en sekt/religion.

 84. Det kanske är så enkelt att kvinnor inte i samma utsträckning är intresserade av att jobba med film? Eller alla andra yrken där man ska kvotera in kvinnor oavsett om kvinnorna själva är intresserade eller inte.
  Snyggt samhälle hon vill skapa, feminister och islamister i ett lyckligt Sverige, det blir nog bra!

 85. Man kan tydligen diskriminera män i Sverige. Vad hade hänt om man hade diskriminerat kvinnor eller invandrare? Detta är tydligen vad vissa människor menar med ”alla människors lika värde”.

 86. Likaså måste en produktion innehålla mångkultur av något slag för att få stöd från filminstitutet har jag hört – ingen svensk film utan att araber eller svarta finns med i något hörn – trist

 87. Anna Serner är uppenbarligen olämplig som vd för Filminstitutet. Hon hade platsat som partiledare i det mansdiskriminerande dårskapspartiet Fi. Jämlikhet innebär att män och kvinnor behandlas lika – inte att män diskrimineras.

  • Liksom socialism där alla begåvade sticker bort. Det slutar med ett fattigland. Fattigsverige kommer tillbaka.

 88. Ett land med extremfeminister å ena sidan och islamister å andra sidan – vilken soppa! När jag var liten var Sverige landet lagom. Jag saknar det.

  • Du har utan att märka det invandrat i ett annat land som heter Absurdistan och där soppkokarna sitter i den folkvalda församlingen och spelar på läpparna och pekar finger åt det parti som envist försöker hålla kvar Sverige. Sedan kallar de det partiets ledare för rasist, nazist, fascist och andra tillmälen som allt är ren mobbing mot en riktig förkämpe för det forna Sverige. Befolkningen i Östdanmark eller Skåneland som omfattar Skåne, Blekinge och Halland vill att ordningen återställes innan Kalle Elva stal detta landskap ifrån Danmark. Absurdistan är inte vårt land.

   • Jag förstår skåningars ilska över globalistpolitiken, eftersom ni är hårdast drabbade, men såvitt jag har fått lära mig så valde Skåne att tillhöra Sverige till slut, efter att ha lidit länge av striderna mellan Sverige och Danmark. Allt var inte rosenrött heller med dåtidens danskar…

    • Innan 1658 var Skåneland fritt under dansk flagg. Typ åland. I fredsavtalet står att skåneland skall förbliva fritt men under svensk flagg. Detta bröt 08orna direkt.- Rent juridiskt skall skåneland vara fritt idag under svensk flagg. Det är det enda juridiskt riktiga avtal som finns. Idag är Skåneland Stockholmarnas soptipp av hillbillys från MENA:

     • Lugn och fin. Hela Sverige är globalisternas soptipp. Om vädret hade varit bättre i Stockholm, så hade Stockholm drabbats hårdast först.

 89. Hat mot män skulle jag kalla detta. Med ny lag som England är på väg att införa och om detta vore England så borde det leda till att skaka galler.

 90. Allvarligt. Anledningen till att så få kvinnor får göra film eller tv- produktion är ju… För att de gör usel film och TV!
  (I de allra flesta fallen).
  Du kan ge dig fasen på att om du ser en riktigt dålig sexscen i film eller TV, så är det regisserat och/eller producerat av kvinnor.
  Ofta dessutom helt obegripliga produktioner.
  Liksom- vaffa?

  • Seriöst. Det gäller även skrivna texter av kvinnor. Man får gissa sig till hälften av vad de vill ha sagt. Sedan den där obehagliga besattheten av könsorgan och dess funktioner!

 91. Man kan nästan tro att Gudrun Skyrmän och hennes anhang av ratade karringar ligger bakom detta och allt annat karringtjafs. Vill se karringen gå naken i en pridefestival med viftande regnbågsflagga gapande och skrikande tillsammans med Löfven och Gurkan Frigolit. En mycket seriös manifestation.

 92. Är det inte så att Filminstitutet under decennier har vägrat dela ut stöd till svenska filmer, såvida dessa inte hade med ett antal färgade i rollistan? Hundra procent blonda, blåögda personer är sedan långe förbjudet. Inte minst i Mello!
  SVT har uppenbarligen en sådan policy i sina ”samhällsreportage”. När reporters går ut på stan’ eller uppsöker en skolklass för att intervjua nån’, dyker dom som oljade blixtrar ned på de som uppenbarligen inte är svenskar. Samma typ av ensidighet märks tydligt när en ny chefspost och då alldeles särskilt när en offentlig tjänst skall tillsättas: Endast kvinnor kan komma i fråga! Män kan titta i månen efter erkänsla i den svenska kriminella diktaturen.

 93. Vita ariska kvinnor dominerar visst filmbranchen. Gå in på vilken porrsajt som helst. Vita kvinnor utgör kanske 5% av Jordens befolkning men är med i 95% av alla porrfilmer.

 94. Kjære brødre i alle land ! Jeg oppfordrer dere til å lage deres egen kort eller lang film ved hjelp av kameradelen på mobiltelefonen eller fotoapparatet. Filmen kan gjerne ta opp temaer som kontroverser og problemstillinger med feminismens inntog i vesten de siste 40 årene. Sluttproduktet kan man legge ut på Youtube. Her er en praktisk innføring i hvordan man bruker det glimrende redigeringsverktøyet Windows Movie Maker https://www.youtube.com/watch?v=wpzyuwYE-fs

 95. ” . . en situation där vi inte ens behöver tänka på kön och det är ju det alla vill.”
  Varför springer då feministerna omkring med fittmössor på huvudet? Jag menar . . de sitter ju väldigt nära ’tanken’, om där nu finns någon verksamhet under skallbenet!

  Och vem fasen bryr sig om ifall manusförfattare/regissör är manlig eller kvinnlig. Huvudsaken är att filmen är välgjord och förmedlar något.

  Detta Anna Serner håller på med är inte polarisering – det är diskriminering (av männen)!

  • Har du bara rätt värdegrund kommer du undan med mycket. Har du fel värdegrund får du gå hela din arbetstid på äggskal. Minsta misstag och du får sparken. T ex om ditt företag anställer en ny blond, attraktiv 22-årig sekreterare och du trakasserar henne med grova, icke PK-tillmälen som t ex: ”Tjingeling sötnos, ledig ikväll?”
   Kanske klarar du dig om du först visat upp en splitter ny Porsche Targa Turbo.

 96. Har helt ärligt inte sett en enda film skapad av kvinnor som är bra eller ens i närheten av bra. Jag är för jämlikhet, men emot nyfeminism.

  Om det var en lika skarp vilja att kvinnor skulle bli sopåkare, slamrensare eller gruvarbetare kunde jag hängt på den här kampanjen, men nu blir det bara löjligt. Det är bara toppyrken som duger när jämlikhet ska diskuteras vilket är hyckleri.

 97. SVD redovisar ett uttalande från en regissör ang snedvridna förhållanden i Hollywood.
  Skulle det bli frågan om kvotering där skulle en grupp bli väldigt mycket mindre.
  Den gruppen dominerar där.

LÄMNA ETT SVAR