Under natten mot söndagen drabbades Skåne av två bombdåd. Omkring klockan 02:30 inkom ett samtal till räddningstjänsten angående en kraftig smäll i Laröd strax norr om Helsingborg.

Smällen som hörts visade sig komma från en bil som hade bombats i ett villaområde. Bilen stod parkerad utanför en tomt, på någon form av uppfart. Flera bilar och en fastighet ska ha skadats i dådet.

– Det har varit en rejäl laddning. Det är främst bilen som har skadats kraftigt, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, till Expressen.

Tommy Bengtsson berättar för TT att explosionen hördes ända ner till polishuset i Helsingborg. Polishuset ligger drygt fem kilometer från brottsplatsen. 

Polisen skriver på sin hemsida att brottet utreds som grov allmänfarlig ödeläggelse.

Bombdåd vid port i Trelleborg

Några timmar senare var det dags för ännu ett bombdåd i Skåne. Denna gång i Trelleborg.

Klockan 05 på söndagsmorgonen larmade flera personer i centrala Trelleborg polisen efter att ha hört höga smällar, rapporterar Expressen. Ett okänt föremål hade detonerat vid en port till ett flerfamiljshus i staden. Dörren och ett intilliggande fönster skadades i dådet.

På polisens hemsida står det att nationella bombskyddet åkte till platsen. Polisen misstänker att det varit en kraftigare fyrverkeripjäs eller ”banger” som exploderat. 

Ingen människa ska turligt nog ha kommit till skada i något av de två dåden.

LÄS ÄVEN: Bombdåd vid företag i Helsingborg – orolig natt runtom i landet