Flera explosioner i Skåne under natten

162 Shares

En matbutik och en garageport i Malmö och ett bostadshus i Landskrona utsattes under natten mot torsdagen för bombattentat.

Strax innan kl 3 fick polisen in ett larm om en hög smäll vid en matbutik på Danska vägen. En kraftig detonation hade förstört entrén till en matbutik och polisen kallade in nationella bombskyddet. Glassplitter låg utspritt på gatan.

Vid 6-tiden hörde boende intill en industrifastighet på Industrigatan en hög smäll. Det skulle visa sig vara en garageport som sprängts denna gång. Platsen ligger bara ett stenkast från lagret till den drabbade matbutiken.

Även vid en sprängning i centrala Landskrona kring kl 1.30 fick nationella bombskyddet kallas in. Här var det en fastighet med både bostäder och affärer som drabbades. Explosionen ska ha inträffat i trapphuset och tryckvågen förstörde flera fönster på fastigheten mittemot.

162 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.