magdalena andersson3

Foto: News Oresund.

Inrikes

Finansminister Magdalena Andersson ratar migranter

Publicerad 12/21/2017
Annons

➤ I en intervju med Dagens nyheter konstaterar finansminister Magdalena Andersson (S) att integrationen av asylsökande inte har fungerat och att mottagandet fortfarande brister.

– Integrationen fungerar inte som den ska. Det gjorde den inte före hösten 2015 heller, men för mig är det uppenbart att vi inte kan ha ett större asylmottagande än vi klarar av att integrera. Det blir inte bra för de människor som kommer hit och det blir inte bra för samhället i stort heller.

Läget är enligt Andersson så pass ansträngt att migranter bör söka sig till andra länder där bättre möjligheter till bostäder och utbildning finns och där asylärenden dessutom kan behandlas snabbare.

– Jag tänker att de personerna har större möjligheter om de söker sig till något annat land.

Anledningen till att det blivit som det blivit är bland annat hennes eget partis fel.

– Det finns anledning för oss Socialdemokrater att vara självkritiska. Vi skulle tidigare ha varit tydliga med att vi inte kan ha ett större mottagande än vad samhället klarar av att ta emot.

Samtidigt är finansministern fast inställd på att genomdriva amnestin för ensamkommande. Andersson är övertygad om att ”det innebär inga signaler” till migranter.

-Det är en exceptionell situation som de här personerna hamnat i.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
837Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons